שלום, יש לי שאלה...

n a l a

New member
שלום, יש לי שאלה...

השאלה הזו מטרידה אותי כבר כמה זמן וחשבתי שאולי פה אקבל תשובה.... רציתי לדעת מהידיעה שלכם או אולי אם שמעתם על סרטן שעובר בגנים? האם יכול להיות דבר כזה שסרטן עובר בגנים? התגלו אצלנו במשפחה כבר שלושה חולי סרטן שאחד מהם נפטר.... משהו שמעלה לי המון נקודות אדומות והמון פחדים.... כל סוג סרטן היה אחר, אבל בכל זאת אולי יש איזשהו גן הגורם להתפרצות המחלה? האם כדי לי להתחיל להיבדק מעכשיו, (אני בת 24)...? מודה מראש על התשובות... ליהי

לא מתיימר להישמע מבין גדול אבל-

בהחלט ישנם סוגי סרטן שעוברים בגנים! אני למשל- כשגילו את המחלה, מיד אמרה לי הרופאה: הסוג שלך אינו גנטי, והוא לא עובר בגנים לילדים שיהיו לך בעז"ה. אבל ישנם סוגים שככל מחלה נחשבים לגנטים (לא יודע איזה) אז תבדקי איזה סוג יש לקרובייך, ותבררי. הרבה בריאות אני לא

גנטיקה

יש סוגים שאם הם מופיעים במשפחה, רצוי לעבור בדיקה גנטית ואם נושאים את הגן זה מעלה את הסיכוי לחלות באותו סוג סרטן. אדם שנתגלה אצלו גן כזה יימצא בבדיקות ומעקבים מספר פעמים בשנה כדי שאם חס וחלילה המחלה תופיע, אחוזי הריפוי יהיו גבוהים. על סרטן שד וסרטן המעי הגס יודעים שהם "גנטיים", ושוב, גם אדם שנושא את הגן, אין זה אומר בודאות שהוא אכן יחלה במחלה.

n a l a

New member
ומה אם ?!...

הסרטן הוא לא מאותו סוג ? אחד הוא סרטן הלימפות, אחד סרטן הדם, ואחד הוא סרטן ריאות.... האם יש איזשהו קשר ולו הקלוש בין שלושתם ? האם זה יכול להיות גנטי ? האם אנשים ממוצא זה או אחר יש להם סיכוי יותר גדול לחלות במחלה הזו ? מודה מקב לב על התשובות.... ליהי ...

מיכלי56

New member
אפשר ללכת..

ליעוץ גנטי. צריך להבין היטב את המשמעויות של יעוץ שכזה. מה תעשה אם תדע שאתה נושא את הגן? תימנע מלהביא ילדים לעולם? תסתובב בתחושה של סוף עולמך הגיע? יועצים גנטיים בודקים גם את האספקט הפסיכולוגי. לא כל אחד יכול או מסוגל לקבל אינפורמציה בעיתית כזאת.

למעלה