שלום, יש לי שאלה:

1233214

New member
שלום, יש לי שאלה:

אם אני מעונין, להישתמש בקובץ מוזיקה קיים, ולפרסם אותו באתרי, האם בעצם כך שאני עורך אותו (מוחק קטעים לא רצוים, מוסיף קטעים משירים אחרים), אני מונע את האפשרות של הפרת זכויות יוצרים, ומונע את האפשרות של תביעה??? בעצם, אני מישתמש בשיר כבסיס, אשר לא בבעלותי, ומוסיף לאותו שיר, קטעים מישירים אחרים (שגם לא בבעלותי). עקרונית אני יוצר שיר חדש, אבל שמורכב משירים קימים, שלא בבעלותי. ואתה שאלה לגבי תמונות. תודה רבה מראש, ובבקשה תענו תשובות שבהם אתם בטוחים.

נהפוך הוא

מלבד הזכות החומרית ביצירה (קרי: הזכות לקבל תמורה על השימוש בה), שמורה ליוצר גם זכות מוסרית, המפורטת בסעיף 4א לפקודת זכות יוצרים: "(1) מחבר זכאי ששמו ייקרא על יצירתו בהיקף ובמידה המקובלים. (2) מחבר זכאי שלא ייעשה ביצירתו כל סילוף, פגימה או שינוי אחר, או כל פעולה שיש בה משום הפחתת ערך ביחס לאותה יצירה, העלולה לפגוע בכבודו או בשמו של מחברה. (3) פגיעה בזכות לפי סעיף זה היא עוולה אזרחית, והוראות פקודת הנזיקין [נוסח חדש], יחולו עליה. (4) זכותו של מחבר לפי סעיף זה לא תהיה תלויה בזכותו החמרית באותה יצירה, והיא תעמוד לו אף לאחר שזכות זו, כולה או מקצתה, הועברה לאחר. (5) בתביעה לפי סעיף זה זכאי המחבר לפיצויים בסכום שיקבע בית המשפט לפי נסיבות המקרה, אף אם לא הוכיח נזק ממון; הוראה זו לא תגרע מסמכות אחרת של בית המשפט לפי פרק ה´ לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]." שים לב, שהזכות המוסרית אינה תלויה בזכות החומרית, והפרתה מזכה בפיצוי, שאינו מותנה בהוכחת נזק. נובע מכאן, שהרעיון שהעלית לא רק שאינו מכשיר את ההפרה, הוא אף מחמיר אותה. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

1233214

New member
קצט שונה, אבל באותו נושא-

יש תוכנה הניקראת ejay. כול מטרת התוכנה, היא ליצור מוזיקות, אשר את התוצאוצת ניתן לישמור, על המחשב. דרך ההכנה מיתבצעת ע"י שימוש של צלילים, מוכנים מראש, שנמצאים בתוכנה. ניתן לשלב גם צלילים בבעלותך, אך הרוב המוחלט, בבעלות החברה שייצרה את התוכנה. עצם האפשרות, שקימת אפשרות השמירה, מעידה על כך, שהחברה מבינה, שיהיה שימוש בצלילים שלה, ואף התוצאות יופצו. אם אני מפרסם שירים (באינטרנט), שהכנתי, בעזרת התוכנה, תוך פירסום שמה, וקישור לאתר הבית של החברה, אני עובר על החוק??? תודה רבה.

אינני מכיר את התוכנה

האם התוכנה הזאת מחולקת בחינם FREEWARE או למיסיון לתקופה מסויימת בחינם SHAREWARE או שניתן להשתמש בה לאחר רכישת רישיון. אם מדובר על אחד משני המקרים הראשונים, אזי יצרן התוכנה הסכים לפירסום הצלילים בחינם. אם זה המקרה האחרון, אז צריך לקרוא את תנאי הראשיון ולנהוג בהתאם. בכל מקרה, קובץ שהופק ע"י משתמש בתוכנה ברשיון, זכויות היוצרים לגבי הקובץ הם של המשתמש ולא של יצרן התוכנה. דוגמא פשוטה: כתבת סיפור באמצעות מאבד תמלילים של וורד, זכות היוצרים לגבי הסיפור היא שלך ולא של מיקרוסופט.

nirdagan

New member
גם ל-freeware יש רישיון

גם לתוכנות freeware יש רישיון ועל פי רוב אסור להוציא מהן חלקים וכדומה.

1233214

New member
תגובה- התוכנה היא בגירסת freeware

לכן אם אני מבין נכון, אין שום בעיה לפרסם את השירים באתר שלי??? אתה בטוח בכך??? תודה רבה.

nirdagan

New member
freeware זה תוכנה שמופצת ללא תשלום

אבל היא איננה public domain והיא מוגנת בזכויות יוצרים, ומופצת במגבלות של רישיון שיכול להיות כמובן שונה מתוכנה לתוכנה.

cardo

New member
מישהו גנב את האוט שלך

אחרי זה הוא פירק ממנו חלקים. את חלקי הפח הוא צבע כדי שאי אפשר יהיה לזהות. את המספרים החרותים הוא השחיז, מאותה סיבה. האם לאחר ביצוע פעולות אלה, החלקים עדיין נחשבים גנובים?

למעלה