שלום כולם.

נימרודל

New member
שלום כולם.

קראתי את המאמר של כרמית. הופתעתי לגלות שהרבה מן הדברים שהיו כתובים שם כמו שאלוהים נמצא בכולנו ובכל דבר בטבע וכו' האמנתי בהם קודם... השאלה או יותר נכון השאלות שלי הן האם אני יכולה להיות יהודיה וגם להאמין בעקרונות הפגאניות? האם אני יכולה לחגוג את פסח ואת שאר החגים הפאגנים גם כן? כיצד חוגגים את החגים הללו?

Justin Angel

New member
את יכולה להיות כל דבר.

יהודיה-פאגאנית-נוצרית, מתכנתת חרדיה שאוהבת שלישיות או ציפור עם שלושה רגליים שצבועה בכל צבעי הקשת ויודעת לשיר את כל השירים מהסרט הנוראי "שיקגו". אף אחד לא אומר לך מה להיות או מה לא להיות, תחליטי בעצמך. פאגאניות היא נתיב דתי. זהו. בתוכו ניתנת המון בחירה והמון אינדווידואליות והמון הכל, אבל אי-אפשר להגיד "אני יהודי פאגאן", בעיקר כי ביהדות יש אלף ומשהו מצוות שאומרות לשרוף מכשפות ולבטל כל עבודה זרה (אם אני לא טועה אחת מצווה 62 בתרי"ג מצוות ואיזה חוק מעשרת המצוות על "לא יהיה לך אלוהים לפניי"). בהתחלה שאת לומדת על הדת הפאגאנית, לומדים עליה "כפי שהיא", כלומר כפי שנהוג ומקובל לראות אותה. אחר כך אם את רוצה להוסיף נצנצים וחגים יהודיים לקישוט, זאת הבחירה שלך. ניתן להיות פאגאן שעושה את הכל, להיות יהודי שעושה קצת יותר מדי זאת כבר בעיה. כמו כן קיימת דרך שנקראת JewWitch שמדברת על מכשפות בעלות מסרות ועבר יהודי שעדיין מכבדות את אותה המסורת והאמונות. אם את רוצה עוד פרטים, רק תבקשי ואני אבדוק את הנושא. ברכות זוהרות

Nizzan Cohen

New member
המממ.... שאלה קשה.

ראשית עלייך להגדיר לעצמיך במה מתבטאת היהדות שלך.. אם זה עיניין היסטורי - אז את בהחלט יכולה להיות פאגנית-יהודית. אבל ברמה הדתית אין דרך לערבב בינהם כיוון שהיהדות אוסרת על אמונה באלים חוץ מהיחיד שלה. את בהחלט יכולה לחגוג את פסח. גם אני אחגוג את פסח כאקט משפחתי. חוץ מזה שאני לא מוכן (אמונה פרטית) לתת לאליהו הארור כוס יין כי אני מתעב אותו (הוא מסמל את מלחמת היהדות בפאגניזם, הוא והמלך יאשיהו הארור). את החגים חוגגים איך שאת רואה לנכון
. אני למשל נוהג לעשות סעודה קטנה ושמחה עם פירות העונה וכל מני סמלים של החג
. אבל בסופו של דבר אני לא חושב שהחגים הם עיקר הדת שלי (מדגיש *אני*).

נימרודל

New member
הבנתי...

תבינו, אני חושבת שאלוהים יכול להיות יחיד או רבים, אישה או גבר. למרות שלדעתי זו יישות אחת אבל עם פנים רבות כמו מליון... ובכל דבר יש פיסת אלוהים. היהדות שלי אני חושבת היא יותר בכיוון של מסורת.

suki da yo

New member
בעצמי ניסיתי את זה לכמה זמן

זה היה אחרי המסע לפולין, וקצת היה לי קשה לחזור לשם לא קצת יהודיה. ומאוד מאוד היה לי קשה להבין שבעצם בלאום אני יהודיה, אבל לא בדת. ברגע שהבנתי את זהויכולתי לחשוב על זה בשקט נזכרתי שאת היהדות אני לא הכי אוהבת, ושבכלל קשה י להאמין שאת יכולה להאמין בדת שבכל נשימה שניה מזלזלת בך (אם כאישה, או כפגאנית). אבל זו היתה הבחירה שלי.. בכל מקרה, למשך כמה חודשים טובים בהחלט שילבתי שתי אמונות יחד, וגם עכשיו כלוםפ לא עוצר אותי מלהתחפש בפורים, לאכול תפוח בדבש או לעזור לאחותי הקטנה לקשט סוכה. רק מצות אני שונאת. ובודקים בתיקים שלנו לראות שלא הכנסנו חמץ ארור לבסיס הארור עוד יותר.

Justin Angel

New member
מה זה אסור חמץ?

איך ה"פיתייה" בקרייה תפעל עם יגידו להם שאין פיתות? להיכן אנשים יכניסו את האוכל שלהם עם לא לפיתה? אבוי, הדת היהודית שוב תגרום לרעב בקרב החיילים!

ספר לי על זה

נסו אתם להעביר סדר בבסיס, אוי, כמה שאני הייתי כמהה לחמץ..!

למעלה