שלום, יש לי שאלה

hoolon

New member
שלום, יש לי שאלה

אני עתודאי וקראו לי לתעסוקה מבצעית ל17 לחודש. היום קיבלתי פטור מהרופא בבקו"ם מריצות, קפיצות ומסעות(ע"פ הפרופיל). אם יש לי פטור מריצות, איך יעבירו אותי את האימונים הדרושים, ויותר חשוב - איך אפעל אם יקרה משהו בשמירה עצמה בה אצטרך לרוץ, כאשר אסור לי לרוץ(זה מסוכן לבריאותי עקב לחץ דם גבוה), והצבא יודע ומכיר בזאת. האם לצה"ל לא אכפת מהבריאות שלי? מה אני אמור לעשות? אודה לכם עם תגובות ותשובות.

פלסטיק

New member
נאה דרשת

אכן אתה צודק, לצה"ל לא איכפת מהבריאות שלך לכן עליך לדאוג לעצמך ולא לצפות מצה"ל לזה קח בחשבון שביום הגיוס (למילואים) יגייסו גם רופא (נקרא "רופא היחידה") שתפקידו לבטל או לאשר את הפטורים האלו. לכן עליך לבוא מוכן גם אל הרופא הזה עם כל המסמכים, תצלם לך כמה העתקים מכיוון שהרופא חושש ממפקד היחידה ולא ממך או מהבריאות שלך (אלא אם מצאת צדיק בסדום) תצפה לפסוק בנוסח הבא מהרופא: "אני רק קובע אם אתה כשיר לגיוס, לא קובע מהי הפעילות המבצעית, את זה קובע המפקד שלך ולא אני. ואני כרופא קובע שאתה כשיר לגיוס". והמגייס מהיחידה (אל תצפה שהמפקד יטריח את עצמו להגיע, יביאו רק איזשהו קצין לשפוט חוכמולוגים) כל מה שמעניין אותו זה למלא מכסה ולכן יגיד לך משהו בסגנון: "הרופא כתה כאן שאתה כשיר לגיוס ולכן עליך להתגייס" לכן עליך: 1. לנסות לבטל את רוע הגזירה כבר עכשיו באמצעות קבילה לנקח"ל או קצינת פניות הציבור. ינסו לדחות אותך בקש בפסוק כמו "עליך לשמור בהתאם לפקודות ביחידתך ועל המפקדים למלא את הוראות הרופא" (שבעצם כך הם לא אומרים ולא מטפלים בכלום
). לכן עליך לנדנד. עצם הגשת הקבילה והפניה מנציב הקבילות ליחידה יגרום להם לפקפק 2. לדרוש שישלחו אותך לרופא עם טופס מסדר חולים. שמעתי שבזמן האחרון מצאו ביחידות "פטנט" לשלוח בלי ניירת וכך למנוע תיעוד של פנייתך 3. לדאוג שלע טופס מסדר החולים לא תהיה שלאה בסגנון "האם כשיר לשמ"פ?" כי כמובן שהתשובה תהיה "כן". השאלה צריכה להיות משהו כמו "האם כשיר לשמירות" "האם כשיר לפטרול" וכאלה. 4. אם מטרטרים אותך בין הרופא לקצין המגייס תדרוש לדבר עם מפקד היחידה (דומני שזה טופס 53). המפקד (או הסגן) חייב לראות אותך. לעיתים רק זה מספיק כדי לפטור אותך מהמילואים כי הוא עשוי לחשוב שזה לא מספיק חשוב ולתת הוראה לשחרר אותך. 5. בשום אופן אל תסכים להצעה כמו "תגיע למקום השמירה ואז אם לא יראה לך נחזיר אותך". אין שום סיכוי שיחזירות אותך אחרי שהגעת. תשמע את כל התירוצים מ"אין רכב ממוגן" ועד "רק נגייס מישהו אחר" (אם מישהו בכלל ידבר איתך). אלו הן הוראות ראשוניות, אני מקווה שיציבו אותך במקום בו תביא תועלת ולא תסכן את בריאותך. פשוט צה"ל בעניין הזה קצת דביל וצריך לעזור לו.

