שלום, יש לי שאלה...

שלום, יש לי שאלה...

או יותר נכון - התלבטות... אני מאוד רוצה ללמוד רפואת חירום באוניברסיטת בן-גוריון, כי המקצוע נראה לי מאוד מאתגר ומאז ומתמיד נמשכתי לכיוון הזה. אבל - גם חשוב לי להתבסס מבחינה כלכלית, והבנתי שבתחום הזה אין ממש לאן להתקדם... ושהמשכורת עומדת על כ-20 שקל לשעה... זה נכון? עד איזו מידה המשכורת יכולה לעלות עם הותק? אני יודעת שיש לי את כל התחומים שבעולם ללכת אליהם שלא יהוו בעיה מבחינת כסף, אבל דווקא המקצוע הזה מושך אותי וההתלבטות היא גדולה... הבנתי גם שמהתואר ברפואת חירום אפשר להתקדם ללימודי סיעוד, איך זה הולך? תודה על זמנכם.

tani101

New member
תראי חמודה לכל מטבע יש שני צדדים

את צריכה לקחת בחשבון את העובדה שאם את מתכוננת לעבוד במד"א אולי לא ישתלם לך בכלל לעשות תואר ברפואת יחרום אלא דרל מד"א..אני מכירה לפחות שלושה עובדים מאצלנו שעושים תואר ברפואת חירום ומקללים את הרגע שהם קיבלו את ההחלטה הזאת מבחינתם המשכורת היא אותה משכורת והאפשרות להעלאה היא על פי ותק.. מצד שני אם יש לך תואר ראשון ברפואת חירום תמיד תוכלי להשלים לתואר נוסף בכל מקצוע שתרצי ולהיות דוקטור..שגם עובדים מסוג זה יש אצלנו... עצה שלי רדי לעומקו של עניין תתיעצי עם כמה אנשים שעשו את התואר..ומה הם מציעים ותתעניני יותר לגבי גובה המשכורת ומהם התנאים להעלאה בכל מקרה בהצלחה רבה!!

לא משלימים תואר ובשביל דוקטורט

צריך לעבוד קצת.. פשוט לומדים תואר שני ובשביל תואר שני צריך להיות תואר ראשון, חוץ מזה שדוקטורט אפשר לעשות רק אחרי שיש תואר שני...ד"א לא ניתן להשלים דוקטורט ברפואה מתואר ראשון ברפואת חירום!

MdaMen

New member
אפשר..

התואר ברפו"ח נחשב Pre-Med בארה"ב שהוא הכרחי לקבלה ללימודי רפואה שם.. לומדים שם 4 שנים נוספות (2 פרה קליניות 2 קליניות) ומי שמסיים בהצלחה מקבל דוקטורט ברפואה. אבל אני בטוח שטני לא התכוונה לזה...

MdaMen

New member
תגובה

יש איזה תוכנית, באסף הרופא אני חושב, שלומדים 4 שנים שזה משולב סיעוד ופראמדיק. ובסוף את יוצאת גם אחות וגם פראמדיקית. מהתואר ברפואת חירום לא שמעתי שאפשר להתקדם לסיעוד אבל אפשר להתקדם לדברים אחרים (חלקם מצריכים השלמות של קורסים). אפשר ללמוד מנהל מערכות בריאות, כל התחומים האלו שאפשר ללמוד גם אחרי תואר בביולוגיה (הרי זה תואר מדעי), גרנטולוגיה ועוד..

למעלה