שלום - כמה שאלות לאלה שמבינים

theking25

New member
שלום - כמה שאלות לאלה שמבינים

אני יודע שתגידו לי לקרוא במאמרים אז כן קראתי במאמרים נכנסתי לאתר של השגרירות הקנדית בתל אביב קראתי הכל והורדתי את הטפסים של הסקילד וורקר אני בן 26 בוגר תואר שני מוסמך במנה"עס MBA ובעל 3 שנות ניסיון בתחום בישראל, רווק, מעוניין להגר לקנדה מהניקוד שעשיתי יש לי את הימנימום בשביל להגר דרך הסקילד וורקר ברצוני לדעת, האם כשאני מסיים למלא את הניירות אני פשוט שולח לשגרירות בת"א ברחוב נירים 3 או שיש עוד שלב מקדים לפתיחת תיק? כמו כן לוחות זמנים למי שיודע (זה לא מצוין בשגרירות) והאם צריך עו"ד או יועץ הגירה כדי להתחיל בתהליך או שמא אפשר עצמאית? תודה למי שיענה

בשלב א' ממלאים את הטופס בן 3 העמודים

משלמים את האגרה בסך 550 דולר קנדי בצ'ק בנקאי לפי הסכום המעודכן בשקלים כפי שהשגרירות תאמר לך ולכן כדאי לבוא בבוקר, לשאול מה הסכום, ללכת לבנק הסמוך להין את הצ'ק ולחזור לתור, מגישים את זה בחלון של השגרירות ומחכים כשנתיים. בשנתיים האלה אוספים את כל המסמכים שנדרשים במכתב פתיחת התיק שתקבל בשגרירות בעת פתיחת התיק. לתיקים פשוטים כמו שלך , ולמי שיודע לקרוא היטב אנגלית אין צורך בעורך דין או יועץ. אפשר לעשות הכל לבד. רבים כאן עברו את התהליך בהצלחה בשירות עצמי.

theking25

New member
מה זאת אומרת מחכים שנתיים?

יש דברים שאני צריך לעשות תוך כדי השנתיים האלה? מבחני אנגלית, תעודת יושר מהמשטרה? מסמכי תואר? בדיקות רפואיות? תלושי משכורת? תוכל לתת קצת פרטים? תודה

theking25

New member
NOC

שאלה חשובה - מה זה NOC בטפסים שצריך למלא? National Occupational Classification Code

סליחה על הכעס

אבל יש תשובה לשאלה כאן למעלה בסרגל הכחול בטאב שאלות נפוצות, ומה שיותר מכעיס, יש שירשור שלם עם דוגמאות , כאן טיפטיפה למטה. יש גבול לכמות הפעמים שאני צריך לענות על אותו עניין באותו שבוע. שבוע זה עד 3 דפים אחורה, לא נורא לחפור קצת. ושוב סליחה אם נפגעת מההערה.

יש כרגע תור של שנתיים במחלקת ההגירה

של הקונסוליה בתל אביב. לאחר שהגשת את הבקשה הראשונית (טופס בן 3 עמודים +צילום תעודת זהות ודרכון), אתה ממתין שנתיים +- 4 חודשים, ואז הם מבקשים ממך להגיש תוך 4 חודשים תיק מלא. אתה צריך במשך השנתיים האלה לאסוף את כל המסמכים התומכים בבקשה המלאה כגון מסמכי מעמד אישי, מסמכי השכלה, מכתבי מעסיקים, גיליון ציונים של בחינת IELTS , הרשימה המלאה נמצאת באתר של ההגירה תחת הכותרת של מי שאינו זכאי להליך מפושט. תעודת היושר ובדיקת הרופא הם בשלב השלישי אחרי שקיבלת אישור עקרוני שבקשתך אושרה והם מכירים בכך שיש לך לפחות 67 נקודות. שלב א'- הגשת בקשה ראשונית (טופס 3 עמ' מבוסס על דו"ח מעסיקים מביטוח לאומי) שלב ב' - איסוף מסמכים והמתנה לזימון להגישם. שלב ג' - הגשת תיק מלא הכולל בקשה מלאה עם 3 נספחים, ואם כל המסמכים התומכים. שלב' ד' - קבלת אישור חיובי, הגשת מרשם פלילי ובדיקת רופא שלב ה' - הפקדת דרכונים לקבלת הויזה שלב ו' - לנדינג בקנדה וקבלת מעמד של תושב קבע PR תוך פחות משנה מיום בדיקת הרופא.

shipy1234

New member
בדיוק מה שזה אומר - מחכים ומחכים ומחכים...

אחרי כשנתיים יבקשו ממכם את כל המסמכים, ואז יגיעו בקשות לתעודות יושר ואח"כ לבדיקות רפואיות. ברור שבינתיים תדאגו שיהיו לכם את המסמכים הדרושים לצרכי הוכחת ניסיון תעסוקתי והשכלה.

למעלה