שלום, יש לי שתי שאלות

שלום, יש לי שתי שאלות

1. מה עדיף- דבש או סילאן (ממרח תמרים)? מצד אחד בסילאן יש סוכר מוסף (נדמה לי כ-16 גרם ל-100 גרם), מאידך דבש הוא למעשה סוכר מומר. בסילאן יש מעט סיבים (גרם וחצי) ואשלגן, ודבש הוא מוצר טבעי. אז מי משניהם עדיף? 2. ידוע לי שאסור לשתות תה אחרי ארוחה המכילה ברזל, בגלל נוכחות חומר (אוקסלט?) שפוגע בספיגת ברזל. האם הדבר נכון גם לגבי שוקולד מריר? ולגבי גלידה בטעם שוקולד? האם גם אלה מכילים את אותו החומר שפוגע בספיגת ברזל ולכן לא מומלצים אחרי ארוחת בשרית, למשל? תודה
 
2 תשובות

1. מה טעים לך יותר? לכי עליו דבש תמרים ואת ציינת מעט יותר "מזין". 2. קשה מאד לספוג 100% מהברזל כן במזונות שציינת כולם יש אוקסלט ולא רק אלא חומרים נוספים שעלולים לקשור או להתחרות עם הברזל ובכך להפריע לספיגתו. אם יש לך בעיה של חסר השתדלי אכן להמנע מאכילתם/שתייתם מיד לאחר ארוחה עתירת ברזל או נטילת תוסף ברזל.
 
למעלה