שלום! יש לי 2 שאלות

noooga

New member
שלום! יש לי 2 שאלות../images/Emo26.gif

1- על מה מדברים פה בעיקר? 2- האם זה מתאים גם לגילי (14) ? נגה

MOTI FELDMAN

New member
נגה היקרה, כל אדם ובכל גיל יכול לדב

ר עם אלוקים, לאו דווקא דרך הפורום, בקשר לשאלתך השניה כיאה לשיחות עם אלוקים מדברים פה בכל נושא שעולה על רוחינו. בהצלחה

noooga

New member
ידוע לי שכל אחד יכול לדבר עם ה'

לא משנה באיזה גיל אבל פשוט אני לא רוצה להיות היחידה שבת 14 בפורום...

MOTI FELDMAN

New member
אומנם אנו בגיל ה-20 אך תמיד נשמח לש

מוע את תום הילדות, את לא יודעת עד כמה זה חסר לנו. בכל מקרה בהצלחה

MOTI FELDMANM

New member
ברוכה הבאה!

נשמח לשמוע גם את תם ילדות ה16 זה הוא הגיל בה התמימות מתחילה להתמוסס לה. בהצלחה!

שאלה

איך אתה מדבר עם (ואני מניח שהשתמשת בשם אלוקים מתוך כבוד, ולכן למרות שאני אטאיסט, אעשה כמוך) משהו שאינו קיים, האם למעשה אתה מדבר אל עצמך?

MOTI FELDMANM

New member
מפחיד לפגוש את האלוקים שבנו...

אח יקר, אומנם אתה יכול להתכחש לביטוי מציאות האל, אך בתוכך אתה מאמין בו, השאלה אם תהיה מספיק אמיץ לגלות את האמונה המפכה בך.אם תהיה מספיק אמיץ להפסיק להדחיק את אותה אמונה שבך, את תהיה מספיק אמיץ להקשיב לעצמך! ולמה אני אומר אומץ כי צריך הרבה אומץ לפגוש משהו שאולי בגללו נצטרך לשנות הרבה דברים בתפיסת החיים שלנו. (בטח תשאל: "איך את יודע שישנה אמונה בתוכי? כל אדם בשלב מוקדם ומאוחר בד"כ בתקופת גיל ההתבגרות יוצא לו לשאול את עצמו: "למה החיים האלה? מה מהותם של החיים? מה היעוד שלי? וכו' אלו אותם שאלות שמבטאות את המאמונה שבך, את הנשמה שבך, אך אנו בד"כ מדחיקים את השאלות האלה ואיננו עונים עליהם. "בידור" היא דרך ההדחקה המצויה כיום אצל רובנו, (דרך אגב המילה בידור היא על משקל פיזור. "שערך התבדר ברוח..." ) פיזור אותם שאלות ואי התמודודת איתם.) בהצלחה אח יקר ותאמין קודם כל בעצמך! זוהי האמונה הגדולה ביותר.

התנסחת יפה אבל...

אבל לשאלות שאתה שואל, השתובה שלך תמיד תיהיה אותה תשובה, בגלל אלוקים. ואני לא מקבל את זה. יש לי אמונה במשהו, אבל לא באלוקים ובטח ובטח לא האלוקים שבני האדם יצרו. אותו אלוקים רק מביא לי שאלות ללא מענה..... שאלות קיומיות שתשובה שלהן אינה מספקת אותי. אין לי בעיה לשנות את דרך חיי או את אמונתי, אתה דיברת כאילו אני מפחד מזה, למרות שאינך מכיר אותי, שפיטת אנשים בחופזה זה לא מעשה חכם...

גריני

New member
מכיוון שאני מרגישה כמוך,

אז אולי אספר לך איך אני מדברת עם.... (אממ... עם מי בעצם?...
): לשאלתך הקודמת - כן זה מרגיש כמו לדבר עם עצמי
אבל במחשבה שלי אני מפנה לפעמים את השיחה או השאלה אל ההדרכה הרוחנית שלי: אל המלאך השומר שלי (ואני מאמינה שיש לכולנו כזה), אל המדריך הרוחני שלי - או אל כל מי שבא לי לדבר אליו ושנמצא ב-
ועצם המחשבה שלי - שהשיחה שלי היא ברגע מסויים עם "גורם" זה או אחר - עפ"י אמונתי - כך אכן קורה... והתשובות מגיעות, גם מגיעות, ובדרכים שונות... בין אם זה חלומות (!) - או שיר שממש "במקרה" המילים שלו עונות בדיוק לשאלה שלי.... או עיתון שהושאר "במקרה" באוטובוס - ושיש בו כתבה שעונה על נושא "שיחתי"... ובעוד 1001 צורות אחרות, שאני קוראת להן "סינכרוניות" (יעני "צירופי מקרים" - אבל כאלה שיש בהם משמעות מיוחדת, עבורי!). ואם יש עוד שאלות - נשמח לדון

אוקיי.

אבל לכול מטבע יש שני צדדים נכון? לכול אחד יש פתאום רגעים כאלה שהוא פתאום אומר, וואו השיר הזה בדיוק מדבר על חיי. וזה יכול לקרות הרבה יותר מפעם אחת, אבל עם תתחיל לראות את כסימן "מלמעלה" אז כול דבר יכול לקבל משמעות כזאת או אחרת...

גריני

New member
הספקות בתחילת הדרך....

מוכרים כמובן,ונורמאליים לחלוטין. זו דרך קשה - עד שמגיעים לתחושת "בטחון" יחסי - מתי זה "מסר" ומתי "צירוף מקרים". הדרך בה אני הולכת - היא כשיש את ה"וואו" - זה זה, כשאין תחושת "וואו" - אז אחת משתים: או שזה "צירוף מקרים" או... שאני "לא מחוברת" - כלומר לא נמצאת בקליטה מלאה. מה שאני כותבת כרגע, זה אולי עבורך בסה"כ מילים - ולא יותר. הדרך הזאת היא אישית ומיוחדת לכל אחד! כל מה שצריך זה לנסות, להתנסות, לבדוק את התגובות המיוחדות שלך! לקרוא חוויות ודיעות של אחרים - זה יופי וזה טוב - כהתחלה - אבל עד שלא תנסה את הדברים בעצמך ותרגיש בעצמך לא באמת תדע...

לונושקה

New member
אני לא יודעת אם אני

ממש קשורה,אבל כשאת מדברתלאל העצמי הזה,או מה שאת לא מתכוונת,את מדברת בקול רם או במחשבות?

גריני

New member
בדר"כ - במחשבות, חוצמ...

לפעמים, ככה ב
(כשהשכן באוטו ממול בטוח שאני בדיבורית)... אז גם בקול
... ולפעמים, אבל ממש לפעמים -
בדר"כ... זה מחשבות בלב, או
..... (הוא היחידי, אגב, שמסוגל לשמוע אותי שרה
).

אוקיי

אבל יש מצב שאני צודק ושאת טועה? לפעמים מה שהכי מרגיז אותי באנשי דת, זה חוסר היכולת לשמור על ראש פתוח. ולכן אני אשאל שוב, האם יש מצב שאין באמת אלוקים?

למעלה