כמה מחשבות שלי....
קודם כל, אהבתי את הדאגה לההיגיינה. תמיד מוזר לי הורים שמאפשרים לילדים קטנטנים לנגב לבד ולהסתובב אח"כ מלוכלכים... אבל צריך לדעת גם מתי לשחרר את החבל...
אני חושבת שגיל 7 זה בהחלט ילדה מספיק גדולה לדאוג לנקיונה האישי. גם בתך בת ה-5 יכולה כבר לדאוג לכך, לדעתי. הרי בסופו של דבר, הן לא נמצאות כל היום בבית, נכון? ומה הן עושות בגן ובבי"ס? ... בישראל בגנים בגיל 3-4 כבר לא עוזרים להם בגן בתחום הזה והם צריכים לדעת להסתדר לבד. תלמדי אותם בבית, ובתחילה תעמדי לידן כשהן מנגבות לבד, תוודאי שהן מנגבות עד שהן באמת נקיות. אחרי כמה פעמים, אל תהיי נוכחת בעצמך אבל תסבירי להן שאת סומכת עליהן שהן מנגבות עד שהן נקיות לגמרי. תסבירי להם למה חשוב כ"כ לנקות- כדי שתהיה להן מוטיבציה באמת לנקות טוב. ותשדרי להן אמון. בעצם זה הדבר הכי חשוב- האמון. את שואלת בעצמך איך תהיי בטוחה- ואת חייבת לילדות שלך פשוט אמון. אם יש לכם את האפשרות הכלכלית- הייתי שמה בשירותים מגבונים (ופח!) תכל'ס הרבה יותר נעים להשתמש במגבונים, ואחרי מגבונים הרבה יותר נקיים...
זו ההזדמנות ללמד אותם שני דברים חשובים ביותר:
1. כיוון הניגוב אצל בנות (לאחור)-כדי למנוע דלקות בדרכי השתן! 2. זכותן הבלעדית על גופן ועל פרטיותן!!! ושאסור לאיש לפגוע בפרטיותן (וכמובן שאת הכתובת לספר לה אם מישהו ניסה לעשות זאת).