שלום לאביבה ולכל אנשי הפורום

שלום לאביבה ולכל אנשי הפורום

אני קוראת סמויה כאן כבר כמה זמן, בעיקר כדי לנסות להבין ולראות את תגובות המשפחות. יצאתי מהארון בפני אמא שלי לפני כמה שנים כבר, הבשורה לא הפתיעה אותי והיא "קיבלה" אותי ואת בת הזוג מיד, יחד עם הקושי העצום שלא ניתן היה לפספס... כתבתי במרכאות כי זה רק לכאורה, היא מכניסה אותנו לביתה באהבה ודואגת לנו (שזה מצוין) אבל.. יש אבל: היא לא משתפת אף אחד בזה שחברתי היא בת זוג שלי ועד שאני לא מספרת בסביבת המשפחה, למשל, מבחינתה, עדיף לא לספר. היא לא רוצה לספר לאח שלי (בן 16) וגם לאבא שלי העדיפה שלא אספר תקופה ארוכה (עד שלא השארתי לה ברירה). היא מתנהגת אחלה אבל לא מדברת על זה... לפני כמה חודשים החלטנו להתחתן, לי זה לא נראה מוזר לרצות להתחתן (מסתבר שזה לא תלוי נטיה הרצון המוזר הזה...), אבל מבחינתה, חתונה חד מינית זה וטו. אני מנחה שזה בגלל שזה כרוך בהתמודדות עם החברה, והיא די עושה לי סרטים בגלל זה, שלא לדבר על זה שהכריזה שהיא לא תהיה שם. לאחרונה היא מתחילה קצת להתרגל רעיון אך עדיין לא מסתירה את מורת רוחה. כל התגובה הזו היא מבחינתי, הבנה שהיא לא באמת קיבלה עד היום או הפנימה את העניין. אני מאוד חושבת שכדאי שהיא תדבר עם מישהו שקצת יותר "מתקדם" ממנה בהתמודדות עם החוויה הזו של הקבלה, אבל היא לא מוכנה לקבל עזרה מאף אחד (היא לא צריכה עזרה...) אני, אחרי שעבר כבר מספיק זמן שהתחשבתי, טייחתי ושיתפתי פעולה עם הרצון שלה להסתיר את הזוגיות שלי או לפחות לא להצהיר עליה, החלטתי שדי. נמאס לי מאוד להיות במצב שצריך לקבל אותי. מי שלא מתאים לו, לא צריך, די, אבל ברור לי שאני לא רוצה ולא יכולה לוותר עליה (כבר ויתרתי על אנשים אחרים במשפחה שהכריזו שהם לא יקבלו את המצב החולה הזה)...ולא רק בגללי אלא גם בשבילה. אני ממש אובדת עצות... תודה על ההקשבה והעצות, אם יהיו...

אני לא בטוחה שיש לי עצה טובה לתת לך

לי לא הייתה לקבל את הבת שלי כשהיא יצאה מהארון. אבל, לכל אחד מאיתנו יש משהו שעשוי להיות לנו קשה לקבל בו את הילד שלנו. למשל אם נגלה שהילד שלנו רוצח, או רמאי או מישהו שפוגע בחיות בכוונה או הורים לילדים חוזרים בתשובה הרשימה יכולה להיות ארוכה... אמא שלך מאוד רוצה להיות שם בשבילך. והיא אכן שם כשהדבר נעשה בצורה שקטה. אבל קשה לה להתמודד עם הדעות הקדומות של הסביבה. היא פוחדת להתמודד עם השאלות, עם הביקורת עם כל מה שחברה יכולה לעשות לפרטים שאינם הולכים בתלם. היא מעדיפה להמנע מכל חכוך שכזה. היא גם פוחדת שאם אחיך ידע זה יגיע לאחרים ואז שוב היא תצטרך להתמודד. חתונה מבחינתה זו הכרזה הכי פומבית שאפשר ולכן היא פוחדת. אולי את החתונה את יכולה לעשות בפורום של חברים ולהזמין את הורייך לארוחה מיוחדת עם במסעדה טובה? תזמי איתם שיחה ותבררי איתם מה הפורמט שהיה יכול להיות להם נוח איתו. תני להם כמה ימים לחשוב על זה ואל תבקשי תשובה מיידית. את יכולה להעלות כמה אופציות משלך. בהצלחה

