שלום. כיוון שאני מאוד מאמינה בסוד

שלום. כיוון שאני מאוד מאמינה בסוד

אני רוצה שתנסו לעזור לי אם זה אפשרי. יש לי בעיה של "קוצים" בתחת, אין לי חשק לשבת וללמוד. מה אני יכולה לעשות איך אני יכולה להכריח את עצמי לנסות לשבת וללמוד את החומר?

naty3

New member
תתחילי בלא להכריח את עצמך

דברים באים יותר בקלות כעושים משהו בגלל שרוצים, לא בגלל שחייבים. יש מס' אפשרויות: ללמוד עם אדם נוסף. לשים מוזיקה ברקע אם זה עוזר לך להתרכז. לחלק את החומר לחלקים וכל חלק ללמוד ביום אחר, ככה את לא מעמיסה על עצמך (תלוי כמובן בכמה זמן יש לך). לנסות להעביר לעצמך את החומר בצורה מעניינת (נניח היפ הופ ברקע, "לשיר" את החומר, ווטאבר). כדי לזכור טוב יותר את החומר, את יכולה ליצור אסוציאציות (קישורים) בין חומר הלימוד לבין משהו מהחיים שלך ואז יכול להיות לך יותר קל. ברוח הסוד אפשר להגיד "החומר נקלט אצלי בהצלחה ובקלות", "אני מבינה ויודעת את החומר ומקבלת 100 במבחן".

Ofra m

New member
קוצים בתחת

זו תכונה שכזו,אני מבינה שאין לך חשק ללמוד,ביננינו למי יש חשק ללמוד למבחנים,אבל זה מאוד לגטימי,אל תכעסי על עצמך ואם כל הזמן תגידי לעצמך שלא בא לך ללמוד זה מה שתמשכי חוסר חשק, ברוח הסוד תנסי לומר לעצמך שהיום אני אשב ואלמד את החומר בכיף ואני מצליחה,אולי זה יאתגר אותך שתראי שהתוצאות הטובות מגיעות,ב ה צ ל ח ה!

כן אני יודעת את כל זה..

ובכל זאת תודה על התשובות..כנראה הייתי צריכה את התשובות כדי להזכיר לעצמי שזה מה שאני צריכה לעשות

עצה פרקטית

לפני הרבה שנים למדתי שורה של טכניקות שיעזרו לי בלימודים. אז אייך לומדים בצורה טובה לאורך זמן. 1. תדאגי לפינת עבודה שקטה ומסודרת - תדאגי שלא יהיה רעש, שלא יהיו דברים שיפריעו לך בעין, או רעש, ותכיני את כל מה שאת צריכה. לסגור את הנייד, לדאוג לכלי כתיבה ולכל החומר. 2. להתחיל במנות קטנות. בתחלה תלמדי אפילו רבע שעה, ותעשי הפסקה של 10 דקות, רבע שעה והפסקה 10 דקות. בהפסקה אל תלכי לראות טלוויזיה, או תפתחי שולחן, תעשי דברים פשוטים כמו לשטוף פנים, סתם לנוח. פשוט אל תחשפי את עצמך למשוה שיכול לגרום לך לעזוב את הלימודים - רק כדי לראות תוכנית. המנעות מהדברים האלה דואגת שבאמת תלמדי 3. לאט לאט להעלות את פרק הזמן שלומדים בין ההפסקות . אבל לעשות את זה ממש לאט, ולתת לעצמך להתרגל לזה. אני בסופו של דבר הייתי מגיע למצב שאני לומד 45-50 דקות ונח 10 דקות רבע שעה. והייתי מסוגל ללמוד ככה 3-5 שעות לעשות הפסקה, לצהרים ולמנוחה והרגעות ואז עוד 3-4 שעות 4. למידה פעילה - לרשום היערות בצד, לרשום שאלות, לא רק לקרוא אלא גם לחשוב על הדברים בצורה מענינת. לשאול מידי פעם שאלות כמו מה אני יכולה ללמוד מזה כניסיון לחיים. למה כתבו את זה כך ולא אחרת. אם את מסכמת פיסקה, להדגיש חלקים חשובים, לכתוב תקצירים בכמה מילים בצד. 5. פחות קשור לזה, אבל אחד הדברים שמאוד עוזרים זה כשלומדים אייך לזכור דברים בצורה טובה. יש ספר שנקרא סוד הזיכרון המצוין, מאוד כדאי לקרוא אותו ולישם חלק מהדברים. ברכה שפי

שלום החומר

את נימצאת כניראה בסביבה חברתית פוגעת סוחטת ואהייתי מוסיף פלילית וזה המונע את התקדמותך החינוכית

למעלה