שלום כולם!!

Emilyko

New member
שלום כולם!!

היי כולם..
אני חדשה כאן בפורום ומקווה שנהייה כולנו ערבים זה לזה.
עד עכשיו הייתי בפורום אחר שלא מצאתי בו יותר מדיי חיבור..
אזז אני כאן טרנסג'נדרית מזכר לנקבה עמוק עמוק בארון שמתחילה תהליכים ללהיות מי שאני באמת.

יש לי שאלה קטנה לשאול אותכם..
כמה זמן בממוצע לקח לכן מהרגע שבו פניתן לגורם מקצועי שיאבחן אתכן ועד תחילת הטיפול ההורמונאלי?

תודה לכולכם ☺

hatzilonit

Member
מנהל
ברוכה הבאה

תרגישי חופשית לספר קצת יותר על עצמך - בת כמה את, איפה בערך בארץ, מה עוד מעניין אותך חוץ מתהליך שינוי המין, האם את הולכת להגיע למצעד הגאווה בת"א?!?
מה שבא לך, בלי לחץ

לגבי השאלה שלך -
תלוי באדם עצמו, אבל בעיקר בתורים שמקבלים.
יש כאלה שאצלם זה ממש מהיר.

התכוונת כמה זמן לוקח לפסיכיאטר להוציא מכתב של חוות דעת?
אם המקרה הוא פשוט ו-straightforward , תספיק פגישה אחת והוא נותן מכתב. אם הוא מתלבט - אז יותר.
מהרגע שיש מכתב + בדיקות דם ועוד מה שדרוש
ונכנסים לאנדוקרינולוגית (השמועה אומרת שכולן בתחום הן נשים...), סביר להניח שבאותה הפגישה יקבע פרוטוקול הטיפול בהורמונים.

Emilyko

New member
תודה

תודה על התשובה, הבנתי אבל שהדברים לא עובדים כלכך פשוט ויש מצבים שזה יכול לקחת גם שנה...
אני עצמי חיילת.. שנה שלישית בצבא עוד רגע נכנסת לקבע.
השיקול שלי הוא כמובן לסיים עם הצבא ומייד להתחיל טיפול משיקולי נוחות ותזמון..
אני מאיזור חיפה, בת 21, עובדת עכשיו בעיקר על ירידה במשקל.. לפני שבעה שבועות הייתי 96 קילו, היום אני 87, היעד שלי הוא 73 קילו...��
נכון לעכשיו זה הדבר היחיד שבו אני מתקדמת..
אממ אני כולי תקווה שאני באמת אפתח פה יותר כרגע אני במקום מאוד סגור עם העולם מהבחינה הזאת..��
רק בנאדם אחד יודע על מי שאני מבפנים וזה החבר הכי הכי טוב שלי.
הוא קיבל את זה ממש יפה..
אזז שוב תודה לאל מצאתי פורום נורמאלי ��

hatzilonit

Member
מנהל
יהיה בסדר

שנה זה הפרק זמן שלוקח (לפעמים) התהליך בוועדה לשינוי המין של תה"ש כאשר כבר מעוניינים בניתוח\ים. לפני הניתוח דרך הוועדה יש דרישה של להיות לפחות שנה על הורמונים.

אם את בטוחה ושלמה עם עצמך ששינוי זה מה שאת צריכה, אל תחכי עם הורמונים.
כמה שהגוף יותר צעיר, כך התוצאה תהיה יותר טובה.

אני ממליצה לך לדבר עם "מעברים" (הם חבר'ה מקסימים וזמינים בטלפון 5 ימים בשבוע) ולשאול פרטים לגבי תחילת התהליך בזמן שאת עדיין בצבא. זה בהחלט אפשרי.
ולשינויים לוקח זמן להופיע, זה לא שלמחרת תחילת הטיפול כבר תצטרכי להוציא תעודת חוגר חדשה

חוץ מזה -
כבוד על הירידה במשקל! מקווה שאת עושה את זה עם ליווי מקצועי של דיאטנית...
(לירידה מהירה מדי עלולות להיות השלכות שליליות על הבריאות...)

Emilyko

New member
מאיפה האומץ?

אם היית מכירה אותי את לא היית חושבת בחיים עליי שום כלום.. בצבא במיוחד..
גיבשתי לי תדמית מאוד "גברית" ו"מאצ'ואיסטית" כזאת שאני לא חושבת שאני אצליח להתמודד עם ההשלכות וזה בדיוק השיקול שלי לא לעבור את זה בצבא אלא רק בתחום הביריוקרטיה ולקראת שחרור להכנס פול גאז...
בתחום המשפחה אני מתכוונת לעבור לגור לבד ולספר להם ברגע שאני ארגיש מוכנה להתמודד עם התגובות שלהם (לצערי לא תומכות במיוחד לפי שיחות במשפחה על הקהילה הגאה)..

דרך אגב תודה, לא נעזרת בגורמים מקצועיים אני מסתמכת על הידע שלי בתחום שאני מאמינה בלב שלם שהוא רחב ומעמיק בכל הנוגע להשלכות.
אני מחשיבה את זה לתחביב שלי מאז ומתמיד ההתעסקות עם אוכל (גם מטבח וגם ערכים תזונתיים וכו') אז אם יש למישהי/ו איזשהם שאלות מבטיחה לענות, אם אני לא אדע אני אעשה על זה מחקר!

כיף גדול לראות פה פורום מלא חיים של אנשים מהקהילה ��

כיף לקרוא את הניסוחים שלך , את הרהיטות, ומאחלת לך הרבה בהצלח

אני כרגע בגיל הרבה יותר ממך, עדיין בהתלבטויות מי אני מה אני ,שוחחתי עם ארגון מעברים ולא המשכתי הלאה...
ומסכימה עם אלונה, היום הנוער כבר בגיל צעיר מכיר את הנושא, ואם את כבר בגילך יודעת בודאות מה את - אז ככל שמקדימים לקחת הורמונים , מבחינת גיל, תוכלי לעבור את התהליך בצורה קלה יותר ,זה גיל שעדיין הגוף מקבל שינויים פיזיים..וככה פחות תצטרכי ניתוחים לנישוי בעתיד.
לגבי המשקל - כל הכבוד - אני גם מכירה טרנסית מקסימה שירדה המון ואי אפשר להאמין עליה עכשיו שהייתה מה שנקרא "שמנה מאוד "בעבר.
ואוסיף לגבי המשקל , אני תמיד מזכירה לכל מיני ידידות ש"מקנאות" בגוף הרזה שלי , שדווקא במין הנשי, קימורים, עגלגלות זה דבר שנחשב נשי יפה ומושך משחר ההיסטוריה.
נשים (וגברים) באים בכל מיני צורות ,גוונים ומשקלים ... :)

למעלה