hoolon

New member
תודה רבה על תגובתך

אני הייתי אמור ללכת לתעסוקה המבצעית אתמול, אבל הגעתי לשם וביקשתי לראות רופא אבל עד שהגיע התור שלי לרופא כבר שלחו את כולם לאוטובוסים. אחרי שהלכתי לרופא(עוד שניה אספר) שחזרתי הם נתנו לנו להתייבש כמה שעות טובות ואז הודיעו לנו שלא ישלחו אותנו היום אלא רק ב17.8 עד 8.9 שזה יוצא שבוע אחרי תחילת הלימודים, מה שקצר מוזר לי כי אני לומד מטעם הצבא אז זה קצר מוזר שלא אכפת להם שהם יפגעו בלימודים שלנו. זה כאילו שהם הענישו אותנו על כך שביקשנו לראות רופא (וגם את מי שאיחר). שלחתי מכתב לקצינת פניות הציבור עוד לפני שהלכתי והחזירו לי מכתב מפני שלא הייתי במעקב רפואי לבקש רופא ביום הגיוס. הלכתי לרופא הוא ראה את מה שהבאתי לו והוא בדק מה רשום שיש לי, והוא נתן לי פטור כמו מה שנתנו לי בטירונות: ריצות קפיצות ומסעות. ניסיתי לשכנע אותו שאסור לי וזה מסוכן לי והוא אמר לי שפחות מסוכן לי לרוץ אם יקרה משהו מאשר לא לרוץ(למה שיהיה לי מסוכן בכלל??) אני מאלה שלא עושים הצגות, בעיות וצרות גדולות וכנראה שאני מפסיד בגלל זה, כנראה שאני פראייר. אחר שנכנס לרופא לפני הרופא בהתחלה לא נתן לו כלום ויצא מהחדר אז ההוא קרא לו "לאן אתה בורח, אני לא גמרתי איתך!" ואז הרופא צעק עליו מי אתה בכלל שתדבר אלי ככה" ואחרי זה הם חזרו לחדר והוא יצא תוך 2 דקות עם פטור שהוא לא כשיר למילואים. אכן אתה צודק מאוד בכל מה שאמרת, הוא באמת אמר לי "אני רק קובע אם אתה כשיר לגיוס, לא קובע מהי הפעילות המבצעית, את זה קובע המפקד שלך ולא אני. ואני כרופא קובע שאתה כשיר לגיוס". הוא אמר לי: "שהם שם יתנו לך משהו שלא תצטרך לרוץ, לחלק מדים או משהו", אבל זה שטויות כי אף אחד לא יסתכל עלי שם בכלל ויעשו מה שהם רוצים. זה ברור שככה יקרה. -מה זה נקח"ל? -מה זה שמ"פ? הם אמרו שמי שלא יגיע לזימון החדש לעשות את התעסוקה המבצעית זאת אומרת שהם מפסיק את לימודיו מייד ומתחיל לשרת. ואני לא יודע עד כמה הם רצינים ואני לא רוצה לקחת סיכון. שוב תודה על תשובתך.

