שלום. יש לי שאלה קצת אישית

טtal

New member
שלום. יש לי שאלה קצת אישית

יש לי קרובת מישפחה (אמא של אשתו של דוד שלי), היא אשה מבוגרת מאוד בת 88. אנו נפגשים רק בחגי ראש השנה ופסח ובאירועים המשפחתיים. לפני מספר שנים, אני ואבא שלי הסענו אותה לבית לאחר אירוע משפחתי, והיא אמרה שהיא הולכת לפגוש את חברה שלה, שמכירה אותה עוד בתקופה שהן היו במחנה- שאיני זוכר את שמו, אבל אני יודע שזה היה מחנה ריכוז. איני יודע אם זו הייתה פליטת פה שלה בטעות. מאז- כבר מספר שנים, איני יודע האם לשאול אותה האם היא ניצולת שואה. מצד אחד- זה מאוד מסקרן. אבל מצד שני, היא לא סיפרה לנו על זה אף פעם ולא דיברה איתנו על זה. היום היא אשה בת-88, ואני חושש לשאול אותה מחשש שהיא תזכור את הדברים הנוראים וזה יפגע בה. אולי יש סיבה שהיא לא דיברה איתנו על זה? תודה ושבת שלום.

לעתים מוטב שאדם יספר מאשר יחיה עם עצמו

אבל המתן לתגובות מנוסים ממני, המראיינים ניצולי שואה..

schlomitsmile

Member
מנהל
מאד תלוי באופיה של הגברת, ובמצבה הכללי אני במקומך הייתי מתייעצת עם בתה (אישתו של דודך, נכון?) יתכן שאתה שואל אותנו, כי מסיבה כלשהי לא נוח לך לשאול את בתה. במקרה כזה, אם בריאותה תקינה יחסית, ואם יש איזו סימפטיה בינך לבין הגברת, אפשר לנסות לשאול, ברגישות ובזהירות, האם מותר לשאול אותה על מה "שהיה פעם"? אני זוכרת, שבצעירותי שאלתי דוד של אמי שאלה קטנה, ומיד כמעיין המתגבר נבעו מתוכו המון סיפורים שהוא רק חיכה לרגע לספר. עד כדי כך, שאישתו ניסתה לעצור אותו, ואמרה:"די כבר! מסכנה הילדה, תעזוב אותה כבר!" כמובן שאמרתי שאני לא מסכנה, ודוקא צמאה לשמוע. אם תרצה לשתף אותנו, אשמח לשמוע ממך האם וכיצד התפתח העניין.

אתם רואים?!

זה כיף לילדים לשמוע סיפורים מפי אנשים מבוגרים, יהיו קשים ככל שיהיו! והם גם סיפורים אמיתיים שהתרחשו במציאות וגם מרתקים, כי האדם ניצל ממות! אם היה לי זמן וגישה לילדים קטנים הייתי בעצמי מארגנת פגישה בין ניצול שואה לבין הילדים.. זה בעיקר עניין של זמן. כי בקרוב אני נכנסת ללימודים קשים, ואני חייבת להשקיע בהם... לאחר השבוע הזה כבר לא אהייה באינטרנט...

טtal

New member
כבר התלבטתי אם לשאול את אשתו של דוד שלי

1) היחסים המשפחתיים שלי עם הקרובת משפחה טובים מאוד. אני לא מאמין שיהיה לה קשה לספר לי האם אכן הייתה באותו המחנה שהזכירה. אבל כפי שציינתי, אני חושש לשאול אותה מהסיבה שהדבר עלול להזכיר לה דברים לא טובים מאותה תקופה ושאפגע בה אם אשאל אותה. 2) בקשר לאשתו של דוד שלי, גם אותה אני פוגש רק באירועים משפחתיים או בחגים. אני אנסה אולי לשאול אותה או את בן דוד שלי (הנכד של האשה שסיפרתי לכם בתגובתי). יכול להיות שזה יקח קצת זמן, בגלל שאני נפגש איתם רק באירועים משפחתיים, ואני מרגיש לא נוח להתקשר אליהם במיוחד לשאול. אני אנסה לדבר איתם בפרטיות ולברר את העיניין. תודה.

למעלה