שלום יש לי שאלה והיא בפנים

שלום יש לי שאלה והיא בפנים

ערב טוב רציתי לשאול האם יש קשר בין תזונה לקויה לבין מצב נפשי ואם כן איך אפשר לשפר את התזונה ובאיזה אופן

יש לי תשובה והיא בפנים ../images/Emo8.gif

אופיר ערב טוב, שאלת שלאה מאוד כללית , ולכן אני אתן תשובה כללית, אם תהיה מעוניין בהסברים נוספים , תצטרך להוסיף פרטים. התזונה היא הדלק של הגוף שלנו, כמו שברכב של 95 אוקטן לא תמלא 96 אוקטן ככה גם בגוף.ומכאן מובן שכל דבר שקורה לנו בגוף מושפע ( ולא רק) מתזונתנו. מצב נפשי זוהי הגדרה מאוד רחבה והיא כוללת עייפות , דיכאונות, היפראקטיביות, שימחה ועוד. לתזונה יש בהחלט השפעה על מצבינו הנפשי היום יומי. ברפואה הסינית לכל איבר יש תחושות ורגשות המשפעים על הנפש וכן לכל איבר יש גם תזונה שמחזקת או מחלישה אותו. את רב בעיות הנפש (הפרעות בנפש) מקשרים לחולשה בלב שבו שוכנת ה SHEN הנפש, טעמו של הלב הוא מר ולכן הרבה פעמים תראה טיפול בתזונה דרך המר והמתוק .כמו כן יש הקפדה במצבים של הפרעות נפש (עקב הפרעות בSHEN) לבדוק שלא אוכלים מאכלין באכויות חמות כיוון שחום עודף משפיע על ה SHEN. לדג. הליקריש טעמו מתוק - מרתח שלו עם גרעיני חיטה ( נחשבים מרים ומחזקי לב) ותמרים אדומים - הינה פורמולת טיפול במצבי היסטריה חרדות ומתחים. דוגמא נוספת היא הורדת האלכהל בדיכאונות ובעיות שינה כיוון שהאלכהל הוא מר וחם הוא פוגע באיכות ה SHEN . (לא סתם אדם שיכור מתנהג כפי שהוא מתנהג..) מקוה שעניתי על רגל אחת.. יעל

בהחלט יש!!!

תזונה לקויה גורמת להצטברות רעלים, יוצרת חוסרים תזונתיים, יכולה ליצור חוסר איזון של סוכר, יכולה לחסום את העורקים (ערוצי השמחה), יכולה לגרום לצניחות ברמות הסרטונין (הורמון מצב הרוח) איך לשפר? תוספי מזון חיוניים: מולטי ויטמין-מינרל שמותאם לאנשים בגיל המבוגר (הם מורכבים מחומרים שקלים יותר לספיגה (1/2 הכמות המומלצת) אצידופולוס - פורמולה טובה כלשהי B- קומפלקס - פורמולה טובה סביר להניח שיש צורך גם באחרים אבל הם צריכים להיות מותאמים אישית ע"י תזונאי/ת גם נוני יכול להיות בסיס טוב ומועיל כיוון שמלבד היותו עשיר בחומרי מזון למניהם, הוא מכיל סרטונין שמעלה את מצב הרוח
------- יש להתחיל כל בוקר עם 2 כפות שמן זית + מיץ לימון טרי בכמות דומה - לערבב ולשתות על קיבה ריקה. לא לאכול כלום ולא לשתות דברים כמו קפה או תה לפחות חצי שעה. ייתכן מאוד שתחוש רע בימים הראשונים (כאבי ראש, עייפות, בחילות - זה עובר) ----- מה לאכול? אפשר לאכול חופשי ובשפע מהמפורט להלן. בשל בכל צורה מלבד טיגון ועישון, תבל לפי הטעם. הקפד שהמזון ייראה צבעוני ואסטטי ויריח נעים. רשום משהו שאתה לא אוהב? אל תאכלי... כל הירקות כל הפירות (לא בהגזמה) דגנים מלאים ביצים אורגניות יוגורט (רצוי ביו), רצוי מחלב עיזים לבנה גבינות עיזים אגוזים למניהם - לא קלויים טחינה - בהכנה ביתית לחם מדגנים מלאים (חיטה, דגנים, שיפון ועוד) - כמה שאתן רוצות, זה מזון מזין! לא לוותר על שומנים בצלחת!! - שמן זית (רצוי, כשאפשר עם מיץ לימון), אבוקדו דגים גם יכולים להיות מזון חלבוני טוב ומזין ואם אתה "חייב בשר" הוסף לתפריט הנ"ל לפי הצורך (בשר מקרקע ולכן, יש אנשים שצריכים יותר ויש כאלו שעדיף שיימנעו) הרבה להוסיף למזון עשבי תבלין טריים שתיה: מים מינרלים, תה ירוק, תה צמחים (רצוי ללא המתקה, אפשר מעט דבש) מהפירות אפשר להכין מיץ פירות (לא להגזים, ומומלץ, בדרך כלל לדלל עם מים) -------- רצוי לסגל את התפריט כאורח חיים בסיסי התפריט יתאזן על צורכי הגוף שלך - תזונה מאוזנת ומלאה גורמת לתחושת שובע ושומרת על איזון. התזונה המפורטת כאן היא כללית ביותר ואני מקווה שלא שכחתי שום דבר חיוני. היא מתאימה כבסיס, אך אינה פוטרת מהצורך להתאמת תזונה אישית על ידי תזונאי/ת (אין כאן התייחסות לצרכים המיוחדים של גופך... ) זכור!! ההתחלה יכולה להיות לא פשוטה בגלל הסתגלות האיברים (במיוחד חיזוק הכבד) אבל... אני מבטיחה יותר אנרגיה, יותר אופטימיות וכדומה, תוך זמן קצר.. נאוה