פלסטיק

New member
יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל

את ההוא שממלא מיכסות בכלל לא מעניין אם זה יפגע בלימודים או לא, אין לך מה להשתמש בנימוק הזה מולו. תשובות קצרות: נקח"ל זה נציב קבילות חיילים. מכיוון שלא ממלא את תפקידו כיאות אפילו לדעת הצבא הקימו את קצינת פניות הציבור. עכשיו במקום גוף אחד שלא עובד כמו שצריך יש לנו שני גופים כאלה. שמ"פ זה ראשי תיבות של שירות מילואים פעיל קודם כל והטוב ביותר תבדוק עם מי ששלח אותך ללמוד מטעם הצבא. אולי יש לו פתרון. בחלק הזה אין לי נסיון אז תנסה לקבל מידע ממישהו שיש לו. מה שקורה הרגע בינך לבין צה"ל זו מלחמת התשה, בודקים מי ישבר ראשון כשרוב הקלפים אצל צה"ל. אני במקומך הייתי מנסה להתיש את צה"ל חזרה (ואם תקבל את העיצות שלי זה באחריותך
), זאת אומרת ש: 1. תמשיך את הטיפול מול קצינת פניות הציבור. אל תסתפק בשיחות טלפון אלא תמצא גם סיבות למשלוח מסמכים ודרוש בנוסף לתשובות בע"פ תשובות בכתב למשל תשלח בפקס עותק מהפטור החדש של הרופא. זהו מסמך חדש שצריך לשלוח אליהם. יכול להיות שלקצינת הקישוט ימאס מלהסתבך בהסברים ארוכים לקצינת פניות הציבור והיא פשוט תשחרר אותך. 2. תשקול לעשות משהו שימנע התיצבותך ביום הגיוס ביחידה עצמה. מרפאה מרחבית יכולה לתת לך עד שלושה ימי ג'. גם אם התייצבת במרפאה המרחבית והם לא נתנו לך ימי ג' התהליך אורך זמן (אתה לא חייב להדחף ולהיות הראשון בתור
וחוסר היעילות של צה"ל לא באחריותך). ועד שתגיע להתייצב ביחידה כבר יכול להיות שההסעות יצאו לדרך. בכל מקרה למיטב ידיעתי אם התייצבת במרפאה המרחבית אתה לא נפקד ולא עברת שום עבירה (אלא אם התחזית לחולה שזו עבירה), הם גם חייבים להודיע ליחידה שלך שאתה נמצא אצלהם. יש גם כאלה ששולחים ליחידה אישור רופא (אזרחי) שאינם יכולים להתייצב באותו יום אבל בנושא הזה אין לי יכולת לתת לך עיצה 3. אחרי שהתייצבת ביחידה דרוש לראות את מפקד היחידה (או הסגן). אני חושב שהדרישה נעשית על טופס 53. הם חייבים להענות לבקשתך כי זו פקודה מטכלית. גם כאן יכול להיות שצה"ל חושב שאתה מאוד חיוני אבל אם זה מטריד את מפקד היחידה אתה כבר לא כל כך חיוני וישחררו אותך
. עד כאן עבדנו לפי הכלל הצהלי הידוע של "אין בעיה כל כך קשה או סבוכה שאם נחכה מספיק זמן היא לא תפתר מעצמה" במידה והגעת אל מפקד היחידה או הסגן יש צ'אנס שסוף סוף קיבלת מישהו עם מוח בקודקודו (לא בטוח, אבל אולי...) זה המקום לשוחח איתו גם על הבעיה הרפואית שלך וגם על בעית חפיפת תקופת המילואים ללימודים. בתקוה שהוא ואתה תגיעו לפתרון שיאפשר לך לשרת את המדינה בלי פגיעה בריאותית.

hoolon

New member
תגובה

רואים שאתה מבין הרבה ותודה על ההמלצות הן אכן עוזרות לי מאוד "יש גם כאלה ששולחים ליחידה אישור רופא (אזרחי) שאינם יכולים להתייצב באותו יום אבל בנושא הזה אין לי יכולת לתת לך עיצה" חשבתי לעשות כך ואז לא ללכת באותו היום וככה הם כבר לא יהיו יכולים לזמן אותי שוב בקרוב מפני שהלימודים כבר מתחילים. אמרת שבנושא זה אין לך יכולת לתת לי עצה אבל אשאל בכל מקרה אולי תוכל בכל זאת לענות לי... אם אני מזמן אלי הביתה רופא בלילה שלפני הגיוס והוא מביא לי אישור שאני לא מרגיש טוב ואני צריך להשאר בבית יום יומיים או משהו כזה, ואני שולח אליהם את זה בפקס, האם עשיתי עבירה בכך שלא התייצבתי בגלל שזה רופא אזרחי שלא קשור לצבא? או שהם מקבלים דברים כאלה? הם כל הזמן מאיימים שם שמי שלא יגיע יופסקו לימודיו.. הם יכולים להעניש אותי על דבר זה שלא הגעתי ובמקום זה רק שלחתי להם אישור מרופא שאני לא מרגיש טוב? תודה רבה!!! כי אין לי מישהו אחר שמבין ככה ויכול לתת לי עיצות.

