שלום, יש לי שאלה...

שלום, יש לי שאלה...

אני קצת פחות מחצי שנה אחרי לידתי השלישית, ואני לא מצליחה לצאת מהמחלות. הסתובבתי חודש עם שעול טורדני ואז כשעלה החום והלכתי לרופא אובחנה דלקת ראות חריפה. טופלתי באנטיביוטיקה. אחרי מספר שבועות נתקפתי בוירוס של הקאות ושלשולים למשך מספר ימים. הגב כל הזמן כואב לי. סבלתי מכאבים חדים בבטן ימנית תחתונה והופנתי למיון עם חשד לאפנדציט שהסתבר כחשד בלבד. עכשיו אני שוב עם חום גבוה מזה מספר ימים ושעול. כשאלך לרופא בטח "אזכה" שוב לאנטיביוטיקה. רק להשכלה כללית גם הרופא שלי וגם אני מאוד משתדלים להמנע מתרופות בכלל ואנטיביוטיקה בפרט. אני מניקה מלא ואוכלת בריא ומאוד מודעת לתזונה נכונה ותוספות מזון אך בגלל ההנקה אני נזהרת מהן. בדרך כלל אני בריאה ולא חולנית וממש קשה לי עם המצב החדש. מה ניתן לעשות? איך אני יכולה לחזק את הגוף מבלי להעמיס חומרים מיותרים על תינוקי (דרך החלב)? תודה.

שלום לאמא של ע,ק,ת

יש מה לעשות :) לפי הרפואה הסינית, לידה היא אחת הצורות החזקות ביותר שאישה מאבדת אנרגיה. שיאצו ודיקור יכולים בהחלט להטיב איתך. טיפולים אלה מציעים חיזוק של המערכת החיסונית, חיזוק איברים פנימיים, ושיפור תיפקוד כל המערכות שבגוף, מבלי להשתמש בתרופות, בצמחים או כל מרכיב העלול לפגוע באיזון החלב. (זה בהנחה שאת באמת אוכלת בצורה מאוזנת). אשמח להרחיב במידה ותגלי עניין:) אגב, אחותי עברה מקרה דומה ולה זה מאוד עזר :) תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

כשאת אוכלת בריא - מה את אוכלת?

אמא של ע,ק,ת יקרה. אשמח אם תפרטי קצת מהו לדעתך אוכל בריא ומה קורה בפועל ( ז"א מה את אוכלת).
המלצתך על מאיה התקבלה בברכה ,נפגשנו, פטפטנו אך בסוף זה לא הסתדר אבל תודה על הכוונה. יעל

תודה לכל המתיחסים והתזונה הבריאה

שלי: ירקות טריים ומבושלים, קטניות, דגנים ברובם מלאים, מעט עוף, פירות - הרבה, טחינה, דגים, אגוזים וזרעים לסוגיהם. לא מעשנת, לא שותה קפה או תה, ממעטת בעוגות ומתוקים אחרים. כשאני בריאה אני עושה פעילות גופנית... עדכונים על מצבי: החום לא ירד (עדיין), בביקור אצל הרופא הוא לא היה מרוצה מאורור הראות ונשלחתי לעשות צילום חזה. בינתיים לא קיבלתי אנטיביוטיקה כי הוא לא אבחן דלקת ראות ודאית. בדיקות דם שעשיתי לאחרונה היו תקינות וממש לא אופיניות לאשה אחרי לידה (המוגלובין 14.5). נכון שאם תזונה כזו אין הצדקה לחולניות?

אכן כן...

את אוכלת בריא.. נסי לאכול כרגע הרבה מרק עוף עם הרבה ירקות כתומים וירוקים. את יכולה לעשות אדים חמים עם שמנים אתריים ( מחממת מים בסיר (כ70 מעלות- מוסיפה את השמנים ומכסה את הראש מעל הסיר במגבת- נושמת את האדים 15 ד´) אקליפטוס, ערער ( ג´וניפר) לימון והדס ( ביחס של 3 טיפות לליטר מים) אין חשש לפגיעה בהנקה ועם זאת אני ממליצה לעשות את האדים אחרי ההנקה שלאחריה ישנו את המרווח הגדול ביותר ( הילד ישן כבר לילה?), ואם לא, לא נורא . חשוב אחרי האדים לשתות הרבה מים ( 3-4 כוסות) . הרבה בריאות יעל

שלום אמא

אחרי לידה גוף האשה נחלש, במיוחד אם זה לידה שלישית. חיבים לחזק אותו. אתן לך כמה המלצו שתמיק עוזרות. 1) מולטיוויטמין או B-COMPLEX 2)B-12 למציצה 3)וויטמין C 4)תערובות צמחים לחיזוק מע´ חיסון (יותר ממליץ על פטריות) מכל זה כדאי להתחיל. אחרי כמה חודשים לבדוק איזו סימפטומים נשארו ולטפל בהם בהצלחה מיכאל

למעלה