שלום יש לי שאלה לגבי סקוליוזיס

einatrafi

New member
שלום יש לי שאלה לגבי סקוליוזיס

יש לי נטייה של 28 מעלות, מדובר במחלה תורשתית במשפחתי שהתגלתה אצלי כבר בילדות., טופלתי במשך השנים בפיזיוטרפיה, בחגורות גב וכדומה אך בגיל 18 הופסק המעקב ולפני מספר שנים שחזרתי שוב לאורטופד להיוועצות התברר כי לא חל שינוי וכי מצב העקמת נשאר כשהיה אך לא החמיר. כיום אני בת 28 ומרגישה חולשה בגב התחתון, שרירי הבטן חלשים מאוד, הגב מרבה להיתפס, יש לי כאבים ברגליים למרות שאינני נועלת נעלי עקב בקיצור אני מרגישה צורך לחזק את שרירי ולהגמישם מה גם שאני מתכננת כניסה להריון ונראה לי חשוה שאכין את גופי לכך. מהו סוג ההתעמלות המומלץ עבורי? פילאטיס? שיטת אלכסנדר? פלדנקרייז? אינני חובבת גדולה של ים/בריכה כך ששחייה על אף היותה בריאה איננה אופציה עבורי. תודה, עינת

nirpel

New member
נסי ותחליטי מה טוב בשבילך

בגילך כיום לא ממש ניתן לשנות את העקמת אך בהחלט אפשר לעבוד על תנועתיות עמוד השדרה. כל דרך שנוח לך איתה ולא משנה אם קוראים לה פילטיס, פלדנקרייז,אלכסנדר או כל שם אחר כולם עובדים על תנועתיות הגוף ועמוד השדרה. בהחלט שאת צריכה להתאמן במשהו שהוא גם עובד על גמישות וגם מחזק. חשוב לחזק את שרירי הגב,שרירי הבטן, ורגליים אך גם חשוב מאוד להגמיש אזורים שאין בהם תנועה טובה אצלך. כל מה שלא תיבחרי לעשות אל תגזימי ותני לגוף שלך לקבוע את קצב ההתקדמות (אל תנסי למהר) תקשיבי לגוף שלך ואם כואב לך מידי התרגילים פשוט תורידי עומס

למעלה