שלום לאלי שוע וחברי הפורום

הייתי בטוחה שאתה תאהב את היופי הזה

כל פעם שאני נכנסת לאתר הזה אני מגלה משהו אחר, או שאני רואה אותו יותר לעומק. אני מקווה שאופירה תכנס לפורום ותכתוב כמה מילים על הדברים שהיא עושה שבעצם קשור גם לריפוי.

שלום לאלישוע ולחברי הפורום

אחרי שהעלתי שני קילו מהמחמאות של רינת, אני רוצה להגיד כמה מילים על ריפוי בעזרת ציור. אני לא מרפאה באומנות ולא היה לי שום ידע תאורתי בנושא, אבל חוויתי על עצמי, באופן אינטואיטיבי, את כוח הריפוי שיש לציור, זה התחיל דרך ציור מנדלות - שלקח לי זמן להבין שאני מציירת מנדלות וזה ממשיך עד היום בכל ציור שאני מציירת, ומתוך החוויה הזאת התחלתי לחקור את נושא ציורי המנדלות ולהנחות סדנאות הקושרות בין ריפוי לציור.

אופירה שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

זהו בדיוק מה שרציתי לשאול את רינת אך התביישתי, המנדלות. אם תואילי לספר לנו קצת עליהן. זה נראה לי נושא מאוד מעניין. אצלי בראש יש תבניות יפיפיות בעלות משמעות נשגבת כלשהי. אמשיך להביט בציורים המקסימים. אלישוע

גלי ר

New member
אופירה זה נפלא

אופירה הציורים שלך נפלאים כל כך הרבה חיות חום ואור תודה אופירה גלי

מה זה ציור מנדלה

כשאני מסתכלת על הציורים של רינת אני יכולה להגיד שהם מחברים אותי לעולם של אגדות, מיתולוגיות, לאיזשהו מקום עמוק של פנטזיות ילדות, זה המקום שקשור גם לציורי מנדלות. בעצם מנדלה זה מבנה מסויים שיש לו מעגל ונקודת אמצע וסימטריה והוא קיים באומנות בכל התרבויות ולאורך כל ההיסטוריה ובגלל זה הוא נקרא גם ציור אורגני - ציור שבה מהאורגניזם עצמו. והמבנה הזה הוא מבנה שיוצר תחושה של איזון והרמוניה ואחדות, תחושה של משהו שלם. זה קורה כשמסתכלים עליו וזה קורה גם כשמציירים במבנה כזה. מחקרים בתחום ציור הילד גילו שילדים במצבי מצוקה מציירים במבנה של מנדלה ומצד שלני כשמבקשים מילדים לצייר "שלום" - גם אז הם מציירים במבנה של מנדלה. זה לא מדהים? באתר שלי בדף המאמרים יש 2 מאמרים בנושא, למי שמתעניין יותר. http://www.oriel-o.com/Articles.asp

gui1

New member
מאד מזכיר את הציורים של הנשמות ז"א

הרבה צבעים שמחים הרבה אור כמעט ואין שימוש בשחור הזכיר לי את הציורים של ברסלבים- הרב בזנסון אם שמעת - וסליחה על הקטגוריות הדתיות אבל זה אותו מרחב שקיים אצלם מן השתפכות נפש או נשימה עמוקה בהחלט מורה על ריפוי עמוק ויסודי והתחברות אל עצמי מאד זך כל לחי

הרב בזנסון

לא שמעתי עליו, הייתי רוצה לראות ציורים שלו. אני דווקא שמחה על ההקשר הדתי, לרוב באות המנדלות מן הדתות, אני מכירה את זה אצלנו בתפילות של אבולעפיה - שכותב אותן במבנה של מנדלה.

gui1

New member
הרב בזנסון מגדיר עצמו כאמן ולא רב

אבל לדעתי הוא רב אמיתי עם כ"כ הרבה פתיחות ורגישות שלצערי נדיר למצא היום ברבנים הוא נותן שיעורים קבוע במרכז שיר חדש הת"א בר"ח ארלוזרוב יכול להיות שנתקלת בציורים שצייר הם קיימים על שני ספרים שכתב אחד אומץ ואחד התבודדות הציור של אומץ מאד הזכיר את הסגנון שלך כיוון שהוא ב"א צנוע אין לי מושג אם הוא עושה תערוכות אפשר לשאול אותו ישירות תמיד הוא מעיר פנים ועונה בסבלנות על כל שאלה בכל יום א ב 20:30 הוא מעביר שיעור ואפשר א"כ או לפני לדבר איתו ולשמע שיעור מפיו ממש מעשיר את הנפש בהחלט איש מרתק בהצלחה

riki72

New member
רינת מדהים

אם יש לך עוד אתרים כאלה מענינים אשמח לבקר בהם. אני מאוד אוהבת ציור ריקי

גלי ר

New member
ריקוד סיני

רינת תודה על הקישורים. באמת נפלא. אני מצרפת קישור לאתר שמציג ריקוד סיני עדין ועוצר נשימה. הסיפור שמאחורי הריקוד: There's more to it than meets the eye. These dancers are all hearing impaired. Their (incredible) coordination is all due to the cues they get from the people on the sides of the stage. This was a live performance by this group for Chinese New Year.

ריקוד תפילה בן אלף שנים

גלי יקרה, לא מצליחה לפתוח את הקישור, אולי תרשמי את כתובת האתר. אני מצרפת אתר של רקדנית לריקודים הודים קדושים. אשה מקסימה ילידת יפן, למדה את הריקוד בהודו והיום גרה ברחובות. http://www.miho.co.il/

גלי ר

New member
לבקשתך ...

לבקשתך הינה כתובת האתר: http://www.cse.ohio-state.edu/~panugant/downloads/chineese.wmv נכנסתי לראות את הריקוד הזה כבר שלוש פעמים. וכל פעם זה מרגש אותי מחדש. גלי

למעלה