שלום כולם + חג שמייח. שאלת המבורגר

bodysculpt

New member
שלום כולם + חג שמייח. שאלת המבורגר

ניסיתי מספר פעמים להכין המבורגר/קבב עלה-אש מבשר טחון שקניתי אצל הקצב. ברגע שהבשר מתחיל להיות עשוי - הוא מתפרק. איך מונעים זאת? תודה לעונים ובתיאבון...
 

אליה ל

New member
חסר כנראה שומן שמייצב את הקציצה

הבשר אמור להיות שמן ולא בשר רזה, בשר רזה בדרך כלל מתפרק. לאחר הכנת הקציצות בדרך כלל רצוי להכניס אותם למקרר לכשעה להתמצקות. ישנם אנשים שבכדי למנוע התפרקות של המבורגר מוסיפים ביצה לתערובת.
 

Axax1

New member
המבורגר לא מתפרק

אם אתה עושה אותו קציצות ודואג לדחוס אותם טוב טוב ליפני שנותן להם לילה לישון במקרר..... ככה עשיתי אתמול והיום יצא מצויין כמובן כמו ש אילה ל אמר הבשר צריך ליהיות שמן לפחות 30-25 %
 

bodysculpt

New member
תודה לשניכם... וגם..

יש עדיפות לסוג בשר/שומן, או פשוט מה שאני אוהב?
 

קוביקו68

New member
אם יש ברשותך

RING (טבעת מתכת) ממתאים להמבורגר - זה הזמן להשתמש בו. לטעמי אין צורך בביצה. לישה טובה של הבשר לפני הדחיסה לטבעת ומנוחה של מספר שעות תימנע את ההתפרקות. אני אישית מעדיף שילוב של חזה עם אונטר-ריב. ממליץ גם להוסיף בצל קצוץ ופטרוזילה לקבב ובצל קצוץ ומאודה (סחוט היטב לאחר האידוי) לבורגר.
 

karpe

New member
והטיפ..

את הקציצות אני מכין עם קצת אלימות ובלי שום תוספות של ביצים וכו'. אני לוקח תבנית ריקה של תנור אפייה, מכין את הכדור של הבשר ביד, ואז מטיח אותו בכוח כמה פעמים על התבנית. זה גורם לחלבונים להקשר יותר טוב והקציצות לא מתפרקות בכלל.
 
למעלה