עצה פרקטית
לפני הרבה שנים למדתי שורה של טכניקות שיעזרו לי בלימודים. אז אייך לומדים בצורה טובה לאורך זמן. 1. תדאגי לפינת עבודה שקטה ומסודרת - תדאגי שלא יהיה רעש, שלא יהיו דברים שיפריעו לך בעין, או רעש, ותכיני את כל מה שאת צריכה. לסגור את הנייד, לדאוג לכלי כתיבה ולכל החומר. 2. להתחיל במנות קטנות. בתחלה תלמדי אפילו רבע שעה, ותעשי הפסקה של 10 דקות, רבע שעה והפסקה 10 דקות. בהפסקה אל תלכי לראות טלוויזיה, או תפתחי שולחן, תעשי דברים פשוטים כמו לשטוף פנים, סתם לנוח. פשוט אל תחשפי את עצמך למשוה שיכול לגרום לך לעזוב את הלימודים - רק כדי לראות תוכנית. המנעות מהדברים האלה דואגת שבאמת תלמדי 3. לאט לאט להעלות את פרק הזמן שלומדים בין ההפסקות . אבל לעשות את זה ממש לאט, ולתת לעצמך להתרגל לזה. אני בסופו של דבר הייתי מגיע למצב שאני לומד 45-50 דקות ונח 10 דקות רבע שעה. והייתי מסוגל ללמוד ככה 3-5 שעות לעשות הפסקה, לצהרים ולמנוחה והרגעות ואז עוד 3-4 שעות 4. למידה פעילה - לרשום היערות בצד, לרשום שאלות, לא רק לקרוא אלא גם לחשוב על הדברים בצורה מענינת. לשאול מידי פעם שאלות כמו מה אני יכולה ללמוד מזה כניסיון לחיים. למה כתבו את זה כך ולא אחרת. אם את מסכמת פיסקה, להדגיש חלקים חשובים, לכתוב תקצירים בכמה מילים בצד. 5. פחות קשור לזה, אבל אחד הדברים שמאוד עוזרים זה כשלומדים אייך לזכור דברים בצורה טובה. יש ספר שנקרא סוד הזיכרון המצוין, מאוד כדאי לקרוא אותו ולישם חלק מהדברים. ברכה שפי