שלום ,יש לי שאלה

בתיה@

New member
שלום ,יש לי שאלה

לפני 3 חודשים עברתי ניתוח לפ- בנד. רזיתי רק 12 ק"ג. (שוקלת עכשיו 110) אני רוצה לנפח את הטבעת, כיום אני יכולה לאכול הכל (לא ניסיתי לחם אבל אני בטוחה שאם אנה הוא יעבור בקלות),ירקות,פירות ,אפילו תירס עובר. אני עושה פעילות גופנית (4 פעמים בשבוע) ואוכלת פחות או יותר נכון (לא אכלתי ממתקים או מוצרים שמכילים סוכר מאז הניתוח). אני בכל זאת מרגישה שהאפקט הניתוחי לא עוזר ללא ניפוח,קראתי כאן שיש כאלה שלא ניפחו וירדו יפה. למה חילוף החומרים שלי כל כך איטי? לאחר הניפוח הראשון מה תהיה התזונה שלי (שאלה המופנית למי שניפח כבר בעבר) ? שמחה שיש פורום כזה,המליצו לי עליו בוולפסון כשבאתי לביקורת אצל הדיאטנית. תודה על המענה ויום טוב לכולם בתיה

רוייקו

New member
שלום בתיה וברוכה הבאה לפורום

אני שמח שהממליצים היו מהצוות הדיאטני של וולפסון.. רק 15 אחוז מכלל המנותחים אינם זקוקים לניפוח (סגירה) של הטבעת. כל השאר זקוקים ועוד איך לסגירה הזו, כל מנותח במידת ההגבלה שונה האחד מהשני. ברור הוא שאם את מרגישה שאין לך תחושה מעכבת של המזון הניכנס לקיבה, עליך לגשת בהקדם לסגירה של הטבעת. לא סיפרת בת כמה את, יכול להות שאת כבר לא צעירה וחילוף החומרים שלך, באמת, איטי. החודש הראשון של הירידה ניראה בגרף כמו התחלה של עם זינוק בירידה ואחר כך התמתנות בירידה ואפילו עצירה. העצירה עשויה להמשך כשבועיים שלושה ואז, לאחר סגירת הטבעת (ומאמץ אמיתי לסגור גם את הפה שהיה רגיל לאכול בלי אבחנה) מתחילה ירידה ממושכת במישקל - ירידה הנימשכת כשנה עד שנה וחצי. ב 24 השעות שלאחר סגירת הטבעת, חוזרים לכלכלת נוזלים, זאת על מנת לאפשר לקיבה להתרגל למצב החדש ולצמצם את התופעה של בצקת באיזור הניפוח (המעבר בטבעת). לאחר 24 שעות של כלכלת נוזלים, עוברים בהדרגה לכלכלת בלנדר - כלכלה רכה מאוד - שמטרתה לאפשר הסתגלות של המנותח להגבלה החדשה. לשאלה נוספת שלך, יש מנותחים שאינם זקוקים לניפוח, משום שהטבעת יושבת אצלם במקום שבו היא חובקת היטב את ריקמת הקיבה ומצרה אותה הרבה מלכתחילה, כך שהם לא זקוקים להצרה נוספת. רק אחוז קטן יחסית לא יהיה זקוק אף פעם לנפוח. פעילות גופנית רצויה מאוד, אלא שצריך להזהר על רקמות באיזור הפורט (המאגר בצד השמאלי של הבטן). תנועות מסויימות באיזור הזה יכולות להיות כואבות קצת. נשמח אם תשארי איתנו רוייקו

RomiVais

New member
ברוכה הבאה בתיה!! ../images/Emo24.gif

ראיתי שרוייקו ענה לך על כל השאלות שלך... אני חושבת שגם אם הירידה קצת איטית, לא נורא... כל הכבוד בכל מקרה!!! כל קילו שיורדים שווה המון... מאחלת לך המון בהצלחה בהמשך הדרך ושיהיה לך יום נפלא, רומי

gal33

New member
בתיה, ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אינדיקציה לניפוח היא לא סוג המזונות שעוברים, אלא הכמות שלהם. 4 קילו בחודש בממוצע, זו אחלה ירידה!!! אם הקצב ממשיך כך, אין לך מה ללכת לנפח, חכי עוד חודש ותראי מה קורה. אחרי הניתוח אמורים לאכול הכל עם שני הבדלים "קטנטנים" 1) בקצב הרבה יותר איטי 2) בכמות הרבה יותר קטנה. בנוסף, לפי מה שאת מתארת את בדרך הנכונה גם התנהגותית. המשיכי כך. בהצלחה.

פנינוש

New member
שאלה וגם תשובה ../images/Emo20.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo50.gif

בתיה יקרה תחשבי חיובי, 12 ק"ג פחות זה לא 12 יותר על משקל גופך שגם בלעדיהם זה די קשה וכבד
אני ארבעה חודשים וחצי אחרי ניתוח וירדתי 17 ק"ג בשני שלבים
. בשלב הראשוני ירדתי עשרה ק"ג תוך כשבועיים מהניתוח .
ובשלב השני ירדתי 7 ק"ג כעבור 3 חודשים
כעת הירידה היא איטית יותר אני לא משתגעת אוכלת דברים שבא לי . אם את יכולה להמשיך לרדת וללא ניפוח וגם במחיר שתרדי לאט לדעתי זה עדיף שיהיה לך ערב טוב ובהצלחה
פנינוש

למעלה