שלום כולם 5X16

אביטל186

New member
שלום כולם 5X16

מה ענינים?
טוב אז היתה לי הנחה נסיונית שאם אפתח את הדיון על הפרק החדש ביום שלישי זה יהיה אחרי שחלקכם כבר צפו בו..
ננסה ונראה..
אז פרק חדש ומרגש הפציע בשמי העולם
אהבתם? מה ריגש אתכם?
מה היה משעמם? מה מסעיר?
ציון לפרק?
יאלה שרשור ביקורת על פרק 16!

Y. Welis

New member
השילוב המוצלח - כתיבה ובימוי

הפעם הלך להם -

* סוף-סוף השיחה של ראמפל' ובל. כן, הוא עדיין הדארק וואן, והיא שוב צריכה להגיע להסכמה עם מהותו (תיאור יפה של עצמו - האיש והחיה בגוף אחד). אבל מה חדש? כנראה שתיאלץ להתפשר, כי אחרת בנם לא יזכה להגנה.

* גם סיפור מעניין להאדס וזלינה (הכל רטרו-קון בסידרה הזו - ממציאים עבר לכולם) + הודאה מצידו שכולם חושבים שהוא השטן... אכן שיכנע בהשתוקקות, ומיידר היתה ירוקה מתמיד...

* קטע יפה של הנרי על קשיי הכתיבה. נדמה לי שהשאילו את השורה מאיזה משהו מוכר. לפחות הוא לא צריך להתאמץ באמת - זה פשוט בא לו.

אבל עדיין הנחמדות מצידם לזלינה, למרות שהיא בידיהם. לא מוסברת וחבל.

+ אם 'זוס', הלא הוא זאוס, הוזכר, מקוה שיש סיכוי שנראה אותו בסוף.

מטאטא עם גלגלים
516

זלינה מודאגת איזה שם רובין ורג'ינה נתנו לתינוקת
היא כמו רג'ינה שמזלזת בצ'רמינגים.

סיפור האהבה של זלינה והיידיס מהיר מדי ולא אמין. נו שיהיה, מתאים לסגנון של דיסני, ולשם שינוי עם הרעים.

הנרי בתפקיד הסופר העלה לי שוב את השאלה: מה בעצם הסופרים עושים כשהם מתעדים מה שקרה? בוחרים ניסוח? מציירים? הוא יודע מה קורה, כותב ושוכח, או שהעט כותב והוא סתם מחזיק אותו?

הפיה הכחולה
כפול שתיים! מחזה אימים

הקסם של זלינה רע אז הוא שורט תינוקות? אוי
קצת... טיפשי.

זלינה הייתה ירוקה מדי. הירוק שלה אמור להיות יפה וזוהר כמו אמרלד.

בל מגלה שעוצלי חזר להיות האפל ושהתינוק שלה הוא סחורה שנמכרה. שתבין כבר שמגיע לה יותר!

שלגי ודיוויד רודפים את ניל
למי תתקשרו?

igloo2

New member
זלינה : רק לא מריאן!!!

היא באמת חששה שהוא מושפע מהמתים כמו הצ'ארמינגס
&nbsp
&nbsp

חשבתי שהיא תגיד "רק לא קורה", אבל הניסיון שלה להיכנס לראש של רובין היה משעשע יותר

&nbsp
ועדיין יש סיכוי שמישהי תמות ויקראו לה על שמה... או שפשוט ייתנו לה שם סמלי.
&nbsp
או שיקראו לה רד. רד הוד.

אביטל186

New member
נכון

זלינה היתה ירוקה מידי ולא יפה בכלל

הקטע שזלינה כאילו פצעה את התינוקת היה מפגר ממש אבל סיפק לנו סצנה מרגשת..

igloo2

New member
זאדס

אני אומר את זה על כל פרק בחצי הזה של העונה,אבל הפעם באמת היה פרק מצוין!
אני תמיד אוהב פלאשבקים על הרעים,והפעם זה היה בשתיים!

