שלום-יש פה מישהו בענייני באקאי ?

• פותח הנושא raz
  • פורסם בתאריך
אני רציתי לדעת,

האם מותר להם לקחת נוסע בדו מושביים (ללא הגדר מדריך) ולנווט בנתיבי/בועות אז"מ האם הקורס הבסיסי מאפשר את זה, מהו המינימום שעות הדרכה שצריך וכו´. הבנתי שהכלי עולה בערך 20K דולר בארץ, כמה עולה תחזוקה ואגרות לשנה, וכמה עולה להחליף מצנח (שזה צריך לעשות כל 5 שנים בערך?) כמו כן האם ניתן ללמוד על כלי שלך, והאם יש עליו מכס. (שמעתי פעם שחקלאים יכולים להביא אותו יותר בזול). תודה. עודד.

raz

New member
אני מהלך הקורס ומאוד מוקסם מהכלי

ומחפש קשר עם כאלו כמוני שיוכלו להרחיב לי את האופקים

avi lavon

New member
פרטים לגבי באקאי

עודד, ראשית הגעת למקום הנכון!!.כאן באמת תוכל להנות מחווית הטיסה האמיתית.אני טייס GA שנמאס לי להשתעמם בנתיבים והחלטתי לעבור לדבר האמיתי.קורס בסיסי כולל 16 שעות (כאשר ישנה הקלה של 4 שעות לטייס GA)ניתן להשיג כלים משומשים באזור 10-12 אלף דולר.ניתן להטיס נוסע נוסף עם מעבר להגדר מרחף 2 (לאחר 25 שעות ושלושה חודשים). לגבי אגרות:ישנה אגרה של חברות באגודת מצנחי הרחיפה (מאות שקלים לשנה).תחזוקה מאד חסכונית כי ניתן לבצע את הרוב בצורה עצמאית. מצנח עולה כ 2500$. עדיף לך ללמוד על כלי של בית ספר בגלל הביטוח אולם אתה יכול ללמוד על כלי שלך. לגבי מכס אין לי מושג אולם המלצתי בתור התחלה עדיף לרכוש כלי משומש. עוד פרטים אתה יכול להתקשר אלי:056441300.אם עדיין לא טסת אתה מוזמן לטיסת כיף איתי. בהצלחה. אבי

raz

New member
אבי-המון המון תודה, אני לומד כיום

בבית ספר בשם עגור, כבר ביצעתי 3 שעות לערך והחויה עצומה מפעם לפעם בכוונתי לרכוש כלי אבל אני בהחלט מתלבט כרגע בין משומש לחדש ובין מנוע 2 פעימות למנוע 4 פעימות חזק יותר, כפי שמציעים לי בבית הספר עגור, אגב המדריך שם ארנון שמו, אדיב ומקצוען עד מאוד. סליחה על הבורות אבל מה הפירוש ga ולא הבנתי אם גם לך יש באקאיי או משנקרא ga

תודה על התשובה

אני כרגע באזמ"ים אבל תמיד מוכן לנסות דברים חדשים. האפשרות הריאלית לקחת נוסע ולסחוב את כל הכלי בנגרר של רכב פרטי לנגב, מתי שמתחשק (במגבלות מז"א), מעניינת אותי. עלות אז"מ חדש דומה לממ"ג אבל התחזוקה השנתית הרבה יותר יקרה מממ"ג (כמה ממים!) וזה מה שעושה קניית אז"מ מעבר לכיסי כרגע.

avi lavon

New member
תפעול ממ"ג

עודד, היתרון העצום של הממ"ג היא בניידות (אפשר להמריא מכל מקום!) הכלי מן הבטוחים בעולם (אין מהירות הזדקרות !) והכי חשוב אתה לא טס בתוך "קופסת פח" מקרטעת. אבי נ.ב:איפה אתה לומד ?

יש לי כבר רשיון אז"מ, מרענן אותו

בראשל"צ אצל אומני. עוד 45 דקות יש לי שעור... על מהירות ההזדקרות 0 אני יודע. אבל יש בממגי"ם סכנה אחרת שאין במטוסים רגילים, קריסת מצנח, נכון? ותסביר לי למה אין מודלים של המצנח שטסים קצת יותר מהר?

avi lavon

New member
קריסת מצנח בממ"ג

עודד, קריסת מצנח היא תופעה נדירה שיכולה להתרחש אולי באזורים "מוכי מונסונים".התופעה נדירה ביותר.הדגמים המתקדמים של הממ"גים היינם הטרייקים .על מה אתה טס בראשון ?

אני טס על ג´טפוקס

ראות כמעט כמו בממ"ג וטווח מהירויות 90-40 מיי"ש אבל ... ראה בעצמך. מאיפה אתה ממריא ונוחת? אשמח לבוא ולראות את זה.

avi lavon

New member
טיסה בממ"ג

עודד, אנחנו ממריאים כמעט מכל מקום.ישנו מנחת ברחובות ליד ביהח"ר פרדס וכן בעיינות ליד משק 70. אתה מוזמן אבי

בבקשה בלי השמצות../images/Emo8.gif

אם אתה תקרא לאז"מ קופסת פח מקרטעת אז אני אומר לך שמממ"ג זה סתם מאוורר גדול בתחת וכשפותחים מצערת מתרוממים... אבל כאמור, אני מבקש יפה שלא תשמיץ, ואני בטוח שכך תעשה, אז אני לא אומר את מה שכתבתי למעלה

אני בטוח שהוא לא התכוון לאזמ"ים...

שמעת על אז"מ שהוא קופסת פח מקרטעת? נדמה לי שאת שתי התכונות ביחד באותו מטוס יש רק בקטגוריה אחרת... :) :)

avi lavon

New member
מיקי בנושא קופסת הפח

מיקי, לא התכוונתי לאף אחד! גם לא השמצתי! פשוט הבעתי את דעתי.אתה יכול להסכים איתה או לא.כנראה שיש משהוא אחרי האימרה הישנה "על ראש הגנב.....", בכל מקרה לא התכוונתי לשום דבר ספציפי רק כתבתי מה אני חושב על טיסה בנתיבים בארצינו הקטנטונת (כמה פעמים אפשר לטוס למחניים לאכול ולחזור ? )

אבי לבון-קופסת פח ../images/Emo116.gif../images/Emo72.gif../images/Emo45.gif

כמו כל סוחר ישראלי (לא יודע אם אתה סוחר אבל) ממוצע לא יכולת להתעלות ולספר אך ורק על מעלות הכלי שלך חובה להוסיף איזה עקיצה ולכלוך על כלי אחר,כמובן.

avi lavon

New member
יואל לגבי קופסת פח מקרטעת......

יואל, מה הבעיה ? כתבתי מה שאני חושב.לא מתאים לך ? תטוס על מה שאתה רוצה.יש לך בעיה אם דרך ההתבטאות שלי ? הייתי בוטה ? פניתי למישהוא בצורה בוטה? השמצתי מישהוא באופן ישיר ? כתבתי מה שאני חושב ואתה יכול להסכים או לא.לידיעתך אני טייס פרטי לא חבר בשום אגודה (בגלל אנשים שכמותך וכמו מיקי] חף מכל אינטרס , פשוט רציתי להיות לעזר לחברים בפורום אבל חבל שאתה וכמותך חושבים שיש להם מונופול על אחרים

למעלה