שלום, יש לי שאלה- מה זה "חנון"?

Agent Saimon

New member
שלום, יש לי שאלה- מה זה "חנון"?

כפי שאני רואה אפשר לפרש את המושג בכמה משמעויות: בני אדם בעלי שרירי עין חלשים, או דפקטים אחרים בראייה, ואי כך -לובשי משקפיים. אבל אני לא חושב שאפשר להכליל את כל לובשי המשקפיים. חוץ מפריט הזה ספק אם יש להם משהו במשותף. בני אדם שיודעים הרבה יותר מאדם ממוצע- אם כך "חנון" זו ממש מחמאה, הלא כן? ידע הוא כוח, וזו לא עוד פתגם שחוק- תשאלו כל שליט או כל אדם שעובד במודיעין. אבל גם ידע שנראה הרבה פחות חשוב יכול רק להועיל- עם כמות הידע גם הצורה של ההסתכלות בעולם משתנה. דברים חדשים נגלים. ידע יכול לשנות את חיי האדם, ולפעמים אף להציל אותם. אנשים חלשים מבחינה פיזית? במקרה זה "חנון" זה אכן שם גנאי. כל עוד לא מדובר על איזה שהיא בעיה רפואית, זו האחראיות של האדם עצמו לדאוג לגך שיהיה חזק ובריא. חכמה ובינה חשובים, אך מה הם יתנו אם הגוף והנפש חלשים? כפי שאמר לוחם יפני לפני מאות שנים- "כוח ללא צדק זה אלימות. צדק ללא כוח זה כלום. הייה חזק והגן על על השקפותיך, על עצמך, ועל משפחתך". אבל חשוב לא לשכוח שאנו יצורים אינטלגנטיים, ולכן צריכים אנו להיזהר מ"עזרה מלאכותית לברירה הטבעית" כפי שעשו בספרטה או גרמניה הנאצית. אנשים שמתענינים במדעים? אז הלוואי וכל העולם היה מלא בחנונים. כל הציויליזציה שלנו מתבוססת על מדע וטכנולוגיה. אבל רוב החברה הולך ומתרחק מהתחומים הללו. זה מתכון לאסון. והאם אז אפשר לומר שכל המדענים ומהנדסים בעולם הם חנונים? אולי אלה אנשים שאינם פרטים רגילים בחברה מסוימת? כלומר כאלה שבחרו מתוך רצון שלא להשתייך לקבוצה העיקרית, לא ללכת אחרי הדוגמות, אלא ללכת "נגד הזרם"; או כאלה שנדחו ממנה בעל-כורחם? אם נשים בצד את האנשים שנדחו מחברה בגלל היותם פושעים או סוציופתים, אז "חנון" זה שוב מילה טובה. יש את העדר. את הממוצע. את הרוב. ויש את הקצוות, את אלה שמעל או מתחת לרוב. כבשה לא יכולה להנהיג את העדר. כבשה תהיה חלק מהעדר. ולדעתי עדיף להיות רועה צאן או, להפך, זאב מאשר להיות כבשה. יש את האליטה, ואנטי אליטה. הם יכולים להחליף מקומות, אבל העדר ישאר עדר. אלה שיבחרו לא להיות "צאן מן השורה" יהיו או מנהיגים או מהפכנים שיחתרו נגד המצב הקיים. אינני דוגל באליטיזם, אני רק מציין את עובדות שקל לראות. אני מאוד מקווה שנגיע למצב בו לא יהיו "עדרים" ולמושגים כמו "אין\אווט" לא יהיה מקום, אך זה רחוק כמו החלום הסוציאליסטי. אז מי הם "חנונים"? אנשים שלא נראים כמו כולם? אז חלוקה כזו מזכירה קצת גזענות. אנשים שלא חושבים כמו כולם? גם האדם הקדמון שלראשונה השתמש באש לא חשב כחבריו. אנשים שמשקיעים רק בפיתוח השכל אך לא הגוף? אז הם טועים ובגדול. אנשים שמתענינים יותר בעולם שמסביבם? שוב, ללא אנשים כאלה לא היינו מגיעים למה שהגענו פספסתי משהו?

הגדרה של חנון:

אדם שמבזבז את זמנו בהגדרה של המושג "חנון" במקום לעסוק בדברים יותר חשובים כמו למשל למה התעוררתי עם כאב ראש בקומה 20 בדרום תל אביב, אני ערום ויש לי חזייה קרועה...

יש הרבה דיונים על הנושא בפורום

אתה יכול לחפש

למעלה