שלום כולם!

ZzzZzz8

New member
שלום כולם!

שלום כולם! אני בן 12.5 ואני מנגן על גיטרה קלאסית חצי שנה. לפני שנה הפסקתי ללמוד פסנתר (אחרי 3 שנים). המורה שלי מלמד אותי לנגן בלי מפרט והוא אומר שאני מתקדם מצויין. אני רוצה עוד כמה זמן לנגן על חשמלית והשאלה היא אם אני יהייה חייב לנגן עם מפרט, ואם כן אז אם יהייה לי קשה להתרגל?

A N I g M A

New member
היי, ברוך הבא../images/Emo9.gif

אני חושבת שאתה לא חייב לנגן עם מפרט, אבל זאת בחירה שלך. תכל'ס, זה טיפה יותר נח.

eloshi

New member
בקשר למפרט

כשאני למדתי המורה שלי התנגד בכל תוקף שאני ינגן עם מפרט בטענה ש"רק אנשים שלא יודעים לפרוט מנגנים עם מפרט" למרות שזה די דבילי יש בזה משהו. תתרגל לנגן בלי מפרט כדי שיהיו לך פריטות טובות ובהמשך את כבר תתיקל בסולאים וכל מיני דברים שמנגנים עם מפרט. בהצלחה ולא להתייאש

dreamerman

New member
צודק/ת...

אני חדש פה אז ייקח לי זמן להכיר.. מפרט הוא כלי טוב ונוח לניגון אבל כדי שתוכל לנגן דברים מורכבים שלא מסתכמים בארבע אקורדים ומנוגנים בצורה שטחית (לדוגמא משינה...) עדיף להתחיל ללמוד ולנגן בעיקר בעזרת האצבעות... כמובן שעל חשמלית נורא קשה לנגן עם האצבעות אבל רק לידע כללי סולואים ניתן לנגן בצורה נפלאה ומהירה מאוד גם עם האצבעות... בהצלחה בהמשך...

sok777

New member
היי

אני מציע לך לנגן עוד קצת בלי מפרט [חודשיים ככה] ואז לנגן עם מפרט.. אני התחלתי בהתחלה, בערך חצי שנה, בלי מפרט ואח"כ התחלתי עם.. [כיום אני עם]. בקשר לגיטרה החשמלית, כדאי לך לחכות שנה או שנה וחצי ואז לקנות. אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות
מה שעוד רציתי להגיד הוא- תחזור לפסנתר. תאמין לי שזה חשוב במוזיקה.. כדאי לך ואם תנגן רק גיטרה אז עוד כמה שנים יהיה לך חבל ששכחת פסנתר [או שאתה לא יודע טוב מאוד].

hagarshtar

New member
ברוך הבא ו..../images/Emo118.gif

גם אני לומדת משהו כמו חצי שניה. המורה שלי לא מתנגד סתם אף פעם לא דיברנו על זה. ואני אישית שונאת לנגן עם מפרט. תעשה מה שיותר נוח ולק לך. ד"א אני הגר [:

האמת היא ש....

בגיטרה חשמלית (גם בקלאסית) יש הבדל רציני בין עם מפרט לבלי בצליל,אני ניגנתי כמעט שנתיים בלי מפרט,ואז המורה שלי אמר לי שכדאי,בהתחלה זה קשה אבל מתרגלים מהר,ובסוף זה הרבה יותר קל מלנגן בלי מפרט..אורי

ZzzZzz8

New member
תודה כולם!

תודה רבה! ממש עזרתם לי! אני עדיין מנגן פה ושם על פסנתר, רק שהפסקתי ללמוד... אני לא ממהר בלקנות גיטרה חשמלית, אבל אני יודע שמתישהו אני יקנה אז רציתי לדעת אם כדאי לי להתרגל מעכשיו... שוב תודה...

למעלה