שלום..יש לי שאלה בקשר לשחיקת סחוס

s h e r m a n

New member
שלום..יש לי שאלה בקשר לשחיקת סחוס

וסקווטים.. סקווטים זה קיפול ברכיים למי שלא מכיר,ראו בקישור. אני סובל מבעיה של תסמונת פטלופמורלית , כתבתי פה על הבעיה הזאת כבר מלפני הרבה זמן.. אני אזכיר מהי עוד פעם: בגלל שגדלתי מהר,אז השרירים לא גדלו באותו קצב של העצמות,ובגלל זה השרירים שסביב הברך חלשים יחסית,והפיקה לוחצת על הסחוס,אני עוסק בפיזיותרפיה על מנת לחזק את אותם שרירים ולגרום להרמה של הפיקה ולהורדת הלחץ על הסחוס,ולהפסקת הכאב. הבעיה במילים פשוטות: אחרי כמה שעות שאני עומד על הרגליים,יש לי לחץ אדיר בברכיים,וקשה לי לעמוד. אני רק אציין שהפיזיותרפיה מאוד עוזרת והכאבים ירדו בצורה משמעותית. יש לי שתי שאלות: 1. האם הסקווטים כמו שציינתי,גורמים לשחיקה מוגזמת של הסחוס? 2. האם הבעיה שלי בברכיים תיפטר מעצמה יום אחד? אף על פי שאני אמשיך לעשות את הפיזיותרפיה כל הזמן.

סקווטים

כדאי לבצע מיני-סקווט, כלומר כיפוף קל בלבד. אפשר להעלות עומס עם משקולות בהדרגה. עדיף על סקווט מלא. הבעייה אולי תחלוף אבל יש להניח שיש לך מבנה שבגללו היא התחילה מלכתחילה ולכן יש סיכוי שהכאבים יחזרו. כדי למנוע את זה כל מה שצריך זה כמה דקות תרגילים פשוטים לברך כל יום. לא יותר זמן מצחצוח שיניים ויעיל לא פחות במניעה.

s h e r m a n

New member
תודה...עוד שאלה אחת..

אני עושה פיזיותרפיה בערך שעה ביום... יש לך תרגילים מועילים שאת מכירה אולי לתת לי? תודה רבה..

יש המון תרגילם

אבל חשוב להתאים בדיוק ליכולת ולבעיות וזה יכול לעשות רק הפיזיו שבדק אותך.

למעלה