שלום יש לי שאלה

שלום יש לי שאלה

נתתי שרות לאדריכלית,קיבלתי ממנה צקים על סך 25000 ש"ח בעשרה צקים היא ביקשה ממני לא להתחיל לפרוע את הצקים,בינתיים האדריכלית התמוטטה וסגרה את העסק,פרטית לא חברה בע"מ. המתנתי ושלושה צקים עבר זמנם (חצי שנה) הפקדתי את שלושת הצקים האחרים הם חזרו,חשבון מעוקל, השאלות שלי: א: האם את שלושת הצקים הראשונים אני רשאי לתבוע ב" נודע לי שהיא בפשיטת רגל טוטאלית,מכרו לה את הבית ועקלו את הרכוש האם בכלל כדאי להתחיל בהוצאה לפועל ומה אני צריך לשלם בתור התחלה תודה מראש

תגובה

אם החייבת נמצאת בהליכי כינוס ( ניתן לברר בטלפון אצל כונס הנכסים הרשמי ) עלייך להגיש תביעת חוב לכונס דהיינו למלא טופס בליווי תצהיר החתום ע"י עו"ד וכן המסמכים הרלוונטיים לחוב דהיינו השיקים . אל לך להמתין עם החוב שכן אם לא תעשי כן ולא תגישי את תביעת החוב בזמן ( תוך שישה חודשים מיום פרסום צו הכינוס ) לא יאושר חובך

אלתור

New member
תשובה...

תחילה רצוי לשאול באם היא בפשיטת רגל כי היא הוכרזה באופן רשמי ככזו על ידי כונס הנכסים הרשמי . שנית , אם ידוע לך כי יש לה זוכים רבים , אין טעם לפתוח את התיק כנגדה כעת כי סיכויי הגבייה נמוכים. את יכולה להמתין עם הגשת השקים להוצל"פ ( יש לך 7 שנים מיום חתימת השק) ולחכות "לימים טובים" יותר של האדריכלית. מניסיוני בתחום ישנם מעין גלים של 5 שנים , ואני אסביר את התאוריה שלי - בד"כ זה הזמן שלוקח לאנשים להתאושש ממשברים כלכליים , כך שיתכן שהיום היא במצכ כלכלי גרוע , אך זה מצב דינמי שיכול להשתנות , אז חכי בפינה והמתיני קמעה ואז התחילי בהליכים להחזרת החוב. באשר לשאר 4 השקים - הגישי אותם לפרעון בבנק- כי שק שלא הוגש לפרעון - לא נחשב לשק שלא נפרע ולפיכך לא תוכלי להגישו לביצוע בהוצל"פ בעתיד.

למעלה