שלום... יש לי שאלה לכאלה שעושים

מעיני17

New member
שלום... יש לי שאלה לכאלה שעושים

בגרות שבוע הבא במחשבים בכיתה י''ב... האם צריך לדעת לבגרות אוטומט לא מלא? ואוטמט מחסנית לא דטרמניסטי...? אני בי''ב ואני רוצה לדעת אם יש את זה במיקוד....

gilatb1

New member
כנסי..

מה זה אוטומט לא מלא? ואוטומט מחסנית-כן, אפשר שיהיה לא דטרמיניסטי..

מעיני17

New member
תודה

ואטומט לא מלא זה שאתה יכול לצייר את האוטומט הרגולרי אבל אתה לא חייב לצייר את כל המצבים...,אלא שינחש בעצמו מתי לעבור למצב הבא... אוף האוטמטים האלה ממש מתסכלים אותי,אנני מסתכלת על תרגילים משנים שעברות וזה קשהההההההה מה הדרך להצליח בזה????

gilatb1

New member
טוב אני לא ממש מכירה

את האוטומט הזה, אז אני מניחה שאין אותו.. איזה אוטומטים מתסכלים? הרגילים או המחסנית..? אם יש בעיה ברגילים אני יכולה לעזור.. הם לא כ"כ מסובכים בד"כ

gilatb1

New member
../images/Emo207.gif אם תפוז אומרים...

שאתם אוהבים לחשב סיבוכיות, אז למה לא
אז מישהו מוכן להסביר לי בבקשה איך מחשבים סיבוכיות??

gil levi

New member
יכול להיות

שההודעה הhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1428&msgid=71640180&FlagSybase=1 תעזור לך.

gilatb1

New member
תודה רבה, אבל אני פה מהפל

אז אני לא יכולה לראות אותה. יש מצב שמישהו מעתיק את ההודעה בבקשה?

vinney

Well-known member
זה ממש בוער? תבדוק במחשב כשתחזור

הבייתה...

gil levi

New member
או קיי.

"על רגל אחת ואז תחזור לויקיפדיה וCLR ותנסה להבין. עקרונית, כשמתכננים אלגוריתם כלשהו, מעניין אותנו מאוד לדעת עד כמה הוא יעיל. תורת החישוביות מגדירה אילו בעיות ניתן לפתור בצורה אלגוריתמית, ואילו לא, אבל אילו שניתן לפתור בצורה אלגוריתמית, לא בהכרח ניתן לפתור בצורה מעשית בגלל שהפתרון הקיים אינו יעיל. למשל - מגדלי הנוי או סוכן נוסע אלה בעיות בהחלט פתירות ברמה האלגוריתמית (בניגוד, למשל, לבעיית העצירה שאינה פתירה כלל), אך כל הפתרונות הידועים הם בסיבוכיות גבוהה כל כך, שאינם מעשיים. אז מה זה הסיבוכיות הזאת? זה בעצם המחיר של הפתרון. כמה עולה לך להריץ את האלגוריתם הזה על קלט כלשהו (בד"כ מדברים על סיבוכיות במושגים של פונקציה של N, כשN זה גודל הקלט של האלגוריתם), בד"כ מודדים את המקרה הגרוע ביותר (ז"א קלט בו האלגוריתם יהיה הכי יקר). מדד הסיבוכיות אינו מדויק, ובד"כ מסתפקים בסדרי גודל (מכאן הסימנים O, אומגה וטטה, המגדירים חסמים של פונקציה במתמטיקה). כשהאלגוריתם חסום על ידי פונקציה כלשהי מלמעלה (האלגוריתם הוא O של פונקציה כשלהי), זה אומר שלכל קלט, במקרה הכי גרוע, עלות האלגוריתם לא תעבור את גודל הפונקציה עבור הN הזה, להוציא קבועים). איך בונים את הפונקציה הזאת של עלות האלגוריתם? סופרים פעולות אטומיות שהאלגוריתם מבצע. מהי פעולה אטומית זה תלוי באלגוריתם, למשל פעולת החיבור בד"כ אטומית ברוב המקרים, אבל באלגוריתמים חישוביים דווקא זאת לא פעולה אטומית כלל וכלל, ואפילו די יקרה. בד"כ בוחרים פעולה בסיסית עבור האלגוריתם כפעולה אטומית, וסופרים כמה פעמים היא מתבצעת. דוגמא: אלגוריתם מיון בועות. לא אכתוב לך את האלגוריתם, אתה בטח מכיר אותו. הפעולות האטומיות שם אלה פעולות החלפה והשוואה, ואילו N זה גודל המערך אותו ממיינים. כל איבר (במקרה הגרוע ביותר) מושווה לכל אחד מהאיברים האחרים, מוחלף עם כל איבר אחר. ז"א עבור כל איבר מתבצעות 2N פעולות (2 אפשר לזרוק בהיותו קבוע), וזה מתבצע לכל N האיברים => הסיבוכיות של האלגוריתם במקרה הגרוע ביותר חסומה על ידי פונקצית N^2. החסם הוא הדוק, כי פועולת ההשוואה מתבצעות גם כשאין צורך להחליף, זאת אומרת שיתבצעו לכל היותר סדר גודל של N^2 פעולות, וגם לכל הפחות N^2 פעולות (ז"א, אם המערך כבר ממוין יתבעו פחות פעולות, כי לא יהיו החלפות, אבל סדר גודל לא ישתנה)." credits לויני....

vinney

Well-known member
כל הכבוד ../images/Emo13.gif

מזל שיש אנשים פחות עצלנים ממני

gilatb1

New member
../images/Emo51.gif וכן, זה קצת

היה דחוף, כי היה לי יום אחרי מגן.. אבל בכל זאת - איך אני מחשבת מה הסיבוכיות? O(n) / O(n^2( ? זה מה שיש לנו בד"כ..

ron369

New member
רגע,

O(n) חלקי O(n^2) או O(n^2) חלקי o(n)? אני מניח שהתכוונת לשני, ואני די משוכנע שמחלקים רגיל, כלומר: n^2/n = n. וב"די בטוח" - אני מתכוון שאני בטוח לחלוטין (ברמת בי"ס, ובהגדרות המוכרות לי), אבל לא מוכן לסמוך אפילו על זה עכשיו.

gilatb1

New member
לא התכוונתי שזה אחד מהם

לחלק לשני... אלא שאלתי מה זה o(n^2) ומתי זה o(n)?

ron369

New member
בצורה הכי בסיסית,

כאשר זו לולאה כפולה, זה O(n^2), כאשר כל אחת מהלולאות רצות עד n. כאשר זו לולאה יחידה, זה O(n). אבל צריך להבין את הרעיון שמאחורי זה. את הרעיון אתה מבין?

gilatb1

New member
הבנתי את הרעיון.. אבל כשמבקשים

לרשום סיבוכיות-אני לא ממש מבינה איך עושים את זה..

ron369

New member
הבנת את ההסבל של ויני?

או, יותר מדוייק, מה לא הבנת בהסבר של ויני, אם בכלל?

למעלה