שלום כולם

• פותח הנושא Loppy
  • פורסם בתאריך

Loppy

New member
שלום כולם../images/Emo70.gif

בוקר טוב
כיוון וכל חברי הפורום כבר ענו על הסקר "מה עדפתך על השלג", החלפתי את הסקר ל"באיזה תחום הכי כדאי להתחיל?". אל תשכחו לענות!!! והנה תוצאות הסקר הקודם: מה העדפתך על השלג? מגלשיים - 47% סנובורד - 50% ביגפוט - 0% אחר - 2%

GalGula

New member
אחלה שאלה!

ואני מחכה לשמוע באמת מה אנשים חושבים, כי אני כנראה בחורף הבא מתחילה ללמוד. לי נראה שיותר קל מגלשיים. לחבר שלי נראה שיהיה אחלה אם שנינו נלמד סנובורד. ואני ממש לא יודעת

tukh

New member
יותר קל סנובורד

אני ניסיתי את שניהם ופשוט מבחינה הגיונית סנובורד עדיף. כשאת פונה בסקי לצד ימין את צריכה להטות משקל שמאלה לעומת זאת בסנובורד את פשוט פונה ימינה. וחוץ מזה הנפילות בסנובורד הרבה, הרבה יותר מצחיקות!!!

Loppy

New member
אין שום בעיה בזה שענית אך בבקשה

עני גם בסקר עצמו (בסרגל האפור למעלה)

ktam

New member
אין מה לדבר בכלל...

בתור אדם שניסה גלישת גלים וסקי (ללא הצלחה יתרה) התחברתי מהר מאוד לסנובורדינג. הדבר היחיד שצריך זה שבוע (או פחות) של הדרכה אינטנסיבית ואתה מוכן. זה כאילו הדרך הטבעית לגלוש על שלג זה באמצעות סנובורד.

Loppy

New member
לתומר (ktam) !

שלום לך! הרבה זמן לא ראינו אותך בפורום... סתם מתוך התעניינות, כמה פעמים כבר עשית סנובורדינג? וסתם לדעת, מישהו יודע מה קרה עם אלמה? לאן היא נעלמה לנו?

Asterix

New member
במה כדאי להתחיל ...

נורא פשוט, אין לי מושג איך אנשים חושבים שהכי טבעי זה להתחיל בסנאובורד, אבל אני גולש כבר סקי/סנאובורד כבר 11 שנה וכמו שטבעי זה ללכת ישר ולא כמו סרטן, כך גם על השלג. מנסיוני שלי ושל חברים רבים שלימדתי ולמדתי מהם, סקי ללא ספק יותר קל. מישהו כתב כאן שהנפילות הרבה יותר מצחיקות, אולי זה נכון אבל הרבה יותר מסוכנות, בכל מגלש סקי המגלשים יעזבו אותך בהתרסקות, ועם בורד אתה מגיע למצבי תעופה שלא ידעתה שבן-אדם יכול להגיע אליהם. מישהו אחר אמר ששבוע אינטנסיבי עם מדריך והוא יודע לגלוש על בורד, בסקי אתה לומד את הבסיס ואתה יכול לגלוש, כמובן שצריך עוד הרבה בשביל להגיע לרמות גבוהות, וכך גם על בורד. מנסיוני שלי לקח לי יומיים בדיוק, ללא מדריך, לעבור מסקי לבורד. יומיים שהייתי על הקרקע יותר ממה שהייתי כל חיי. אבל זו טעות ישראלית נפוצה. לוקחים מדריך צמוד וזה נהיה הרבה יותר קל ומהנה ... Cheers

ktam

New member
שלושה דברים..