שאלה לנאוה

בהרבה מתשובותיל את ממליצה על שתי כפות מיץ לימון סחוט + שתי כפות שמן זית "על הבוקר", כלומר על קיבה ריקה. האם מרשם ניקוי-כבד זה מתאים גם למי שיש לו רגישות למזון חומצי? לא אולקוס, אבל נטיה לצרבות? תודה, דוד

צרבות וסיבותיהן

שמן זית + מיץ לימון זהו מרשם בסיסי לחיזוק הכבד. צרבות מבטאות בעיקר את מצב הקיבה. רוב האנשים (והרופאים) חושבים שצרבת זה סימן לעודף חומציות לצערי, צרבת היא סימפטום נילווה גם לעודף וגם לחוסר חומציות בקיבה צרבת מחוסר חומציות יש בעיקר אצל הסובלים מקנדידה. תוספת של HCl (חומצת קיבה) לפני האוכל, תשפר את העיכול לקיחת HCL במצב צרבת תגרום להקלה במצבים של חוסר חומציות ולהחמרה במצבים של עודף. סיבה נוספת לצרבות: תופעה נלווית לבקע סרעפתי לכן דוד, עניין הצרבות דורש טיפול נפרד. מיץ הלימון במרשם זה לא אמור להוות בעיה (בעודף או בחוסר...). מכסימום אתה יכול "לשחק" עם היחס בין כמות השמן לכמות מיץ הלימון. אני אישית מעדיפה יותר מיץ לימון משמן... בקיצור, אם צריך לטפל בכבד, זה מרשם בסיסי, הזול ביותר ואחד היעילים ביותר שאני מכירה... אגב, לימון מגיב בגוף כבסיס ולכן, משמש גם כטיפות עיניים במצבי דלקת (אני יכולה להעיד מניסיון אישי, גם טיפול בעצמי וגם בדלקת עיניים שהייתה לבני כשהיה בן שנתיים וחצי.... שהוא יעיל מאוד) מקווה שעניתי, נאוה

תודה

שלום לכם קראתי את מה שרשמתם לקחתי לתשומת ליבי מה שקורה שעכשיו אני עובר תקופה של שינויים ורק רציתי לדעת איך אני יכול לצאת מהתקופה הזו דרך תזונה נכונה בברכה אופיר

m_katzmann

New member
כל מה שאנחנו עושים -משפיע עלינו../images/Emo42.gif

היי אופיר, כל מה שאנחנו עושים או לא עושים משפיע עלינו, על גופינו על נפשינו וכל מה שאנחנו עושים או לא עושים - לא מקרי הוא. תזונה היא אחד מארבעת המרכיבים החשובים המניעים את הגוף. כל פגיעה באחד ממרכיבים אלה נותן את אותותיו בגוף או בנפש ואני מדברת על מבנה פיזי כלומר פעילות הגוף, על תזונה מתאימה, על רגשות מאוזנים ועל הכוח לעשות את מה שאנחנו רוצים לעשות. הדרך לשפר את התזונה מאוד תלויה באדם,ברצונו, בכח שיש לו להתמודד, בבעיות הפיזיות והרגשיות שלו (שוב אותה הגברת בשינוי אדרת) וכמובן יש את הדיאטות הבסיסיות אותן אתה לבטח מכיר, אך אם שאלת כאן הן בטח לא עונות על ציפיותיך. אם תתן כאן יותר פרטים על מאכלים מועדפים ופחות מעודפים, על עונות מועדפות ופחות מועדפות, על צבעים מועדפים ופחות מועדפים, על מחלות, פעילויות, רגשות ניתן יהיה לעזור לך יותר ספציפית, כמובן שכל מידע שיזרום כאן לא יחליף שום טיפול. עקרונית, ניתן בטיפולים קנסיולוגיים לאבחן מה מתוך התזונה אותה אתה מקבל עושה לך טוב ומה לא. ולא פעם נמצא שגם אוכל בריא שמתקשר אל איזו חוויה רגשית שלילית בעבר יכול לעשות לך לא טוב. אופיר, אתה יודע הטוב ביותר מה טוב לך ביותר ברגע ספציפי זה. הקשב לגופך, אל תלחם נגדו, לך עם תחושותיך. מאיה

למעלה