תודה על התגובה

אני לא טיפוס של חתונה המונית. מי שיהיה שם זה אכן חברים וקצת משפחה. אני אשמח להזמין את ההורים שלי למסעדה טובה, אבל אני לא חושבת שזה קשור לעובדה שהם צריכים להיות איתי שם. לקבל בצורה שקטה הספיק לי לתקופה מסויימת, אבל זה מרגיש לי כמו דה-לגיטימציה סמויה, כלומר "זה בסדר, אבל אנחנו לא מדברים על זה...זה בסדר, אבל שהילדים לא ידעו..." ההשוואה שנתת לרוצח או רמאי מאוד קשה לי (לא פעם ראשונה שאני שומעת אותה כמובן) כי אני לא חושבת שבחירה של צורת חיים באופן מוסרי, ישר והוגן ניתנת להשוואה עם בחירה של זוגיות הומוסקסואלית או חזרה בתשובה. בניגוד לפשע, שאותו יש לבקר, לגנות ולהוקיע ע"מ לשמור על חברה תקינה, הומוסקסואליות או חזרה בתשובה הם צורות חיים שיש לכבד. אני יכולה להבין את צער ההורים על שילדיהם, בהם השקיעו את כל מאודם, לא מגשימים את חזונם, אבל זה טוב ונכון לתקופת זמן מסויימת. הורה צריך להיות משענת לילד, זו האחריות שלקח על עצמו בבחירה להיות הורה, ומגיע הזמן שבו הוא אוסף את הכאב שלו, שם אותו בצד ולומד לחיות עם מה שיש, עם כל המשמעויות, אלא אם הוא בוחר לנתק קשר. אי אפשר לחיות בהסתרה ובלטאטא דברים מתחת לשטיח - אחרי כמה שנים אני חושבת שזה לגיטימי לדרוש תקבל או אל תקבל, ואם מקבלים אז לא באופן שיגרום להרגיש בושה או הצטדקות כל הזמן.

חס וחלילה להשוות

לסביות לפשיעה. כל מה שניסיתי להגיד שלכול הורה יש את הנקודות שקשה לו להתמודד איתן. לי בתור הורה יהיה קשה יותר להתמודד עם הילד שלי היה פושע (שוב, תלוי בפשע ובנסיבות הפשיעה) יש הורים שחזרה בתשובה של הילד קשה להם כי היא מנוגדת לאמונתם או דרך חייהם - כמו שהנטייה המינית של אנשים מנוגדת לתפיסת עולמם ואמונתם של אחרים.... רציתי רק להדגיש שהדברים הם לא שחור ולבן. אמא שלך מנסה להתגבר על הקשיים שלה בקבלה של אורח החיים שלך. יש לה דברים שיותר קל לה להתמודד איתם ואחרים פחות - ובהם הדעה של אחרים על אורח החיים שלך. את צריכה לנסות ולהבין גם את הקשיים שלה ולהיות קצת יותר סלחנית לגביהם כמו שהיא מנסה להיות מקבלת יותר לגבי דברים שקשה לה. ממה שכתבת, את נשמעת מאוד החלטית - שחור ולבן ואני מנסה להגיד שבחיים יש הרבה גוונים של אפור ואולי כדאי להיות קצת פחות לוחמנית איתה ואולי אז יהיה לשתיכן קל יותר.

שירה910

New member
דייזידאק

יש מצב שאימך מנסה מעט לגונן עליך בכך שלא מספרת לאבא ולאחיך . או לגונן עליהם . או על חייה שלה . זו בהחלט יכולה להיות טלטלה משפחתית לכל אחד מהנפשות בה . וזה גם לא עניין פשוט להתמודד עם תגובות המשפחה והחברה . זה מעניין שאת מצפה שהיא תספר לכולם . הרי גם את יכולה לעשות זאת . וזאת שאלה רלבנטית מאד של מי האחריות לשתף אנשים בדבר . מדוע שהורה אחד שספרת לו , יצטרך לספר לכל השאר ? האם זו לא צריכה להיות בחירה שלך את מי לשתף ומתי . והרי היא לא אסרה עליך לשתף את מי שאת רוצה . אני חושבת שלוקח לאנשים זמן לעכל ולהסתגל . אז זה מסובך גם לספר להם על נטיתך וגם להזמינם לחתונה מיד . לכולם נדרש זמן . כמו שלך נדרש אולי לקבל את נטייתך . אז אפשר להתחתן מיד ולהזמין את מי שאת רוצה ומי שיבוא יבוא . ואפשר לחכות עד שכל מי שחשוב לך יעכל , אך זה יקח זמן ניכר . תמיד אפשר לעשות עוד מסיבה בהמשך , אם תחליטי להתחתן עכשיו בפורום מצומצם אפשרי . הדבר החשוב ביותר זה שהיא קיבלה באהבה אותך ואת בת זוגתך ואת לא יודעת כמה ראוי להעריך ולהוקיר קבלה זאת . שירה .

