שלום, יש לכם פורום נחמד ביותר, תמונות מגרות

שלום, יש לכם פורום נחמד ביותר, תמונות מגרות

מאוד אבל מפריע לי מאוד שנותנים תמונות בלי מתכון לצידו- אז נכון שרוב המתכונים בחיפוש אבל החיפוש לא תמיד עובד ואם לא כותבים במדויק כמ שהוא ניתן במקור המתכון לא נמצא. לדוגמא נתנה היום נאוה תמונות יפהפיות של מאפים ונורא בא לי להכין את עוגת השיש תפוזים- חיפשתי ונאדה............... אז פליז? אל תראו במה שכתבתי ביקורת שלילית אלא ממש ביקורת בונה תודה ויום נפלא
 

רותי410

New member
תודה על המחמאה (לא לי. חחח) אני

גם כן מהמעתיקות. העניין הוא שהרבה פעמים המתכונים כבר ניתנו פה, ולכן לא חוזרים עליהם. אבל אם מבקשים, תמיד נותנים. תיהני פה.
 

nava17

New member
שלום לך,

אני לא נותנת מתכונים כשאני שולחת תמונות, כיון שההקלדה לוקחת זמן ותמיד אני עסוקה.(למשל אתמול כשהעברתי תמונות הילדים רצו את תשומת ליבי...) אם המתכון קיים במחשב, אני מפנה את מי שרוצה את המתכון למקום בו הוא מופיע. אם לא, אני מקלידה אותו. כך שאין בעייה, מי שרוצה מתכון,מקבל/ת אותו. (הרבה לא מעונינים במתכונים מסיבות שונות, אלא רוצים לראות תמונות אוכל מהנות)נראה לי שלהקליד מתכון שאין לו ביקוש-זו עבודה מיותרת. ועכשיו לעניין,ביקשת את מתכון עוגת שיש-תפוזים, אני לקחתי את מתכון עוגת התפוזים של קוקי מפורום מתכונים ושיניתי אותו מעט לעוגת שיש-תפוזים.(לכן לא מצאת את המתכון בחיפושים) קודם ארשום עבורך את המתכון המקורי של קוקי ואח"כ את השינויים שהכנסתי. למתכון של קוקי-עוגת תפוזים: 6 ביצים מס' 2 -מופרדות 1 1/4 כוס סוכר 2 1/4 כוס קמח 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל 3/4 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים למי שמאוד אוהב תפוזים מומלץ להוסיף גרידת תפוז (כ2 כפות) אופן ההכנה: להקציף את החלבונים וכשנוצר קצף יציב להוסיף חצי כוס סוכר והמשיך להקציף עוד מעט,(שהסוכר לא יהיה גבישי) בקערה אחרת יש לערבב את שאר החומרים עד אחידות ללא גושים.(כולל החלמונים) לחמם את התנור ל180 מעלות ולשמן תבנית סיר פלא, לאחד את שתי הבלילות בתנועות עטיפה,(קוקי מציעה לעשות זאת ב2-3 "נגלות", אני עושה זאת בפעם אחת)לשפוך לתוך סיר הפלא את הבלילה ולהכניסה לתנור, יש להוציא את העוגה מהתנור, כשקיסם/סכין הננעץ בעוגה יוצא יבש.(קוקי מציעה לאפות 30 דקות, בתנור שלי זה לקח 50 דק') לאחר שהעוגה מקוררת,יש להוציאה מהתבנית לצלחת הגשה-להפריד את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין ולתת 2 "מכות" לכיון מטה.(אני לא מוציאה את העוגה מהתבנית) אפשר להגיש את העוגה בציפוי אבקת סוכר. השינויים שבצעתי: במקום 1 1/4 כוס סוכר שמתי 1 1/2 במקום 3/4 כוס שמן שמתי 100 גר' חמאה הוספתי גרידת תפוז הוספתי 3 כפות שוקולית-למראה "שיש". (אם אין, אפשר לדעתי להוסיף כ2 כפות קקאו+כף סוכר-במקום) לאחר שאיחדתי את שתי הבלילות (בלילת הקצף ובלילת יתר החומרים) העברתי כשליש עד חצי מהבלילה לקערה השניה והוספתי לקערה השניה 3 כפות שוקולית. (אפשר קקאו) לסיום,שפכתי את בלילת השוקולית לתבנית, מעליה את הבלילה הבהירה ואח"כ "שיחקתי" מעט עם המזלג בבלילה כדי ששתי הבלילות יתערבבו מעט-כדי שתהיה לי עוגת שייש. שתהנו מהעוגה.
 
למעלה