שלום! יש לי שאלה לגבי לימפומה

• פותח הנושא pul
  • פורסם בתאריך

pul

New member
שלום! יש לי שאלה לגבי לימפומה

בעלי חלה במפתיע בלימפומה מסוג הודג'קין בדרגה קלה. אני יודעת שסיכויי ההחלמה הם גדולים ומקווה שאחרי הטיפולים הכל יגמר! השאלה שלי כזאת-אתמול בעלי עבר טיפול כימותרפי ראשון , היו לו קצת בחילות והוא לקח כדורים אבל האם הבחילות וההרגשה המוזרה הזאת ממשיכים עד לטיפול הבא בעוד שבועים??? יש לכם מושג-האם המערכת החיסונית נפגעת ישר מהטיפול הראשון?או שזה לוקח קצת זמן עד שהמערכת נחלשת ?הבנו מהרופאים והאחיות שעליו להזהר שלא להיות בקרב אנשים חולים וגם לא במקום הומה אנשים וסגור, עד כמה יש באמת להזהר? איך ממשיכים לחיות נורמלי?-יש לנו גם ילדים... אשמח מאוד לשמוע ממי שעבר או שעובר את הטיפולים המון תודה על כל תגובה!

rubber duck

New member
תופעות הלוואי המורגשות

בחילות וכו....... חולפות תוך יומיים שלושה ( מניסיון בלבד ) מעבר לכך המערכת החיסונית נפגעת , אצל כל אחד בצורה אחרת וברמה אחרת חשוב באופן עקרוני להמנע מזיהומים ומחלות וזאת מאחר והגוף יתקשה להתמודד עימן במצב זה אבל גם לא לעשות מכל ביקור בקניון היסטירה להמשיך לחיות ופשוט להקפיד יותר מחד ולשים לב לסימני מחלה מאידך מאחל לבעלך ולך המון בריאות ואושר
שרון

אחשל

New member
תשובה כללית ../images/Emo13.gif

שלום לך, אמנם אני לא שייך לשבט ההודג'קינים ש"שולט" בפורום
, אבל יש לי נסיון רב יחסית בכימו', וגם בהתמודדות עם סרטן כשיש ילדים צעירים בבית. אז ככה - תופעות הלוואי לכימו' משתנות לפי סוג הטיפול ולפי האדם המטופל. יש שסובלים יותר ויש שפחות. רצוי מאוד לשאול את הרופא על תופעות לוואי צפויות, גם אלו הנדירות ביותר, כדי שתדעו לזהות סימנים מוקדמים להופעתן. הפגיעה במערכת החיסונית מתחילה כבר בטיפול הראשון. כדאי להיזהר מחשיפה לאנשים חולים. במצב של מערכת חיסונית ירודה, אפילו לאדם מצונן יש פוטנציאל קטלני (מנסיוני האישי- שבוע אחרי הקורס הראשון של הכימו' התאשפזתי למשך שבועיים עם דלקת ריאות קשה שכמעט הרגה אותי...). אז בניגוד למה שנאמר - אם הבדיקות יצביעו על ירידה משמעותית בהגנה החיסונית, הייתי נמנע ממקומות הומי אדם. בקשר לילדים, במקרה שלי הם היו יחסית בריאים כל התקופה, אבל וידאנו שרק חברים בריאים שלהם יכנסו אלינו... מאחל לכם החלמה מהירה, ניר

sara joy

New member
מצטרפת לשאלה

חברתי גם חולה בהודג'קינס כבר קיבלה 2 טיפולים ובכל פעם אחרי הטיפול היא פיתחה איזה זיהום (בפעם האחרונה זה היה ד. ריאות) באתי אליה הביתה וקירצפתי אצלה את הבית מכל חלקיק אבק והיא משתדלת לצאת מינימלית מהבית בימים הראשונים, וכמובן לא לשהות במחיצת אנשים חולים אבל איכשהו היא תתפוס איזשהו משהו ( מזל נאחס) יש לה ילדה קטנה בת 4 שזה גם מסבך את המצב השאלה היא האם לאחר תקופה מסוימת מהטיפול הכימותרפי הספירות עולות או שהם הכימותרפיה ממשיכה להוריד את הספירות במשך תקופה. כלומר האם אחרי שהם חזרו לרמתם הנורמלית הם יכולים לרדת שוב (ללא קבלת טיפול)?

תשובה לשאלתך

הספירות עלולות לרדת עד שלושה שבועות אחרי הטיפול (עד כמה שאני זוכרת) לכן עלול להווצר מצב שאם היא מקבלת טיפול פעם בשבועיים, היא תגיע לטיפול אחרי זה והספירות שלה יהיו נמוכות מדי מכדי לקבל טיפול ואז לפעמים דוחים את הטיפול. בד"כ אפשר לטפל בזה ע"י קבלת זריקות נאופוגן, כמובן עם המלצת הרופא המטפל כדי שלא יצטרכו לדחות טיפולים כיוון שזה פוגע ביעילות הטיפול. אם הספירות חזרו לרמה נורמלית והיא לא קיבלה טיפול אחרי זה, אין סיבה שהן תרדנה. אחלי לה החלמה מהירה וסופשבוע טוב לשתיכן גלי

למעלה