שלום, יש לי שתי שאלות:

Mלביאה

New member
שלום, יש לי שתי שאלות:

1) אני מחפשת מתכונים לדייסות מתוקות- מה שאתן מכירות, גם סולת ושיבולת שועל, וכל סוג אחר יתקבל בברכה! 2) לא ממש בישול, יותר שאלה של ניסיון: אם אערבב תפוח ואגס מרוסקים עם בננה מעוכה ומיד אכניס לצנצנת זכוכית קטנה (של גרבר) שתהיה מלאה עד השפה (כך שלא יישאר מקום לאוויר) ואאטום, זה יוכל להחזיק כשלוש שעות לא בקירור בלי להשחיר. ואם לא, יש לכן אילו שהם פטנטים? תודה ויום טוב!
 
היי, התשובות פשוטות../images/Emo13.gif

קודם כל השבוע נתנו פה מתכון לדיסה, קבלי קישור. לגבי השאלה השניה, הפירות ישחירוח מיידת גם אם תאטמי. לכן הפטנט הוא פשוט לשים כמה טיפות מיץ לימון כשאת מרסקת את הפירות. הטעם לא יורגש והפירות לא ישחירו. כמובן שיש לשמור בקירור, בצנצנת אטומה. כדי שהמחית לא תתקלקל מהר, שימי לב שהצנצנת נשטפה היטב, נרחצה במים רותחים ואח"כ יובשה היטב.
 

עידנית

New member
הי לגבי 2 :

1. גם אם אין שיניים לזאטוט שלך אפשר לתת בננה הם מתמודדים מצוין וכך סיימת עם סיפור הפירות ליום הזה 2. הפירות משחירים ויש להם טעם פשוט מגעיל !!!! לא ניסיתי עם מיץ הלימון אבל אני טועמת לפני שהתינוקת שלי אוכלת 3. אפשר להפוך ארוחות . לתת בקבוק בזמן הפירות ופירות בזמן הבקבוק פעם אחת זה לא נורא 4.למה לא גרבר ???????? בהצלחה עידנית
 
אפשר גם גרבר, אבל פחות בריא

ומיץ הלימון בהחלט מונע השחרה, אבל לא ליותר מכמה שעות. בכל מקרה, אפשר גם לשנות את סדר הארוחות, אל לפעמים הזאטוטים מתנגדים לשינוי בסדר היום (קרא לאחיינתי המתוקה
). מכל מקום, גרבר לדעתי זה עבור נסיעות ארוכות מחוץ לבית, אם כבר נמצאים קרוב למטבח, כדאי יותר להשתמש בפירות טריים.
 
דייסת קורנפלור

הכמות - 2 כוסות 1/2 1 כוסות חלב 1/2 כוס מים 1/2 1 כפות סוכר (לטעום ולהוסיף אם רוצים) 1-2 קוביות שוקולד (אופציה לשיבוח הטעם) 1 כף גדושה קורנפלור להרתיח את החלב בסיר על להבה גדולה,להוסיף את הסוכר ולהמשיך לערבב בינתיים לערבב בכוס את הקורנפלור עם המים עד להמסה ודילול הקורנפלור כשהחלב רותח להוסיף את הקורנפלור לחלב הרותח (לערבב את הקורנפלור שוב דקה לפני שמוסיפים לחלב). לערבב היטב במהירות לקבלת עיסה חלקה וללא גושים עוד 1-2 דקות על להבה נמוכה ולהוריד מהאש. כעת אם רוצים לשבח את הטעם ניתן להוסיף את השוקולד ולערבב היטב.
 
למעלה