שלום, יש לי שאלה

שלום, יש לי שאלה

העלינו שמות של ספרים שעשו לנו טראומה בילדות, ואני זוכרת את הספר "חפיפת ראש" כספר טראומתי מכיוון שנתנו לי אותו כי שנאתי לחפוף את השיערות. למישהו יש מושג מי כתב את הספר הזה? בתודה ענקית נעמה.

Rivendell

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif המחבר הוא

אורי אורלב. הנה הספר
. הזכרת לי עכשיו נשכחות, גם לי קנו אותו! בכלל, זה רעיון מקסים לשרשור! אילו עוד ספרים גרמו לך (ולכולם) טראומה?

b00

New member
ארמון הקרח...

של טארי וסוס.... טראומה רצינית, אבל אהבתי אותו בצורה יוצאת דופן! כדי למנוע ממני לקרוא אותו עוד פעם אמא החביאה אותו מתחת למיטה שלה... הצלחתי בדיוק למצוא אותו לפני שבועיים.

נראה... ../images/Emo57.gif

"ויהי ערב" מאוד מאוד הפחיד אותי (האבא צעק על הילדה כשהיא רק רצתה ללטף את התרנגולות
!), ולא אהבתי לקרוא אותו בכלל... גם הספר "קסם מעשי" (קוראים לו "קסם שימושי", למען האמת) גרם לי קצת טראומה מפני שהתחלתי לקרוא אותו בגיל 12, שזה גיל מאוד מאוד צעיר להתחיל לקרוא ספר שאני הייתי מדרגת כ-R. בכל אופן, שנתיים לא נגעתי בו
אגב, אז קראתי אותו שוב ומאז אני מאוד מאוד אוהבת אותו. ספר יפה, הסרט מבוסס עליו...

תודה על קבלת הפנים ../images/Emo13.gif

יש עוד ספר שממש השאיר אחרי טראומה, האמת שהוא בכלל לא ספר ילדים. "יהושוע פרוע".

Rivendell

New member
אכן, זה מסוג הספרים

שכשקוראים שוב מעיניים של מבוגר, נחרדים קצת.

לא תאמינו,אני פחדתי מ"מקס ומוריץ"

חשבתי שהם כל כך רעים הילדים האלה. התעללולים שלהם גבלו בהתעללות בחיות ובבני אדם. לא מזמן נתקלתי בספר שוב והייתי בשוק לקרוא שוב את מעשי הקונדס הנוראיים שלהם עם התרנוגולות שאכלו פתיונות ובסופם היו פקקי שעם קשורים בחוטים וכולן הסתבכו ונחנקו. די מזעזע, לא? לא נראה לי שהיום היו מפרסמים דבר כזה.

sigalit33

New member
דווקא כן ספר ילדים

אבל צריך לזכור שהוא נכתב בתקופה שמטרת ספרי הילדים היתה שונה לגמרי מהמטרות שלה עכשיו. המטרה העיקרית היתה לחנך להתנהגות טובה ולהנחיל ערך של שכר ועונש. לכן גם העונשים הכבדים על הילדים... ילדים לא נתפסו כמשהו תמים שצריך להגן עליו או משהו כזה. תמיד צריך לחשוב על ספר בהקשר התקופתי-תרבותי שבו הוא נכתב. לכן היום, בתרבות שלנו הספר הזה נראה לנו מחריד ונורא ולא ניתן אותו כ"כ לילדים...

למעלה