שלום, יש לי שאלה

שלום, יש לי שאלה

אני קוראת לו שבלול, אבל אני יודעת שזה חילזון ואני בכלל קוראת לו בובי :) מצאנו אותו בחסה, והתאהבתי, הוא כ"כ קטנטן ומתוק. תמיד אהבתי חיות, ויש לי (3 כלבות, מליון ציפורים..), אבל אף פעם לא חשבתי שיהיה לי אומץ לגעת במשהו כ"כ רירי. בכל מקרה, הנחתי מן הסתם שהוא אוכל חסה, שמתי אותו בקופסה בינתיים, מלאה בחסה שטיפטפתי עליה מים. אני די מפחדת לשחרר אותו לאדנית או לגמרי החוצה, יש לי חתולה רחרחנית... רציתי לדעת מה עוד הם אוכלים? ובכלל כמה מילים על חלזונות, כי מעולם לא גידלתי ואני לא מבינה הרבה בזה. אשמח לעזרה, (מצרפת תמונה שלו על החסה :) תודה

רצוי לשחרר אותו

למרות שהוא יכול לחיות יופי בקופסא או טרריום. חלזונות אוכלים גם קליפות של מלפפון. דבר אחד מאוד חשוב שתדעי: אסור לך לגדל אותו משום שזה לא חוקי. חילזון, בדיוק כמו שממית וכל חיה אחרת שתמצאי בטבע, זו חיה מוגנת ו*אסור על פי חוק לגדל אותם בבית*. חילזון שכן מותר לך לגדל זה חילזון מים. את יכולה למצוא אותו בכל חנות חיות באקווריומים, לבקש לאסוף אותם ואפילו תקבלי בחינם כי בחנות הם מטרד. גם באינטרנט תוכלי למצוא אנשים שישמחו לתת לך מאות מהאקווריום שלהם. בשבילם צריך רק אקווריום קטן, אפילו בלי פילטר או חצץ. הם אוכלים חסה וקליפות מלפפון ומתרבים מעל קו המיים בהטלת ביצים בשקיקים כאלה. מהשקיק יוצאים עשרות חלזונות שכיף להסתכל עליהם בזכוכית מגדלת ולצפות בהם גדלים מהר. ישנם ארבעה סוגים, 2 ממש יפים שהצלחתי להשיג בכל חנות. מעבר לזה - יש מה שנקרא "חילזון תפוח" והוא צהוב, גדול, ומותר לגדל אותו בבית באקווריום. בחנות הוא אמור לעלות משהו כמו 5 שקלים. מקווה שהמסר עבר.

חלזונות אוכלים ירקות

וטוב עשית שנתת לו חסה. צריך לשטוף היטב את החסה לפני שמגישים לו. כמו כן, אפשר להוסיף גם קצת לחם רטוב במים. שכני אותו בטרריום. שימי שיכבה של כמה ס"מ של אדמה (לא מהודקת). צריך להרטיב את האדמה בכל יום, אבל שלא תיווצר שלולית. אם תוסיפי עוד חילזון תוכלי לראות אותם מזדווגים, מטילים ביצים וגם לראות את הבקיעה של החלזונות הקטנים.

אין צורך לתקוף

לא אפגע בחיה לעולם. ותודה טלית על כל הטיפים. ניסיתי לשחרר אותו בחצר חופשי על האדמה, אבל כ"כ דאגתי שכשבדקתי אותו שוב, הייתי בטוחה שמשהו קרה לו, ושמתי אותו בקופסה כדי שיאכל. אני האחרונה לכלוא חיה ולגרום לה אי נוחות. בינתיים נראה שטוב לו על עלי החסה הלחלוחיים :) טלית לא חשבתי על להוסיף עוד חלזונה .. :) אשתדל לעשות לו פינה נחמדה משלו עם כל מה שאמרת לשים בה. תודה רבה לך

AntilopA2

New member
תחזירי אותו החוצה בבקשה

מקומו בטבע. אפשר לשים אותו בשיח גדול וסבוך, הוא יסתדר בלי בעיה. בבקשה לא לכלוא אותו בקופסא.

AntilopA2

New member
זה מאוד נחמד

אבל החלזון בטח לא נהנה מזה. בשביל מה זה טוב להחזיק בתוך הבית חיה שלא נהנית לביות שם?! זה לא כלב ולא חתול.מקומו בחוץ.

אחת מהחיות האהובות עלי../images/Emo99.gif

גם ני חשבתי פעם לאסוף אותם, אבל גיליתי כמה הם נהנים בחוץ, על הקרקע הרטובה והלחה. בינתיים אני רק עוזרת להם להתרחק מהמדרכה, בשביל שלא ידרכו עליהם, וכמובן - לחצות את הכביש...

למעלה