דבר ראשון: הטבע יצר את הסרטן (שנמצא על כדור הארץ כבר כמה מיליוני שנים לפחות) אז זה ממש טיפשי מצידך לומר שזה לא טבעי ללכת ככה.. דבר שני: אולי הבנתם אותי לא נכון. זה לא שלא גלשתי לפני ההדרכה, ולא היה לי נסיון. למדתי לגלוש דרך חברים לפני זה, וכשרציתי לדעת בדיוק מה אני עושה, למה ואיך אפשר לשפר כמובן שהייתי צריך מדריך (ואגב, המדריך לא היה צמוד, הייתי בקבוצה). זה לא שאחרי שבוע אתה נהיה שון וויט או מיצ´י אלבין.. אבל כמו שאסטריקס אמר, "זה רק הבסיס.." מה שאתה עושה הלאה תלוי בך.. זה לא שלא ניסיתי סקי, אבל לא אהבתי את הרעיון שכפות הרגליים שלי מתארכות במטר וחצי בקיצר.. אולי הייתי כוללני מדי בהגדרה שלי, אבל אני עדיין חושב שסנובורדינג יותר קל.. זה הכל בראש. ו..דבר שלישי: לגבי הנפילות.. הבינדינגס והנעליים לסנובורד כיום מונעים הרבה מאוד פציעות ועיקומי רגליים ואישית, חוץ מכמה נפילות על התחת דווקא איפה שיש קרח (ואל תגידו לי שזה לא מוכר לכם!!) לא התנסיתי בעצמות שבורות או משהו בסגנון.

ErikaG

New member
הכוונה שלו היתה ש...

שזה לא טבעי לבני אדם ללכת כמו סרטן!!!!! אבל חוץ מזה, זה בהחלט דבר טבעי - לסרטן

tukh

New member
זה לא בדיוק נכון

שהנפילות בסנובורד יותר, אממ, קטלניות. למשל בסקי ראיתי אנשים נופלים והמגלשים נשארו עליהם והם הגיעו לתנוחות מאוד מוזרות וכואבות לעומת זה בסנובורד הרגלים נשארות באותו מקום אלא אם יש בעיה עם הבורד, וזה לא קורה הרבה. וזה לא בדיוק נכון שבסקי אם אתה יודע את הבסיס אתה יודע לגלוש. אני ניסיתי סקי ואחרי שבוע עם מדריך הייתה עדין בעיה לשלוט עליהם. אבל עם סנובורד אחרי שבוע לא הייתה כל כך הרבה בעיה, זה היה הרבה יותר פשוט, אבל צד שני יכול להיות שזה רק אני...

Loppy

New member
וואו! תראו מי חזר אלינו...

Asterix - ברוך שובך! באמת שכבר הרבה זמן לא שמענו ממך... אתם שמים לב שלאט לאט עוד אנשים "העבר" חוזרים לפורום?! (רק שלא יפסיקו, טפו! טפו! טפו!) אז מה קורה איתך אסטריקס? איך אתה מתמודד עם הקיץ הלוהט שהמיס לנו את השלג?

Asterix

New member
אני הסקי/סנאובורד

תמיד חיים ככה, חצי שנה לפני הסקי מדברים על הסקי שיהיה, וחצי שנה אחריו מדברים על איך היה... מעגל החיים Cheers

Ultra-Skater

New member
זאת דעתי

את בסיס הכי בסיסי, הרבה יותר קל ללמוד על סקי (ירידות ממש מתונות ופניות קטנות...) אבל כשמגיעים לדברים יותר רציניית פניות חדות מדרונים תלולים קפיצות....... הרבה הרבה יותר קל וכיף על סנובוארד. גם בסקי אפשר להגיע לאותם רמות רק שזה לוקח יותר זמן וזה פחות כיף (כל זה לדעתי בלבד,מן הסתם יהיו כאלה שיחלקו על דעתי) במקרה שלי, אני מאלה שלומדים מהר (כל מה שמעניין אותי לפחות),אז למדתי סקי בסיסי בגיל 7 בערך בחרמון בירידות המסכנות שם ואז ביקרתי שם עוד יום בגיל 9, ומאז עד שנה שעברה לא נגעתי בזה (לצערי כמובן), שנה שעברה כשהייתי בבולגריה באתי מראש לעשות סנובוארד אבל ביום הראשון לקחתי סקי (לראות איך זה) היה נחמד והכל (נפלתי אולי פעמיים שלוש) בסוף היום התחלתי עם הירידות התלולות וכל זה, ביום השני הלכתי על סנובורד, על הסנובוררד בהתחלה הייתי יום עם מדריכה (שווה משהו אש
) למדתי פניות וכל הדברים וזה היה דיי פשוט כי אני בא גם עם שליטה על סקייטבורד אז זה בא לי בטבעיות חוץ מאותה הבעיה שנשענתי תמיד אחורה במקום קדימה אבל זאת הסיבה שהתאהבתי בפאודר סנו
, ובימים האחרונים כבר דפקתי קפיצות נחמדות עם אינדי גראב ו 180 ו 360 וכמה נסיונות לא מוצלחים של פליפ.

למעלה