שלום כולם! שאלה קטנה

• פותח הנושא MK4
  • פורסם בתאריך

MK4

New member
שלום כולם! שאלה קטנה

אהלן כולם! קוראים לי יונתן. בן 18 לפני כשנה עברתי קורס מע"רים מורחב (כ 60 שעות במקום ה40 התקניות) ויש דבר שלא מובן לי. במקרה של הכשות לימדו אותנו , בנוסף לקיבוע, לשים חוסם למפטי. העניין הוא ששמעתי שהחוסם הלמפטי בכלל לא בתקן האם זה נכון? עוד דבר שאני לא בטוח לגביו הוא האם תחבושת מטלין עדיין בתקן. בתודה מראש יונתן נ.ב קשה לי מאוד למצוא תחבושת שדה (לא אישיות. הגדולות יותר, דגם טל אם אני לא טועה) ותחבושת בטן. אני מחפש כבר המון זמן ולא מוצא...... יש רעיון?

gal-or

New member
יונתן,

ניסית ללכת לחנויות מוצרי צבא וטיולים (הכוונה לריקושט, למטייל, וכו´( עדי

MK4

New member
כן

אבל יש להם רק פלסטרים ותחבושות אלסטיות. ואם יש במקרה תחבושות שודה הם חלק מערכה שלמה ולא בנפרד

דן צ

New member
תחכה למילואים../images/Emo6.gif

במילואים מקבלים תחבושות שדה ותחבושות בטן כמו זבל וזה נקרא ציוד מתכלה שאין צורך לחתום עליו ולהחזירו , אפילו הרופא בסיום המילואים מציע לחובשים לקחת תחבושות ועירויים ולשים ברכב הפרטי לתיק עזרה ראשונה. אבל בטח יש לך עוד הרבה זמן עד המילואים אז תבקש ממשהו שיביא לך . הרבה עושר , דן

inbale

New member
מתי המילואים שלך? ../images/Emo8.gif

אני רוצה ח.ע ירוק ומלע"כ. היה לי מלע"כ שהרמתי מבה"ד 10 והוא היה איתי 10 שנים כמעט עד שנעלם לו אי שם רחבי המיון.

MK4

New member
דווקא ח.ע

יש לי כמו זבללללללללללללללללללללללללל חחחחח אולי נשים לבחור ח.ע במקום תחבושת בטן....זה טוב לדיאטה :)

paradan

New member
אתה בטוח שזה היה לפני שנה?../images/Emo8.gif

סתם צוחק, ברוכים הבאים לפורום. אז לגבי חוסם לימפטי - כבר כמה שנים טובות מלמדים לא לשים אותו. מדובר בשיטה קצת מיושנת, לא יעילה במיוחד ואפילו קצת מזיקה. לכן במקרי הקשות הנחת חסם למפטי יצאה מהתו"ל. וחסם ורידים (ח.ו.) יש בשפע... לגבי תחבושת מטלין - למרות שמועות שונות עדיין אפשר למוצאה ברוב תיקי הע"ר באמבולנסים (לפחות באזור שלי), האמת אף פעם לא ראיתי ולא שמעתי שהשתמשו בה. בכלל לגבי כל הנושא של יצא או נכנס לתקן - בתחנה שלי ממלאים אותו טופס כבר 5 שנים (הזמן שאני שם) לפחות... לגבי ציוד עזרה ראשונה (כולל כל סוגי התחבושות) ישנן חנויות מיוחדות לאו דווקא ריקושט ושות. אם רק תחבושת אתה מחפש תמיד אפשר לבקש מחבר מתנדב מד"א
דני
נ.ב. מצטער על ההעדרות - הגישה לאינטרנט מהבית נחסמה עקב תקלה...

paradan

New member
הכוונה לטופס בדיקת אמבולנס

אני לא עצמי היום היה מבחן גרוע

MK4

New member
זה ממש מעצבן ומסוכן

שעושים דבר כזה....... אין פלא שהחברה שהעבירה לי את הקורס פשטה את הרגל

chanand

New member
עדיין מלמדים

לשים חסם למפטי בעקיצות עקרב. ע"י מדל"ד

pirtza

New member
בקשר לתחבושת מטלין

בקשר לתחבושת מטלין... אמרו לנו שבגלל שלמד"א אין הרבה מאוד כסף אז בינתיים משתמשים בתחבושות האלו עד שהן יגמרו...זה מה שאמרו לי בכל אופן שלכם נעמה

Ally E

New member
דן הוא צודק בשיעור שהעבירו בקורס

על עקיצות עקרב אמרו שאחד הטיפולים הוא חוסם לימפטי אם ע"י משולש או כל רצועת בד אחרת או אם ע"י מדל"ד.

paradan

New member
התנצלותי הכנה חברים../images/Emo5.gif

ובכן הרשו לי להתנצל. אכן אני טועה ומטעה בנושא זה. לגבי נשיכות נחשים בדקתי במדריך האריסון לרפואה פנימית (מהדורה 15) ושם נאמר על הטיפול בשטח: "הטיפול בשטח צריך להתמקד בהבאת הנפגע למתקן רפואי במהירות האפשרית. על הנפגע להיות לא פעיל ונייח ככל האפשר ע"מ להקטין את הפיזור הסיסטמי של הארס. שאיבה מקומית עשויה להיות מועילה אם מבוצעת 3-5 דקות מרגע העקיצה/נשיכה והיא צריכה להתבצע לאורך כ-30 דקות. לצורך השאיבה יש להשתמש במכשיר מכני, יש להמנע ככל האפשר ממציצה פה-פצע. במידה והנפגע נמצא בטווח פינוי של יותר משעה מביה"ח ניתן להשתמש בחסם לימפתי ע"מ להקטין את פיזור הארס בתנאי שיונח כך שלא יפגע בזרימה העורקית בגפה ובמשך החצי שעה הראשונה לאחר האירוע. את הגפה הנפגעת יש לקבע במידת האפשר ולשמור בגובה הלב. יש להמנע מכל טיפול אחר (חיתוך אזור העקיצה/נשיכה, קירור, מתן משקאות משכרים ושוק חשמלי)." הקטע תורגם מילה במילה... לגבי עקיצות עקרב סיפור אחר לגמרי. דווקא לגבי עקיצות עקרב רשום קיבוע, מנוחה, קירור ותבושת לחץ מפחיתים את ספיגת הארס - לא יותר! מתנצל שוב שלכם
דני

MK4

New member
תחבושת לחץ??

את זה לא לימדו אותנו. זה ממש מעצבן וחסר אחריות! יש פיקוח ממשלתי על כל החברות האלה?

paradan

New member
האמת גם אותי לא../images/Emo8.gif

היות ואין חוק המגדיר חובש הכשרתו וסמכויותי אין גם פיקוח...

שואל098

New member
אותי למדו שחסם לימפתי יכול להוביל

לכריתת הגפה בטווח של דקות בגלל הצטברות הרעלים בה, ולכן שרק לרופא מותר להניח אחד כזה.

למעלה