שלום , כתר צלעות כבש בתנור , איך להכין הכי ??

noamic

New member
שלום , כתר צלעות כבש בתנור , איך להכין הכי ??

איך הכי טעים להכין כתר צלעות כבש בתנור ?? תודה
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif הכי טעים לדעתי זה..........

לקלף את הבשר מקצוות העצמות.....להכין תערובת של בשר טחון שטוגן קלות עם בצל+צנוברים+אורז חצי מבושל (10 דקות במים רותחים)+תימין טרי קצוץ+שום קצוץ גס..ולתבל במלח ופלפל שחור גרוס. למלא את מרכז הכתר בתערובת המילוי..ולסגור את הכתר במעגל סביב המילוי.....לקשור עם חוט שמשון כשהעצמות הקלופות משתלבות אחת בשנייה. למרוח את החלק החיצוני של הצלעות במעט שמן זית מעורבב עם תימין קצוץ+שום קצוץ+מלח ופלפל שחור גרוס. לסדר את הכתר במרכז תבנית אפייה ולפזר מסביב רבעי בצל, בטטות חתוכות, תפוחי אדמה חתוכים, ראשי שום שלמים ואפשר להוסיף איזה ירקות שורש שאוהבים. להבריש את הירקות באותו משרה שהבשר הוברש מבחוץ. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור על 200 מעלות לשעה וחצי, להוריד את הכיסוי, להבריש את הבשר והירקות ברוטב שנוצר בתבנית ולהמשיך לצלות עוד כחצי שעה ללא הכיסוי עד שהכל מתקרמל ומשחים יפה. בהצלחה ומחכה לדיווח איך יצא
 
עם כל הכבוד ויש כבוד - תגיד, אתה בטוח ?

בלי חלילה להרגיז מישהו אבל צלעות כבש שעתיים בתנור על 200 מעלות ? לא יוצאות קשות מדי ? נו טוב, אם הדיווח יהלל את המתכון - אני רץ לחינאווי ועושה ככה בדיוק.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifתודה על הכבוד../images/Emo8.gif

דובר על צלעות כבש כגוש שלם, ולכבש יש צלעות די גדולות, מלאות בשר ושומניות מספיק בשביל להחזיק את הזמן הזה בתנור. צריך לזכור שהחום צריך גם להגיע למילוי ושיספוג את הנוזלים. לכן הכיסוי ברוב הבישול שהנתח לא יחרך. כמובן שצריך להיות עם היד על ההדק ולבדוק מידי פעם כי קשה לדעת בדיוק זמנים. אם זה היה צלעות טלה אז באמת הזמן היה יורד לחצי. אתה יכול כבר לרוץ לחינוואי (אם נשאר לו בכלל משהו
) גם אני מתכנן להכין כזה שוב בקרוב וגם שוק טלה ממולא.....חים כן הביא לי חשק
 

sjarjar

New member
יסלח לי כבודו המלומד

אבל אני מצטרף לתהיה שמעליו. לטעמי 20 דקות בחום גבוה ועוד 20 דקות בחום בינוני מספיקות בהחלט. בשר הצלעות צריך להשאר ורוד באמצעו בהגשה.
 
אין כמו מבחן התוצאה ../images/Emo9.gif

אם החברה noamic תתייצב כאן לאחר שהכניסה צלעות לתנור למשך שעתיים בחום של 200 מעלות ותספר איך כולם התמוגגו מנחת, אודה בפה מלא שלמדתי משהו חדש
 
בבקשה

הצלעות שאני הכנתי לחג ראש השנה בשנה שעברה ניתן להכין אותן כיחידה אחת ובהגשה לעשות כתר ובאמצע לשים תפו"א אפוי / אורז
 
למעלה