שלום, יש לי 2 שאלות

popi199

New member
שלום, יש לי 2 שאלות

הראשונה היא לגבי התרנגולות שלנו, הן מטילות אבל לא דוגרות, למה? והאם ישנה טמפ' מסויימת שכבר מספיק חם ולא צריך שהתרנגולת תשב ועדיין הביצים יתפתחו? יש לנו תרנגול בלול ועושה רושם שהוא כן עושה את עבודתו. השאלה השניה לגבי העיזים, יש לנו גדרה גדולה לעיזים ומתגוררות שם כבר 2 עיזות אחת בוגרת בלאדית והשניה ננסית בת 3 חודשים, היום או מחר מתוכננים להגיע 2 גדיים, זכר ונקבה. האם אפשר ישר לשים את כולם ביחד?

תשובות:

1. אם תרנגולות לא דוגרות אז הביצים לא יתפתחו, אם את לחוצה את יכולה לשים באינקובטור, רק שתדעי שאת זו שתצטרך לגדל את האפרוחים, תרנגולות דוגרות כאשר הן מרגישות צורך. 2. אפשר בעיקרון לצרף אותם להיות ביחד, ככה אנחנו עשינו, אבל מומלץ לתת להם זמן היכרות בלי שהם יהיו באותו מקום יהיה הפרדה ביניהם לכמה ימים ראשונים.

popi199

New member
תודה

עדכון לגבי העיזים הבאנו 2 גדיים מסוג זאנן, חמודים מאוד. העז הננסית קיבלה אותם בלית ברירה (היא יותר קטנה מהם בגובה) אבל הבאלדית ממש מתאכזרת אליהם, לא נותנת להם לזוז ונוגחת אותם לגדר, שמתי בנתיים את העיזה בלול של התרנגולות שצמוד. אגב, כשהננסית הגיעה (הייתה בסה"כ בת שבועיים ולא גמולה) היא גדלה איתי חודש בתוך הבית כי הבלאדית לא קיבלה אותה! אני מקווה שהפעם תהליך הקבלה יהיה קצת יותר מהיר.... חג שמח!

ככל שיותר צעירים יותר קל להתאקלם

אגב אצלי שתי הבאלדי קיבלו יפה מאוד את התיש הזנאן, והיום אני שמח לבשר ששתיהן בהריון

popi199

New member
מזל"ט ועוד שאלה קטנה

בימים האחרונים (עוד לפני שהגיעו הדיירים החדשים) העז הבוגרת כל הזמן זורקת את הראש אחורה, ממה זה יכול לנבוע? אגב, זה התחיל נראה לי כשהעברנו אותן מגדרה קטנה לגדרה כפול 3 בגודל.

ממליץ לך להתיעץ עים וטרינר, לא זוכר בדיוק,,,

איפוא קראתי בנושא נידמה לי באתר של משרד החקלאות והכפר השרותים הוטרינרים ,משהו כזה,

popi199

New member
תודה לשניכם

התייעצתי עם וטרינרית העניין הוא שבאזור שלנו אין וטרינר צאן והוטרינרית שמתמחה בחיות מחמד לא ממש יכלה לעזור לי בנושא, היא נתנה לי אבל כיוון שאני אמשיך איתו ביום ראשון. מגדל העיזים, זכור לך במקרה מה קראת?

תרנגולות דוגרות

לי יש תרנגולות דוגרות אך אין לי ביצים יותר אולי תביא אותן אליי ותכבל חלק מהתוצרת

תרנגולות דוגרות

לי יש תרנגולות דוגרות אך אין לי ביצים יותר אולי תביא אותן אליי ותכבל חלק מהתוצרת

למעלה