הסצינה הראשונה בפרק היתה מתוקה!
עם הדחליל, דורותי (שגדלה ב10 שנים) וכמובן טוטו!!! ציפיתי שהוא יפיל בטעות איזה כד מים על זלינה.
האם נראה בהמשך גם איש פח, אריה וילד דלעת?

כשראיתי את ה-tumbnail של הפרק הייתי בטוח שזו זלינה עם צ'ארמינג בעידן השיער הארוך שלו

באמת תהיתי מה יהיה הקשר...

בשרשורים הקודמים כתבתי שאיזה כיף שאנחנו כבר לא נראה יותר את הפיה הכחולה- הדמות המשעממת ביותר בסדרה
אז מסתבר שהיא כן חזרה, ועוד כפול!!
זה היה כואב לעיניים

כל סאגת התינוקות הזכירה לי את לילי מהעונה הקודמת (הבת של מליפיסנט) שנשארה בסטוריברוק בשביל לגלות מי אבא שלה
שכחו ממנה הא? יכול להיות שזה האדס?..

אז מסתבר שחוץ מזלינה ורג'ינה, ופרינס צ'רמינג ואחיו, עכשיו יש קנאת אחים גם בין האדס לזאוס
מרגיש לי שהם יכלו להתאמץ יותר בלמצוא להאדס סיבה למה הוא רע

בל מגלה שרמפל שוב דארקוון! ושהוא מכר את הילד שלהם!
איזה כיף שדברים זורמים מהר ב-5B
לצערי מההיכרות איתה היא תמשיך להישאר איתו ותסלח לו על הכול... באמת סימפטום אישה מוכה.
הייתי בטוח שכשהוא יראה אותה הוא מיד ישאל אותה אם התינוקת ביד שלה היא שלהם

טוב, הרכיבה של האדס וזלינה על האופניים היתה דביקה ברמות

אני אוהב את זה שזלינה היא דמות עגולה ומורכבת
הרבה פעמים היא מצליחה לשכנע אותי שיש לה כוונות טובות ואז מתברר שלא
למשל בחצי הראשון של העונה כשהחבורה פלשה לטירה של ארתור, וסנואו נשארה לשמור עליה והיא עשתה לה תרגיל כדי לברוח. או בפרק הזה כשהיא לקחה את התינוקת מרובין. אני מתקשה להאמין שהיא כמו רג'ינה תצטרף למשפחה הגדולה והשמחה של ה-heros
הכותבים מצליחים לשמור על עקביות בדמות שלה שהיא רכרוכית כזאת ואוהבת להאשים את כל העולם ולא לתת הזדמנות לכלום,ורואים אותה עושה את זה גם עם האדס.
בלי קשר לדמות,רבקה שחקנית מעולה והסצינה שהיא נותנת את התינוקת היתה ממש טובה

אהבתי את ההסבר של האדס למה האנדרוורלד נראית בדיוק כמו סטורביק - בשביל להגשים את החלום של זלינה

אז מה,עוד שבוע חוגגים יום הולדת לזלינה?

איפה הכוכבת האמיתית של העונה,קרואלה דה וויל?
אולי מחפשת את טוטו?

