שלום יש לי שאלה

שלום יש לי שאלה

כשאומרים לכתוב קוד מה הכוונה? אין לי מושג בתוכנות אשמח להסבר. תודה למי שעונה ויום טוב

Ambious

New member
תוכנה היא בבסיסה קוד

שורות על גבי שורות על גבי שורות של טקסט שמסביר למחשב מה לעשות. "לכתוב קוד" הכוונה היא להשתמש בשפת תכנות כלשהי על מנת ליצור תוכנה - או יותר נכון 'לכתוב' תוכנה, כי בבסיס - הכל טקסט.

ואם אני מרחיב מכאן

זאת אומרת שאם אין לך קוד שמסביר את התוכנה אין לך בעצם פטנט (מבחינת ארה"ב בארץ זה לא מוכר) אני מבין נכון?

Ambious

New member
למה כל שאלה חייבת להגמר בשאלה על פטנט?

לא יודע מה זה פטנט, מבחינה משפטית לפחות, אבל הקוד לא 'מסביר' את התוכנה, הקוד הוא הליבה של התוכנה. כל תוכנה פועלת על קודים. כשאתה לוחץ על כפתור בתוכנה, והיא עושה פעולה מסוימת, הפעולה הזאת מוגדרת באמצעות קוד. אם למשל אתה לוחץ על כפתור הדגשה בתוכנת וורד, יש קוד מאחורי הקלעים שאומר למחשב בדיוק מה לעשות כשלחצת על הכפתור הזה. אם לחצת על כפתור Esc במקלדת, יש קוד שאומר לתוכנה בדיוק מה לעשות עם זה. הקוד הוא הגוף של התוכנה עצמה. אם השאלה שלך היא בשביל לכתוב פטנט, תנסה בפורום משפטים.

אני אוהב תתשובות שלך

כמה דברים איך אתה קשור בעצם לתפוז? ואני ארחיב ת'שאלות שלי מכאן, יכול להיות שנקבל כיוון ומי יודע אולי נתקדם באיזה שהיא דרך. יש לי כמה רעיונות לאתרים בקנה מידה היסטרי, ולא בא לי להחמיא לעצמי אני יודע מה הקונספט של האתר, מה הקטע הגימיקי שלו שיוצר יתרון יחסי ביחס ל"אתרים אחרים בעולם", החלק היפה של "האתרים האחרים בעולם" זה שלהערכתי אין אתרים כאלה. (יש לי גם תוכנות שכתבתי פונקציונלית מה הן עושות, אבל טרם ניגשתי למתכנתים כדי לכתוב אותה כקוד, וזה מסובך מזה כי התוכנה היא גם שירות.) אבל בוא נחזור לנושא האתרים, על מנת להחזיק אתר כמו של תפוז איזה צוות דרוש לי (אם תמנה לפרטים תפקידים זה יהיה מדהים/מספרית) ועל מנת לנהל אתר כזה, איזה בעלי תפקידים וכמות מספרית בדיוק כמו הסוגרים למעלה, של אנשים אני צריך להחזיק? אשמח לתשובה תודה

Ambious

New member
קודם כל כמה מושגי יסוד

אם 'כתבת תוכנה פונקציונאלית ולא כתבת אותה כקוד' אז לא 'כתבת' תוכנה אלא 'הגדרת' תוכנה. לגבי השיוך שלי לאתר תפוז, אני סך הכל מנהל פורום תוכנות בטא, אין לי שם חלק במבנה האירגוני של תפוז. לגבי השאלה מה צריך כדי להחזיק אתר כמו של תפוז, הצוות, התפקידים וכו', אין לי מושג - נסה לשאול בפורום בוני אתרים - אולי שם יודעים.

Ambious

New member
אני דווקא בתחום ניהול רשת ומערכות, אבל יצא לי

לעבוד על פרוייקטים שונים של תוכנה

למעלה