שלום כלום :) שאלה על אוסקרים :)

Ph0enix

New member
שלום כלום :) שאלה על אוסקרים :)

שלום.... עבר אישי אז ככה תיפלתי בעבר בדגים (לא טורפים) והייה לי אק' בגודל 1.60 וכול הדגים מתו לי :( בעיה בחשמל בעעעעעעעע ואק' משמש בתור בית נהר וחם ולצבהת הביצה המתוקה שלי יסמין :) אז היום קניתי לי זוג דגי אוסקר מתוקים באק' חדש והוא בארך 60 ס"מ פרט למכונה שעושה חמצן :) ועוד מלאאאאא צדפות ואלמוגים מתים אין לי כלום גם לא חצץ אז רציתי לדעת ככה... -מה החצץ הכי טוב בישבלם? -ומה המזון החביב והמועדף אלהם? -עם תולעי דם ובמבה אדומה טובים? -ועם יש עוד משהו שאני צריך בשבילם? כול טיפ עצה וערה מתקבלות בברכה :) תודה רבה

או קיי הנה תשובות

אז ככה בקשר לאוכל אני ממליץ על במבות אדומות של החברה סרה ומידי פעם תן להם צ'ופר איזה דג זהב או גופים(תלוי בגודל של האוסקר) כל חצץ יהיה להם טוב אבל אני אישית מציע לך חול דיונה וזהו בינתיים מקווה שעזרתי...

Ph0enix

New member
תודה רבה

יש לך אולי איזה הערה בקשר למה עוד אני יכול לאוסיף לאק'?

Suikun

New member
תיקונים והערות

קודם כל, אני בכלל לא בעד האכלת דגים בדגים חיים. זה לא תורם לכלום. אם כבר, ניתן לקנות דגים קפואים. בכל מקרה, לאוסקרים לא מומלץ בכלל לתת דגים חיים, זה לא חלק מהתזונה שלהם, ולא מוסיף כלום. האוכל שקונים בחנויות הרבה יותר מזין. שנית, אקווריום שישים סנטימטר קטן מדי לזוג אוסקרים, לכל אוסקר מומלץ כמאה ליטר.. ככה שזה לא כל כך מתאים ..

Ph0enix

New member
:) תודה וככה....

הם קטנים בקשר לאק' כל דבר בזמנו :) וזה בסדר אני לא יאכיל אותם דגים חיים ושימחה מוכן לכבל עוד הערות

יש עוד אפשרות להאכלה

יש כל מיני מתכונים להכנת אוכל לאוסקרים. כמו למשל: לקחת חתיכות בשר: לבבות קורקבן כבד וכאלו דברים לטחון הכל ביחד לשים בשקית ליישר ולהקפיא. ואז כל יום לתת חתיכות קטנות. (אל תפשיר את הבשר ליפני האכלה) נ.ב איזה גודל האוסקרים שלך?

Ph0enix

New member
לפני דעתי...

אני יאכיל אותם בתולעים עד שהם יגדילו קצת ואז אני ניראה לי יתמשש במתכון המיוחד שלך :) והם 10~15 ס"מ בארך

wiz

New member
אל תכניס את הצדפות/אלמוגים למים.

הם מעלים את הקשיות (לא טוב לציקלידים אמריקאים), ובאופן כללי לא תורמים במאום לאקווריום של מים מתוקים. חצץ - קוורץ שחור לדעתי יהיה הכי יפה (וגם הכי יקר). באופן כללי עדיף לבחור בחצץ שלא ישנה את הפרמטרים של המים, וחצץ קוורץ הוא כזה. היום יש גם תחליפים סינטטים, שקראתי עליהם ביקורות טובות מאוד. חשוב לדאוג למערכת פילטרציה טובה מאוד (פילטר חיצוני חזק, ואפשר להפעיל פילטר תת-קרקעי בנוסף אליו).

Ph0enix

New member
כמה שאלות

אני לא הכי מבין כמה דברים (סליחה על הבורות) -מה זה הקשיות? - והלמוגים מתים הם כמו אבן אבל מעוצבים עדיך עדיף שלא? ובקשר לחצץ תודה רבה אני יחפש תסוג הזה

לא יש לך טעות!

האוסקרים שלך כבר גדולים . אל תאכיל אותם בתולעים עדיף להאכיל אותם בבמבות אדומות אני ממליץ על של סרה או טטרה. כך הם יגדלו לך יותר מהר. בקשר לאמוגים אתה מיתכוון לאלמוגים שקונים בחנות אבל שהם ליופי? או שמצאת אלמוגים והם מתו לך? אני מציע לך גם ליקנות עוד 2 אוסקרים(סיכוי יותר גדול להרבות) ולהעביר אותם לאקווריום של מטר. מקווה שעזרתי.

Ph0enix

New member
טעות ענקיתי שלי סליחה

האוסקרים הם 6~ מ"ס הייתי מורכז במדיות אחרות לגמרי והאלמגים הם ניקנו מחנות והם חוקים הם מתו מוות תיבאי הם היו האק' שלי בעבר ולא היו בעיות -להכניס את לאמוגים ? - בקשר לאכול בגדול כזה לא טוב תולעים? ובקשר לעוד 2 אוסקירים שאני יקנה עוד אק' אני יעשה את הראיון :)

אם כך אז אין בעיה

תאכיל אותם בתולעים. אבל אם אתה רוצה שהם יגדלו לך מהר אז תאכיל אותם באוכל פיתום שזה ניראה כמו גרגירים חומים קטנים. ותעיף את האלמוגים מה האקווריום הם ירקיבו לך את המים.. זהו בינתיים מקווה שעזרתי אם יש לך עוד שאלות אתה יכול ליפנות אלי באי סי קיו 325634745

למעלה