שלום כולם :) עזרה בבקשה...

lacrimosa girl

New member
שלום כולם :) עזרה בבקשה...

מוציאים מהבצפר שלי משלחת לפולין וביקשו ממני להיות אחראית על הלוגו של החולצת משלחת. אז אחרי שהגשתי רעיונות והצעות ושלל דברים שהשקעתי בהם לא מעט זמן הודיעו לי שהם לא מוכנים לשום ציטוט על החולצה חוץ מפסוק שקשור לעניין
זה בצפר דתי. ובגלל שהדבר האחרון שאני מתכוונת לעשות עכשיו 3 ימים לפני הבגרות במתמטיקה זה לשבת ולחפש ציטוטים מהתנ"ך, אני מאוד אשמח אם למישהו כאן יש in mind ציטוט מתאים. תודה רבה!! עלומה. :)

לדעתי - "גם כי אלך בגיא צלמוות..."

במקרה לגמרי התמונה היחידה שיש לנו באלבומים שפורום של חולצה לפולין יש עליה פסוק: "את אחי אנוכי מחפש". אודה לך מאד אם תעלי צילום של החולצה ותמונות ורשמים כשתחזרו אי"ה.

lacrimosa girl

New member
קודם כל תודה!!:)

אבל בעיה - 2 המשפטים האלו הם הכי חרושים שאפשר... בערך ה10 משלחות האחרונות שיצאו מהבצפר עשו את זה על החולצה. חשוב לי שיהיה משהו יחודי יותר על החולצה הזאת, שזה לא יהפוך להיות עוד משהו נדוש וממוסחר אלא שיהיה בו יותר משמעות. אני אשמח מאוד להעלות את החולצה אבל אני לא יוצאת
lack of money... כשאני אצא למצעד החיים שנה הבאה אני אשמח לשתף :) תודה רבה שוב!

תתייעצי עם פורום: "המסע לפולין"

ועם פורום: "דתיים". הפסוקים שבהם מופיעה המילה שואה בתנ"ך לא מתאימים.

אולי

"אבן מאסו הבונים היתה לראש פנה" (תהילים קיז פס' כב) או "...והוא יודע מספר כולכם בדין..." (מתוך תפילות בית העלמין)

masorti

New member
הצעה שלי...

שימי על החולצה ציור סימלי שמתקשר לשואה, ותוסיפי את הכיתוב: "הָעֲצָמוֹת הָאֵלֶּה כָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל הֵמָּה" (יחזקאל ל"ז, י"א) הפסוק לקוח מחזון העצמות היבשות שנהוג לקרוא ב"פסוקו של יום" בערב יום השואה. אפשר כמובן לבחור גם פסוק אחר מחזון העצמות היבשות, אם את מעדיפה.

רעיון

מתוך תפילת תחנון : "הבט משמים וראה כי הינו לעג וקלס בגוים נחשבנו כצאן לטבח יובל להרוג ולאבד ולמכה ולחרפה ובכל זאת שמך לא שכחנו אל נא תשכחנו" אולי חלק : "נחשבנו כצאן לטבח יובל...ובכל זאת שמך לא שכחנו" (שר יעקב שוויקי)

masorti

New member
יש בעיה ברעיון שלך...

חוץ מהמוטיב של "צאן לטבח" שבעצם מזלזל בנספי השואה ובניצולי השואה, הביטוי הזה דומה מאוד למינוח המופיע בישעיהו נ"ג ומיוחס ע"י הנוצרים לישו. "נִגַּשׂ וְהוּא נַעֲנֶה, וְלֹא יִפְתַּח-פִּיו, כַּשֶּׂה לַטֶּבַח יוּבָל, וּכְרָחֵל לִפְנֵי גֹזְזֶיהָ נֶאֱלָמָה; וְלֹא יִפְתַּח, פִּיו" (ישעיהו נ"ג, ז') הביטוי על הובלה לטבח מסמל בעיני הנוצרים את צליבתו של ישו (שאליה הוא התנדב כדי לכפר על עוונות כולם, כנאמר פסוק אחד קודם באותו פרק בישעיהו).

רעיון נוסף

"זָעַקְתִּי אֵלֶיךָ, ה' :אָמַרְתִּי, אַתָּה מַחְסִי; חֶלְקִי, בְּאֶרֶץ הַחַיִּים" תהילים פרק קמב פסוק ו

faridi

New member
לא חסר

"על אלה אני בכיה" מתוך ירמיהו, לא זוכר בדיוק...גם באיוב משהו, אברר בלי נדר. "הקיצו ורננו שכני עפר" נדמה לי מישעיהו. "יודע בגוים לעינינו נקמת דם עבדיך השפוך" (תהלים עח)

למעלה