שלום, יש לי שאלה...

gloria23

New member
שלום, יש לי שאלה...

רציתי לדעת מה מקורו של המנהג לחבוש כיפה? האם זה מצוין בתנ"ך? מאיזה שנה התחילה להיות הכיפה, כמו שאנחנו מכירים אותה כיום? תודה וערב טוב.

פלגיה

New member
מנהג חבישת הכיפה לא מצויין בתנ"ך

הוא מוזכר כמה פעמים בתלמוד, אבל רק כהנהגה טובה, כהוכחה שיש על האדם עול מלכות שמים וכדומה, לא כהנהגה שכולם צריכים לעשות. מה זה "הכיפה כמו שמכירים אותה כיום"? שחורה? סרוגה? סרוגה-לבנה בנוסח ירושלמי? בוכרית?

gloria23

New member
אממ, אני חושבת שהתכוונתי

לכל סוגי הכיפות. פשוט,מתי זה התחיל? קראתי איפשהו שזה בסביבות 1700? זה יכול להיות? או שזה היה אפילו בזמן יותר מוקדם?

פלגיה

New member
מה שרציתי לומר הוא

שהיו כל מיני סוגי כיסויי ראש, וכל מיני כיפות, ומאוד קשה לשים את האצבע "מתי זה התחיל".

ע מ י ש

New member
גם אברהם אבינו חבש כיפה

שנאמר "וילך אברהם" וכי יתכן שיהודי ילך לאיזה מקום בלי כיפה?

masorti

New member
גם חייליו של יהושע חבשו כיפות...

מצורף לינק לתמונה המתארת את הקרב בין צבאו של מרנפתח (בנו של רעמסס השני) לבין בני ישראל ב- 1208 לפנה"ס, מתוך קיר במקדש בקרנק. הקרב מוזכר במצבת מרנפתח כתבוסה של בני ישראל. התאריך מתאים לסוף ימי יהושע או לדור אחד אח"כ. קל לראות מציור הקיר שמרבית החיילים השוכבים (כלומר: מתים או פצועים) שמייצגים את האויב העברי חובשים כיפות. מי שלא מאמין - שיחפש בגוגל עם מילות מפתח כמו yurco (החוקר), merenptah, ו- karnak.

masorti

New member
מה שמזכיר לי את מקור השטריימל...

הנה המלך השומרי Gudea (ששלט בסביבות 2100 לפנה"ס בעיר Lagash) חבוש בשטריימל... כאן. אברהם אבינו שנולד באור-כשדים כמעט באותו זמן ודאי הביא איתו לכנען את האופנה הזו. והשטריימל נדד כמובן בכל העולם, ועד אי הפסחא הגיע. הנה פסל מאי הפסחא של אדם חובש שטריימל... פה.

יוסי ר1

Active member
זה מהפסחא אינו יהודי.

א, הוא מעורטל מלבוש.איזו מן צניעות היא זו? ב הוא מאיי הפסחא, שזה חג נוצרי כידוע...

למעלה