שלום יש לי שאלה קטנה

שלום יש לי שאלה קטנה

מקווה שתוכלו לעזור לי.. יש לי ידיד נורא טוב שבתקופה האחרונה הוא שותה כלל הזמן....הוא שותה כל בוקר וכל ערב הוא יוצא ומשתכר אני פוחדת שהוא אלכוהוליסט...עכשו הוא מספר לי שהוא לא שתה מתאמול בלילה ושהוא בקריז... אומר לי שיש לו רעידות ועצבנות והוא מרגיש שכל שניה הוא עומד להתמוטט יש לו מלא רוק בפה סחרחורות קצב לב מואט וקשיים בנשימה.. זה אפשרי שהוא נהיה אלכוהוליסט? זה באמת קריז? יכול להיות קריז אם לא שותים? כמה זמן לוקח לגוף להתמכר לאלכוהול?

shanhen

New member
שאלה קטנה עם המון סימני שאלה

אלכוהוליזם זו מחלה, ומחלה צריך לאבחן כמו שצריך. בכל זאת, ברור על פי התיאור שלך שלידיד שלך יש בעיית אלכוהול, סביר מאד להניח, על פי התיאור, שמדובר אכן בהתמכרות ממש - הידיד שלך אלכוהוליסט. אחד המשתנים להתמכרות הוא תגובת הגוף והנפש להיעדר אלכוהול, כלומר איך הגוף מגיב כשאין צריכה של חומר לגוף. בסמים זה נקר קריז באלכוהול זה נקרא תסמונת גמילה. התיאור שלך מאד מתאים לתסמונת גופנית לא קלה, הרעדות, היובש בפה, מן הסתם גם זיעה מיותרת, חוסר סבלנות ואי שקט ועוד, כל אלו מלמדים שהבעייה חמורה מכפי שרוצים לחשוב. התמכרות זה לא דבר שנוחת פתאום. זהו תהליך. כמה זמן הידיד שותה אלכוהול? האם במשך השנים חלה הסלמה (הרעה) בצריכת האלכוהול שלו? האם יש לו מצבים של איבוד שליטה על השתיה, למשל, מתכוון באמת לשתות מעט ו"נסחף" לכמויות גדולות יותר, מבטיח ש"יותר לא ישתה" וההבטחה מחזיקה עד הערב, משנה את סדרי העדיפות שלו ובוחר בשתיה במקום בחרים, במשפחה בבילוי רגיל? אם משהו מכל אלו נכון - הוא אלכוהוליסט. עכשיו כשאת יודעת מה הלאה? האם ניתן לשכנע אותו לפנות לטיפול? האם יש לך אפשרות להציע לו לפנות למרכז גמילה? אם כן - התקשרי מחר בבוקר למרכז הראשי כדי לתאם פגישה במרכז הקרוב למקום מגוריו (03-6733228), אם לא - תתקשרי בעצמך וננסה לסיע לך בייעוץ. אגב, יש לו משפחה חוץ מחברה טובה שדואגת לו? שיהיה בהצלחה, נחום

אוי לא.. :(

אממ ידיד שלי היה שותה פעם פה ושם לפעמים אבל לפני חודש וחצי חברה שלו עזבה אותו, הוא ממש התחיל לשתות מאז כל בוקר וערב. בעבר הוא לא היה צורך הרבה אלכוהול פשוט פעם ב הוא היה משתכר...כשיוצאים וזה..כולם היו ככה..כשהתחילה התקופה אז הוא שתה איזה ערב אחד ואז הוא ממש התחרפן התחחיל לבכות וממש נמרח על הרצפה... ודיבר על חברה שלו וכמה שרע לו בחיים..יש לו סף מאד נמוך הוא תמיד אומר שהוא ישתה קצת ולפעמים עומד בזה אבל גם כשהוא מגזים זה לא יותר מדי...יעני הוא לא משתכר ממש ולא מקיא. הוא מודע לזה שיש לו בעיה בלילה הוא אומר שהוא יותר לא שותה ובבוקר הוא כבר שותה לבד בבית. כשהוא יכול לערבב בין משפחה ואלכוהול הוא עושה את זה-למשל בליל הסדר. ובעיקרון הוא תמיד בוחר בשתייה וכל ערב הוא מארגן יציאות כדי שכולנו נצא לשתות איתו... אני ממש בספק שהוא יסכים ללכת לגמילה אני בטוחה שהוא נהנה מזה.. כלומר זה עוזר לו הוא ממש בתקופה רעה. לא נראה לי שהוא יסכים לטיפול. הוא בנדם אם הרבה בעיות והוא היה במספיק טיפולים בעבר...אני רק יודעת שיש לו נטייה להתמכרות..בגלל זה אני ככה דואגת לו.. המשפחה שלו לא מתייחסת לזה בכלל הם לא יודעים...רק פעם אחת ראו אותו עם בירה וממש צרחו עליו והכל...אז אם הם היו יודעים..... אנחנו גרים בירושלים אגב

shanhen

New member
זה לא נשמע טוב

הפרטים שהוספת לא ממש הקלו על המצב, להיפך, נראה כי ככל שיפנה מהר יותר לעזרה, כך יחסוך לעצמו ולאחרים עגמת נפש ובעיות. אגב, המשפחה באמת לא יודעת שום דבר? אני בספק. אני מציע שתפני (לאחר החג) למרכז בירושלים (02-5617118) ותבקשי פגישת ייעוץ, כדי לברר את כל הנושא בצורה טובה יותר. נחום

למה אתה בספק שהם לא יודעים?

אני דיברתי איתו היום על כל העניין והוא אמר לי שלטיפול הוא לא מוכן לפנות כי הוא יודע שזה לא יעזור לו..אני חושבת שהוא צריך משו קבוצתי יותר.. יש במרכז הזה בירושלים משו בסגנון? אגב אני ממש מודה לך על העזרה נחום.

shanhen

New member
כי קשה להסתיר את השתיה

לאלכוהוליסים יש תמיד פנטזיה כזו ש"אף אחד לא יודע". האמת בדרך כלל אחרת. קשה להסתיר את השתיה ולא צריכים להיות מומחים כדי להרגיש לשאדם יש בעייה, אלא אם לא רוצים לדעת. אבל אלו תיאוריות, אולי באמת במקרה שלו לא יודעים? מה שאולי יעזור לידיד שלך זו קבוצת AA. קבוצת תמיכה של אנשים שלכולם אותה בעייה והם עוזרים האחד לשני. קבוצת AA זו תנועה גדולה בעולם ובעלת הצלחה רבה. הקבוצה הירושלמית מתכנסת במרכז הטיפול בירושלים (רח' הפלמ"ח 24). פרטים נוספים על הקבוצה ועל מועדי התכנסותה ניתן למצוא באתר המושקע שלהם (AA-ISRAEL.ORG.IL). כל קבוצה מקיימת גם מפגשים פתוחים אליהם יכולים להצטרף גם מי שאינו מכור, וזו הזדמנות שלך להכיר את הפעילות. תודה על התודה, נחום

למעלה