שלום כמה שאלות

• פותח הנושא jnus1
  • פורסם בתאריך

jnus1

New member
שלום כמה שאלות

עד לפני כמה ימים, היו לי באקווריום שני דולפינים ושני דגי זהב. אם אני לא טועה הנפח שלו בערך 120 ליטר. לפני זמן קצר, נדהמתי לגלות במקרה שסוג הדולפינים שיש לנו הוא דולפין פרון טורף. נדהמתי, משום שמעבר לתיאורים על גודל הדג, שבאמת הגיע למימדים של 25 ס"מ בערך, היפראקטיביות, והתקפות לחץ , הבנתי שהוא דג טורף תוקפני ביותר שלא חי עם דגים קטנים ממנו בשלום, בטח לא דגי זהב אלא אוכל אותם ואף גדולים מהם. הדולפינים שהיו באקווריום המתואר, לא הראו שום סימני תוקפנות מעבר לתזוזה מתמדת בלי מנוחה, ואותן התקפות לחץ והתנגשות בזכוכית. יתרה מכך, הם חיו ביחד עם הדגי זהב בשלום ולא אכלו שום דבר חי. לצערי, לפני כמה ימים האחד מהם מת לפני שהספיקו להעביר אותו למקום גדול יותר... יש לציין, שכשהם הגיעו לאקווריום הם היו קטנים בהרבה, והגיעו בערך ביחד עם הדגי זהב שנשארו ביחד איתם. האם הסיבה שהם חיו בשלום ואפילו יותר מזה עם הדגי זהב, היא העובדה שהם הגיעו בגיל צעיר מאוד וביחד עם הדגי זהב? או שאין קשר?

שאלה נוספת- האם דגים טורפים זקוקים תמיד לאקווריום גדול? האם ישפ ה מדריך (מאמר) כיצד לבנות אקוריום לדגים טורפים?
ושאלה אחרונה (מצטער על החפירות)
האם השילוב של הדגים האלו אפשרי:
ארואנה, פרונטוזה, סכין נוצה, ציקלידים, נמר סיאמי

אשמח לייעוץ
תודה מראש

roeeya

New member
היי

1. לכל דג יש אופי. יכול להיות שהסיבה שלא תקפו היא שהגיעו יחד קטנים ויכול להיות שהדולפינים שלך היו ככ בסטרס שזה הוריד את התוקפניות שלהם. קשה לדעת.
2. לגבי שילוב הדגים:
ציקלידים זאת משפחה מאוד מאוד גדולה. זה כמו לשאול אם אנשים מסתדרים יחד
יש ככ הרבה אפשרויות, שבלי להיות יותר ספציפי אי אפשר לענות עליה. בכל מקרה, האקו' שלך קטן מדי לרוב הדגים שציינת.

jnus1

New member
היי

1. זה מאוד הפתיע אותי, אני יכול להגיד בוודאות שהם הסתדרו מאוד ביחד, קצת כמו בני ברית, אם כי שמתי לב שהדולפינים תפסו פינה והדגי זהב פינה, אבל הם שחו אחד ליד השני ואפילו לא זיהיתי רגע אחד של תוקפנות כלפי הדגי זהב. זה קצת כמו שאמסטף יחייה עם חתול לא?! זה אפשרי, אבל מעניין.

2. אני מתכוון לרכוש אקווריום יותר גדול אם אצטרך., ובכלל נראה לי שטעיתי בנוגע לגודל שלו כי הוא פנורמי והבנתי שמודדים אותו אחרת מבחינת ליטרים. הוא בוודאות יותר מ120-. ציקלידים אמרתי באופן כללי, אבל שאר הדגים נקבתי בסוג ספציפי. האם נראה לך שהם יכלו להסתדר ביחד? הבנתי שהארואנה תוקפני ביותר (זה אמור להיות אקו' של דגים טורפים) וקפצן. מעבר לזה, יש לי קצת ניסיון רע עם סכין נוצה, כי בפעם האחרונה שהוא נכנס לאקו' הוא מצא את עצמו מת ונטרף אחרי 5 שניות בערך (וזה אפילו לא היה אקווריום של דגים טורפים) זה היה מדהים. לכן אני נזהר וחבל על הכסף והזמן סתם לרכוש.

אשמח לייעוץ אם תוכל או מישהו אחר לעזור.
תודה

jnus1

New member
לגבי שאר השאלות גם אשמח לעזרה

האם דגים טורפים זקוקים תמיד לאק'ו גדול? אם יש מדריך שאפשר לקרוא אני אשמח. קראתי את זה שבחתימה שלך, אשמח לעוד עצות.
:)

Yogev1982

New member
היי

כמו שרועי אמר מעליי
לציקלדים יש מלא משפחות ותתי משפחות שלכל אחד אופי וצרכים משלו
בכללי (כמה שאפשר בכללי) ציקלדים הם דגים מאוד טרטויאלים וצריכים אקווריום די גדול 250-500 (תלוי בסוג הדג)
ב 12 יהיה לך מוד קשה לגדל ציקלדים, אלא אם כן זה יהיה מהציקלדים הגדולים וכמה בודדים בלבד

jnus1

New member
תודה. רק אשמח להתייחסות לשילוב הדגים

הספציפי הנ"ל. האם זה נכון שארואנה תוקפני ביותר? אני חושב שפירטתי מלבד המילה האחת "ציקלידים" אילו דגים אני מתכוון לשלב האם מתאימים?. מה גם שהאקוואריום הואמעל 120כאמור, ובכל מקרה, בכוונתי לרכוש אחד בהתאם לדגים ולא להפך.

למעלה