פלסטיק

New member
אני נזהר בנושאים שאני לא מבין

וגם בנושאים שיכולים להחשב לעבירה לכן אנחנו כאן נניח שאתה לא מתחזה לחולה אלא באמת במצב בריאותי לא טוב בקשר לרופא אזרחי: בדרך כלל מצורף לצו קריאה מקום לרופא לחתום אם לדעתו אתה לא מסוגל להתייצב ביחידה (לא סתם חולה ויכול להתייצב). נניח אם למישהו נתפס הגב קשה לו להתייצב. אם אתה שולח אישור כזה (ולא רק לא מרגיש טוב) אז חוץ מלצעוק עליך אין משהו שהם (ביחידה) יכולים לעשות. הם יורו לך להתייצב בהקדם האפשרי. שים לב שאת הפקס אתה צריך לשלוח באותו יום, כשאני התייצבתי ראיתי שהחיילים נוהגים לשלוח את האישור אחרי הצהרים כשליחידה קשה יותר להגיב. מצד שני זה לקחת צ'אנס כי אם הפקידה של קצינת הקישוט שכחה לשים נייר בפקס זו כמובן בעיה שלך ולא שלה. בקשר לאיום שלהם: אני לא למדתי מהצבא כך שאין לי נסיון בזה. יכול להיות שאם תרגיז אותם (גם אם זה מסיבות מוצדקות) ולמישהו יש את הסמכות להפסיק לך את הלימודים זה עלול לקרות. מצד שני יש לי נסיון ארוך עם כל מיני אנשים בצה"ל שמאיימים איומים שאין להם כיסוי (בדיוק כמו שמבטיחים הבטחות ללא כיסוי). אז אין לי מושג למי יש סמכות לבטל לך לימודים ומהו החוזה שלך. תצטרך להתנהג יפה, לקחת צ'אנס, או לשאול מישהו שמבין בזה יותר ממני.

hoolon

New member
שאלה

מה זה בדיוק המרפאה המרחבית? מרפאה של קצין העיר? או מקום אחר?

פלסטיק

New member
בעיקרון קצין העיר זו מרפאה מרחבית

אבל לא תמיד המיקום הוא אותו מיקום למשל בירושלים יש מרחק של כמה קילומטרים בינהם אז כדאי שתבדוק בעיר מגוריך

פלסטיק

New member
נראה לי שעשו משהו לא חוקי ../images/Emo13.gif

אני לא בטוח שהצו שקיבלת הוא חוקי תתקן אותי אם אני טועה אבל אני מבין שמה שקרה זה כך: הגעת, היה סיפור ארוך שבסופו של הסיפור בעצם ביטלו לך את הצו הקודם ונתנו לך צו חדש לתאריך 17.08 הם אמורים להנפיק את הצו חודשיים מראש, אם את הצו קיבלת אתמול הרי שאין חודשיים. אם לא חתמת להם על ויתור על הודעה מראש (אתמול) או ויתור כללי על הודעה מראש (בגלל הלימודים) הרי שהצו לא חוקי. אז אם כל מה שאמרתי נכון תפנה ליחידה ותודיע להם שהצו לא חוקי ושישלחו לך ביטול. אם הם לא מוכנים תקבול לנציב קבילות חיילים (לקצינת פניות ציבור כבר נתת עבודה
) ותבקש ביטול הצו לאלתר. אני מקווה שימאס להם והם לא יתנו לך צו אחר "דוקא" לעוד חודשיים בדיוק (לימודים)

hoolon

New member
וואלה../images/Emo62.gif אתה צודק לא חשבתי על זה

ביום ראשון שנתנו לנו את הצוים נתנו לנו לחתום על אישור שקיבלתי את הצו. (וחתמתי כי לא חשבתי על זה...) בצו שחילקו לנו רשום "צו זה מבטל/אינו מבטל את צו הקריאה הנמצא ברשותך לתאריך _א_ח_ר_". אני הולך לתעסוקה המבצעית הזאת כחייל ולא כמילואים, השאלה היא האם גם כחייל הם חייבים להודיע לי חודשיים מראש?

hoolon

New member
אם כן

אז אולי כדאי קודם להתקשר למדור שלי ולשאול אותם על זה? ואם לא יעזור אפנה לנציב קבילות החיילים כמו שאמרת.

פלסטיק

New member
חתמת שקיבלת את הצו

זה בסדר, זה לא מבטל שום זכות לא ברור לי מנגנון הגיוס כחייל ולא כמילואימניק אז אני לא יודע מה הפקודות לגבי זמן מינימלי להנפקת הצו לפני תאריך ההתיצבות אני במקומך הייתי בודק את זה

למעלה