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה וגני פרספונה

לפי המיתוס האדס יצר עבור אהובתו פרספונה גנים כדי שלא תתגעגע לעולם שמעל פני הקרקע. אני מבין שסטוריברוק היא גני הפרספונה של זלינה. אני חושב שזאוס נתן את ברכתו לאיחוד הזה או שהוא לא היה שולח את קופידון לזרז הליכים. הקושי של זלינה לבטוח בהצהרת האהבה של האדס מובנת לאור ההיסטוריה הבעייתית שלה. זלינה נראתה בפרק כמהה לאהבה אך כזו שהיא יכולה לשלוט בה. היא לא אוהבת לקחת סיכונים, המרשעת.
לגבי ההצהרה של שלגיה, את מורה, האם לא למדת כלום על היבריס? האדס אל. בדרך כלל הסיפור הסתיים במות הגיבור. העובדה שאת כבר מתה לא משנה את העובדה. שאלי את סיזיפוס מה קרה כשהוא ניסה לחמוק מהמוות.
לגבי בל ועוץ לי גוץ לי, אני חושב שבסך הכל הוא צודק. בל אכן רוצה מישהו יותר אנרגטי מהגבר העדין והלא אמיץ במיוחד שהיא גילתה בחצי העונה הקודמת. עם זאת, ברור שהוא עושה את זה כדי שהאדס לא יוכל לסחוט אותו גם אם זה כואב.
לגבי דורותי בארץ עוץ, אם אתם מתכננים את קו העלילה של שלגיה בשידור חוזר, אולי תנסו וריאציה שלו. וחוץ מזה, זלינה לא רוצה את אהבת העם. היא רוצה את אימתם ושיכבדו אותה כ-'מרשעת'. אני מניח שדורותי משערת מהם המניעים שלה. ודורותי עם חרב זה הדבר הכי מגוחך שראיתי מעודי בסדרה.

הלדיל

New member
נו טוב,

פשוט לא הסתדר לי דורותי עם חרב בארץ עוץ. נשמע יותר מתאים ליער המכושף שם כישוריך בחרב נקבעים לפי טוהר לבך. אני מניח שמה שהיה חשוב לכותבים הוא להדגיש את הדמיון בין זלינה לרג'ינה כדי להראות, שלמרות הנתונים הדומים, הן הלכו בדרך שונה - והם פחות השקיעו בפרטים הקטנים של כלי נשק יותר מתאים לדמותה של דורות'י.
כדרך אגב, ואני מניח שזה היה לא היגיוני מכלתחילה אבל הפרק די הפריך תיאוריה טפשית שלי שכל מה שקרה עד עכשיו זו מזימה של זאוס להשכיב את אמה - מדובר במשנה צורה וזו לא הפעם הראשונה שהוא התחזה לבן זוגה של האישה. זה גם חוסך להם ללהק שחקן לדמותו של זאוס - והוק האמיתי כבר המשיך הלאה.

אביטל186

New member
אתה צודק לגמרי.

אבל הקטע עם החרב לא הותיר ספק ביחס לכוונותיהם להדגיש שהסיפור של רגי' מתרחש גם בעוץ.
אגב אם אני לא טועה אמרת שבטוח נראה את דורותי שוב, אכן צדקת.
התאוריה שלך על זאוס מגניבה למדי, רק ברור לי שלא היו מוותרים על הוק בחיים. הוא הרייטינג כרגע של הסידרה

Y. Welis

New member
יש כ"כ הרבה המשכים ל'עוץ' שמי יודע אם היא לא באה עם חרב....

אבל הבחירה במבוגרת בהחלט לא היתה לפי הספרים - אולי לפי איזה סרט (האחרון עם רייצ'ל וייז?).

Y. Welis

New member
האיזכור שלו את השטן ושהוא יודע שמתבלבלים בינהם, ניתק אותו

לדעתי סופית מהמיתולוגיה היוונית.

הלדיל

New member
ליאם חשב שהוא שד בפרק הקודם.

ישנה אנלוגיה לא מוצהרת נוספת בינו לבין השטן: אחיו של האדס הוא גם מלכו (מנגד, פוסידון כבר ניסה להפיל את זאוס ונכשל. העובדה שהאדס רוצה להיות מלך היקום לא הופכת אותו לשטן). אני מניח שהסיבה לכך שהאדס מטשטש את העובדה הזו נובעת מכך שזלינה, המתמודדת עם דורותי, לא בדיוק תפגין אהדה כלפיו במקרה כזה. מה שלא ברור זה למה החבורה לא עושה את הדבר המתבקש: לנסות לפחות לפנות לזאוס ולבקש את עזרתו במשבר הנוכחי.

Y. Welis

New member
זה מה שכתבתי למעלה בהודעה הראשונה בפתיל

אם זאוס הוזכר - סביר שנראה אותו.

למעלה