אני מרגישה מאוד מותקפת כאן

על שאני מעזה לבקר את אופן הקבלה של אמא שלי. אז אשיב כך: ראשית, לא הטלתי עליה אחריות לספר, היא ביקשה ממני ומצפה שלא אספר, כך שבעצם מוטלת עליי בקשת ההסתרה שלה. שנית, די נמאס (וסליחה שאני מתנסחת כך) מהגישה הזו שנורא קשה לקבל אותנו ואנחנו צריכים לקפץ מאושר על כל אי-דחיה מהמשפחה. הייתי מאוד סבלנית משך כל מערכת היחסים שלי, מאוד דיסקרטית עד כמה שאפשר (לפעמים זה גובל בגיחוך כי אנשים לא ממש טפשים), אבל כעת, כשאני רוצה להתקדם במערכת היחסים שלי, הגיע הזמן שיתחשבו ויקבלו. אין שום סיבה שאני אחכה עוד כמה שנים עד שכולם יספיקו להתרגל לרעיון... את חושבת שבזוגיות רגילה אם שלא אוהבת את כלתה היתה צריכה זמן להתרגל לרעיון שבנה מתחתן עם אותה בחורה??? אז נכון שיש קושי ויש התמודדות עם החברה (למרות שלאנשים הרבה פחות אכפת ממה שנדמה...) אבל יש גם את החיים שלי, שלא צריכים להתנהל רק לפי קצב של אחרים, חשובים ככל שיהיו. למה זה לא נכנס לשיקולים שלכם או לאלו של של ההורים שלי?

שירה910

New member
דייזידאק

אין בעיה . רק אל תצפי שהיא תתאים עצמה לקצב שלך . לכל אחד יש את הקצב שלו . וכן , גם אם שכלתה לא מוצאת חן בעיניה , יקח לה זמן להתרגל , ולא פשוט להגיע לחתונה במצב כזה, כשהיא לא רגועה עם הבחירה . אולי תעמידי עצמך במקומה לרגע . ודווקא ממקום של בחירה אצל הטרו . זה באמת אותו דבר . את יכולה להמשיך לנהל את חייך כמו שנראה לך , אבל לכל בחירה יש מחיר , וחשוב שתקחי אחריות עליו .

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בתי מעולם לא הייתה בארון, בעלי קיבל אותה מהרגע הראשון ולי היה קשה יותר. סיפרתי פה פעם שבתחילה אף אחד מהסביבה הקרובה לא ידע, זה היה מעין סוד. אני זוכרת שבאחד האירועים המשפחתיים <למורת רוחנו> היא הרגישה צורך להביא "חבר כיסוי" כדי שלא נצטרך לתת הסברים על כך שאף פעם היא לא מגיעה עם חבר. כשהתחלתי לספר לחברות וחברים שלי זה היה בהדרגה וכבר אחרי שסיפרתי לאחותי, האנשים האחרונים שלהם סיפרנו היו הוריי <מפאת גילם> ואחי. תהליך השיתוף עם הסביבה הוא תהליך, ברגע שזה מתחיל מרגישים הקלה עצומה ובסיום התהליך בתי אמרה שיצאתי מהארון
אני לא אומרת לך מה לעשות, אני גם לא נותנת עיצות איך לנהוג עם אמך - אבל אני יכולה לומר לך מנסיון שזה לא פשוט, זה אפילו קשה לפעמים. הפני את אמך לפורום - אני מניחה שהיא תמצא כאן אוזן קשבת ואחוות הורים שאין בשום מקום אחר
סבלנות יקירה, ס ב ל נ ו ת

Master Stav

New member
מזל טוב לרגל החתונה

עצות טובות....לא יודע אבל אם תרצי שלחי מסר ( אתן ך את הנייד שלי ) ואשמח לנסות ולשוחח עם אימך .... עיתי זאת כמה פעמים בעבר ו...לרוב מצליח לי ... ושוב מזל טוב מכל הלב

הי

כל הכבוד על הרצון להיות אותנטית לחיות את חייך... מבינה את הקושי שבהמתנה... ובאמת לא תמיד צריך להמתין ובטח לא להסתיר. אישית אני מכירה זוגות שנישאו בחתונות מאד מרגשות מבלי שההורים נכחו ויחד עם זאת הייתה שם אהבה והתרגשות ..... לא יודעת איך לנסח שהתשובה לא תוסר (כתובת ?)... אם ברצונך לקבל ממני מידע על זוגות שיסכימו לשתף בהחלטה שלהם להתחתן למרות שההורים עדיין בארון... הכל אפשרי כשהרצון שלך ברור ומכוון. בהצלחה יעל הרפז

שבת שלום יעל

אין צורך להיות ציניים, קיבלת הסבר מפורט במסר לפני זמן לא רב, במסר ההוא הסברתי מה מותר לכתוב כאן ומה לא בעקבות הודעה שלך שהוסרה. בנוסף על כך - ישנו תקנון בפורום ואת יכולה להתעדכן דרכו מה אפשרי לכתוב ומה לא. בהצלחה

למעלה