שלום יש לי שאלה

שלום יש לי שאלה

אשמח לדעת על נסיגת חניכיים ליפני כמה שנים טובות הייתי אצל הרופא שיניים שלי טיפלתי בכל השיניים ולא נשארו יותר טיפולים אבל הרופא אמר שיש לי נסיגת חניכיים לפי מה שאני מבינה נסיגת חניכיים זה שחניכיים "נעלמות" יורדות לי למטה יש לציין שרק בלסת התחתונה יש לי בעיה עם זה עכשיו אחרי כמה שנים אני ממש רואה שהחניכיים ירדו ב-3 השיניים הקידמיות ממש רואים את זה לדעתי מבצבץ לי קצת קצת השורש של השן נסיגת חניכיים יכולה להיות מאנמיה חזקה? וגם מדלקת חניכיים? האם ניתן לטפל בנסיגת חניכיים? כי השיניים שלי בסדר גמור אין לי כאבים ואין לי חורים כי כבר הכל טופל. איך ניתן לעצור נסיגה? והאם ניתן כבר לשקם את מה שקרה? מודה לכם על ההיתייחסות והתשובות.

נסיגת חניכיים

המונח העממי "נסיגת חניכיים" עשוי לתאר שני מצבים עיקריים השונים זה מזה. באחד קיימת נסיגה רק של הרקמה הרכה ואילו בשני קיימת נסיגה (בד"כ בלתי נראית) של הרקמה הקשה - העצם התומכת בשן. שני המצבים שונים מהותית זה מזה באופן התקדמותם, בנזק שהם גורמים, בנחיצות הטיפול ובצורת הטיפול. ניתן לטפל בשני הסוגים שתארתי אבל לפני זה צריך אבחון מדויק של המצב וכן עד כמה נסוגו החניכיים. יש לכך משמעות טיפולית. גשי לרופא מומחה לחניכיים (פריודונט) לבדיקה והתיעצות. בהצלחה

למעלה