שלום, יש לי שאלה מהי צורת הציווי של להנות? ההנה? הנה? נה? כי תמיד אומרים תהנה אבל זה בעתיד...
ו וינטרפרש New member 26/8/04 #1 שלום, יש לי שאלה מהי צורת הציווי של להנות? ההנה? הנה? נה? כי תמיד אומרים תהנה אבל זה בעתיד...
ר ראפ תימני New member 27/8/04 #4 ונשאלת השאלה האם אפשר לצוות על מישהו ליהנות? אולי לכן צורת הציווי הזו אינה שכיחה?
ItsikH Member 27/8/04 #1 בצבא זה מקובל ובמו אוזניי שמעתי את מפקד הבסיס מצווה עלינו להינות מהופעת מקהלת הרבנות הצבאית ("...תנעים לכם את זמנכם" כך הצהיר באופן בלתי מתפשר, בין אם תרצו ובין אם לאו). לטובתו ולטובת ממשיכי דרכו מן הראוי לפרסם זאת!
בצבא זה מקובל ובמו אוזניי שמעתי את מפקד הבסיס מצווה עלינו להינות מהופעת מקהלת הרבנות הצבאית ("...תנעים לכם את זמנכם" כך הצהיר באופן בלתי מתפשר, בין אם תרצו ובין אם לאו). לטובתו ולטובת ממשיכי דרכו מן הראוי לפרסם זאת!
ר ראפ תימני New member 27/8/04 #6 ומה עונשו של הסרבן האם הנאה מדידה? ומה יעשו למי שחלילה וחס לא נהנה דיו? ירתקו אותו עד שיאמר נהנה אני?
ומה עונשו של הסרבן האם הנאה מדידה? ומה יעשו למי שחלילה וחס לא נהנה דיו? ירתקו אותו עד שיאמר נהנה אני?
ItsikH Member 28/8/04 #1 לפני 20 שנה לא היתה סרבנות ולכן יש להניח שאותו מפקד לא העלה אפילו בדעתו שמישהו מהחיילים יעז לא ליהנות...
לפני 20 שנה לא היתה סרבנות ולכן יש להניח שאותו מפקד לא העלה אפילו בדעתו שמישהו מהחיילים יעז לא ליהנות...