שלום - כמה שאלות כלליות בנוגע ללימודים

• פותח הנושא rlxmn
  • פורסם בתאריך

rlxmn

New member
שלום - כמה שאלות כלליות בנוגע ללימודים

אשמח לכל עזרה: א. האם ע"מ ללמוד פיסיקה לתואר ראשון אני חייב בידע במוקדם בפיסיקה, ובמידה וכן באיזו רמה? (מתמטיקה יש לי 5 יח"ל) ב. אשמח לקבל המלצות איפה כדאי ללמוד, מכל הבחינות. ג. האם כמות הסטודנטים שממשיכים לתארים מתקדמים בפיסיקה היא גדולה, כמו ביולוגיה למשל, או שהיא קטנה יותר וקשה יותר להמשיך? תודה מראש, גיא

כמה תשובות כלליות

א. אתה לא חייב, אבל זה בהחלט עוזר. בשנה א' לומדים בערך את אותו החומר של התיכון, רק שברמה גבוהה יותר. בנוסף כמובן עושים קורסים מתמטים. ב. יש הבדלי ניואנסים, אבל בתואר ראשון לומדים את אותם הנושאים בכל אוני' שמכבדת את עצמה. האופציות העיקריות שעומדות לפניך הן: האוני' העברית, הטכניון, אוני' תל-אביב ואוני' בן-גוריון. למרות הבדלים קלים ביוקרה האקדמית ובדגשי המחקר באונירסיטאות, הייתי ממליץ לך לבחור בינהן לפי האופי החברתי של האוני', נוחות וכו'. תתפלא כמה הסביבה והחברה עושים את ההבדל בין סיוט והנאה. אישית, למדתי באוני' העברית ונהנתי, גם אקדמית וגם חברתית. ג. בפיסיקה, כמו במקצועות מדעיים אחרים, קשה למצוא עבודה הגונה כפיסיקאי בלי תואר שני לפחות. על כן, מי שרוצה להמשיך בפיזיקה ו/או לדעת פיזיקה כמו שצריך, ימשיך את לימודיו. בהערכה גסה, בערך 20% מהמחזור שלי המשיכו לתואר שני.

pelegs

New member
הערה אישית

אני אישית לומד פיסיקה בטכניון, ומוקף בסטודנטים שרמת האינטליגנציה וההשכלה שלהם מאד מאד גבוהה, ובכל זאת כולם מתלוננים שהתואר מאד מאד קשה. וזה בטוח לא רק כאן, אלא גם בעברית באת"א ובב"ש. תואר בפיסיקה הוא תואר לא קל בכלל, אפילו עבור אנשים מאד מוכשרים. המתמטיקה והפיסיקה שונים לחלוטין וברמה הרבה הרבה יותר גבוהה מאלה הנלמדים בתיכון, וכדי לסיים את התואר חייבים לעבור את השוק הזה ולהבין כל הזמן שזה לא אמור להיות תואר קל, והכי חשוב - לא לוותר.

הערה אישית נוספת

אם יש משהו חשוב שלמדתי במהלך התואר שלי זה לדעת לחיות עם אי הבנה. כלומר, ללכת להרצאה אחרי הרצאה, בלי להבין את החומר בחלקו או במלואו, ועדיין להמשיך להאבק בו. פסיכולוגית זה משהו מאד קשה, כי זה קרב שפשוט לא נגמר.

kozakish

New member
תשובה

א. אולי לא חייב, אבל ממש ממש רצוי. שלא תבין לא נכון מההודעה של החתול של שרדינגר -"בשנה א' לומדים בערך את אותו החומר של התיכון" - זה לא אומר שאפשר שאנשים שלמדו בתיכון פיסיקה מבינים היטב את החומר של שנה א'. החומר הוא מאוד קשה וידע מוקדם יכול מאוד מאוד לעזור. ב.אין לי מה להוסיף על הנאמר מעליי. ג.לא כל כך קשה להמשיך לתואר שני, זה תלוי בעיקר בך, כמה אתה מוכן להשקיע.

למעלה