שלום -- יש לי שאלה לגבי רטבים חריפים (המפורסמים)

שלום -- יש לי שאלה לגבי רטבים חריפים (המפורסמים)

קניתי סחוג (הקופסה הקטנה עם הציור של התימני הזקן) וזה היה יותר מדי חריף. הרגשתי צריבה לא נעימה אחרי כול ביס.
קניתי גם רוטב צ'ילי מתוק וזה היה יותר מדי מתוק לטעמי.
אז ערבבתי את ה150 גרם סחוג עם ה250 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק.
הניסוי הצליח אבל רק באופן חלקי כי זה עדיין קצת יותר מדי חריף בשבילי וזה עדיין קצת יותר מדי מתוק אבל הייתי חייב לשים את כול הבקבוק של הרוטב צ'ילי מתוק (בבקבוק היה 250 מ"ל) בגלל החריפות היותר מדי גדולה של הסחוג.
אז אני רוצה לשאול אם אריסה ו/או "פלפל צ'ומה" יהיו פחות חריפים ?
 

Maldini Girl

New member
אישית, לי יש סוגי חריף שאני מעדיפה על פני אחרים

סוג החריף המועדף עליי זה פלפלים אדומים מיובשים, למשל שאטה או פפריקה. אני מוצאת אותם לא מאד חריפים, ואפשר לשלוט במינון ע"י הכמות שאתה בוחר לשים.
 

פוקסי99

New member
סחוג בצורות שונות

יש לך שתי אפשרויות .לרכוש פלפל מתוק יבש בלנות תבלינים לטחון במטחנת תבלינים ולהוסיף לסחוג יחד עם שיני שום וכוסברה. אפשרות שניה לרכוש פלפל מתוק מסוג שושקה (דומה לפלפל חריף אבל מתוק) מצרף מספר מתכונים של רטבים חריפים משחק עם כמויות המרכיבים יקבע את החריפות

זן הפלפלים הנמכר כיום בארץ כמעט לא חריף
במבנה הפלפל החלק החריף ביותר הוא החלק הקרוב לגבעול ולכן ממליץ לך להשתמש רק בחלק הזה כאשר אתה מכין את הסחוג.
אפשר לכנס למשתלה ןלקנות עציץ של פלפל חריף קטן והוא מאד חריף ואתה יכול להוסיף 2 -3 פלפלים כאלו לסחוג.
בקשר לסחוג ירוק או אדום
כאשר את מכינה סחוג מפלפלים אדומים טריים את עובדת לפי המתכון של הסחוג הירוק הטרי

סחוג ירוק
6 פלפלים חריפים טריים גדולים
15 שיני שום(כראש וחצי)
חבילה כוסבה
כפית חוויג' למרק
1/2 1 כפית כמון
כפית מלח

לנקות את הפלפלים מהגרעינים ונמחיצות
לשים במעבד מזון להפעיל למספר שניות עד קבלת פלפל קצוץ אבל לרא מישחה

סחוג מהיר הכנה

פלפלים גדולים חריפים
1/2 חבילה כוסברה
10 שיני שום
1/2 כפית כמון
מעט כורכום
3/4 כפית מלח
הכל לבלנדר ולהפעיל
ניתן להוסיף כפית חוויג' במקום הכמון והכורכום


פלפל צ'ומה
כפות פפריקה חריפה
1כף פפריקה מתוקה
ראש שום כתוש
1/4 כוס שמן
1/2 כפית קרוויה(קימל טחון)
1/2 כפית מלח
לבחוש הכול הייטב
וזה פפלפל צ'ומה


להוציא מהקערה
לשים את הכוסברה והשום להפעיל עד קבלתם קצוצים
להחזיר את הפלפל
להוסיף מלח
חחויג'
כמון
להפעיל למספר שניות
ומוכן
יש לזכור שאורך חיי המדף של סחוג כזה הוא קצר יחסית במקרר


• סחוג אדוםו
2 כוסות פלפל קטן יבש כנייר
חבילה כוסברה
20 שיני שום
כפית מלח
כפית כמון
כפיתחווג' למרק

שמים את הפלפלים בקערה ושופכים מים רותחים
משאירים בקערה לחצי שעה
מוצאים מהקערה סוחטים את הנוזלים (אני משתמש במיבש חסה)
מעבירים את החומרים למעבד מפעילים לקבלת מרקם קצוץ דק דק אבל לא משחתי
ונהנים
לי יש תמיד פלפל מתוק יבש במקרה והסחוג יצא חריף מידי לכושר הסבל שלי אני מדלל את החריפות עם הפלפל המתוק
והמלצה כאשר את מסיימת להכים ולעבוד עם הפלפלים לרחוץ את הידיים עם סבון ולשטוף במים החמים ביותר שאת יכולה לסבול
ואז החריפות נעלמת

חבר מהעבודה נוסע לחו"ל בשליחות ויש לו בעיה
הוא אוהב חריף וביקש ממני פתרון
אז זה מה הכנתי לו

טחנתי פלפל יבש חריף
טחנתי שבבי שום
טחנתי עלי כוסברה יבשים
הוספתי חוויג' למרק
הוספתי כמון
הוספתי מלח
ערבבתי טוב טוב ולצנצנת יבשה סגורה הייטב שלא תכנס לחות
עכשיו בחו"ל הבחור ישים מהתערובת בצלוחית יוסיף מעט שמן או מים יבחש ויש לו סחוג נהדר
מקווה שיהנה

אני קונה פלפל חריף יבש הייטב בשוק בראש העין או בשוק נתניה.
אני דווקה משרה את הפלפל לשעה ואפילו במים רותחים.
מעביר למסננת ליציאת שארית המים וסוחט היטב בין כפות הייים.
מעביר לבלנדר
מוסיף שיני שום מראש שום אחד
חבילה כוסברה
כפית מלח
כפית כמון
כפית חוויג' למרק
מפעיל את מעבד המזון
ומתעלף מהריח
ואז באה הבעיה העיקרית
לחלק לכל העומדים בטור

בעונת הפלפלים: מכוון שאני מגדל לבד בגינה. במקום הפלפל היבש אני משתמש בפלפל אדום טרי ישר מהגינה.אבל אותו המתכון

טיפ לכל מי שנגע בפלפל חריף:
יש לשטוף את היידים במים מהברז אבל הכי חמים שאתם מסוגלים לסבול!! וכל החריף יירד מהידיים ואין חשש לגעת בעיניים
 

yair_bar

New member
מנהל
שניהם יהיו פחות חריפים

אגב, אתה יכול להכין לעצמך ואז תוכל לשלוט במידת החריפות.
&nbsp
היתרון זה שהממרחים האלה עמידים במקרר.
&nbsp
אתה יכול לקנות חבילת כוסברה, ראש שום ופלפל חריף.
&nbsp
הכל זה משחק של מינונים בין השלושה ליצירת ממרח חריך טעים.
&nbsp
בעיניי הצ'ילי המתוק משמש לדברים מסויימים וסחוג לדברים אחרים. לא הייתי מערבב
 
אני היתי מכים בעצמי

בעיקר מהפלפלים הבנרו (מקסיקו) או התאילנדי האדום הקטן
הוא כל כך קטן שכבר כמה יכול להיות חריף?
כך חופן מזה וחופן מזה בנוסף שום קסברה, פורוזליה קמון ושמן זית
ולמקסר
להוסיף מלח פלפל שחור וצילי גרוס כי זה לא מספיק חריף (לפי הטעם שלך)
ושוב לערבב עד שיצא מעט חריף
 
למעלה