בוודקה (40%), אתה מקבל בסוף סביב 20%
בהנחה שנפח הנוזל של הפרי והסוכר זהה לנפח הוודקה. זה בערך מה שקורה ברוב המתכונים.
 
כשאתה עובד עם כוהל 96% יש לך להזדמנות לליקר בחוזק גבוה יותר, זה כיף מאוד בליקרים מסויימים. בנפח זהה תקבל כמעט 50%, יש מי שאוהב (עובד מצויין בלימונצ׳לו ודובדבנים למשל).
אתה יכול גם להוסיף פחות כוהל, ולקבל בהתאם ליקר מתוק וסמיך יותר ואלכוהולי פחות.
 
ההמלצה שלי: תערבב חצי מנוזל הסוכר והפרי עם כמות שווה של כוהל. אז תדלל עם מים עד שטעים לך, תוך מדידת הכמות שאתה מוסיף.
תאזן במידת הצורך עם הוספת עוד כוהל או עוד נוזל פרי - שוב, תוך רישום כמויות.
 
כשהגעת לתוצאה הרצויה, תחשב את היחסים הסופיים שקיבלת ובוסיף בהתאם את שארית נוזל הפרי עם אלכוהול ומים ביחס הנכון.
 
תהנה, ומוזמן לשתף אותנו במה הכנת!