שלום לארי, חברים יקרים

oren*

New member
שלום לארי, חברים יקרים

אני אורן, מנהל כאן בתפוז שני פורומים (עיצוב גרפי, תחבורה ציבורית) וחובב מושבע של טבע וצמחים - בעיקר אקזוטיים. הייתי חבר במשך חמש שנים באגודת הצמחים הטורפים הישראלים, כתבו עליי בעקבות זאת בעיתון הנוער "ראש 1" וגידלתי בביתי עשרות סוגים של צמחים טורפים (חלקם קניתי בישראל דרך הגנים הבוטניים, חלקם שתלתי מזרעים ששלחו אליי מסינגפור וארה"ב). צמחים טורפים (Carnivoros Plants) כידוע הם צמחים בעלי אנזימים המעכלים חרקים ובחלק מהמקרים אף מכרסמים וזוחלים קטנים. בישראל ניתן למצוא אותם בחווה של עדה ברק, או להגיע למפגשי האגודה שמתקיימים אחת לחצי שנה באוניברסיטת תל אביב. חוץ מזה, קראתי רבות אודות אורכידאות (סחלבים) וגידלתי קקטוסים מסוגים שונים. המשך גלישה מהנה לכולכם וערב טוב

itu1

New member
לאורן שלום

שמחתי לגלות כי היית חבר באגודה הישראלית לצמחים טורפים לצערי לא זוכר שראתי אותך שם. צמחים טורפים אפשר למצוא אצלי במבחר מינים וזנים גדול מאד ואני מזמין כל מי שמעוניין לבקר (ביקור בביתי אינו כרוך בתשלום!!!!) ולהתרשם לא אגיב על ההפנייה שציינת בהודעתך מסיבות שונות בברכה אריה בתמונה אחד הצמחים הנחשבים נדירים מחוץ למקום גידולם הטבעי שהינו בארצות הברית הצמח מכונה cobra lily ושמו המדעי Darlingtonia californica

oren*

New member
בוודאי אריה, אף החלפתי איתך פרטים

לגבי הקמת אתר אינטרנט, ושמעתי אותך נואם במהלך מספר מפגשים (אם אינני טועה שלחת אלי באימייל את כתובת אתר האינטרנט שלך). נעים מאוד להיפגש, גם אם זה במדיה וירטואלית כמו האינטרנט
אם דיברת על ההפניה לחווה של עדה ברק, אני מסכים איתך במאה אחוז אולם אינני מכיר מקום אחר בו ניתן לצפות בצמחים מבלי להטריח אדם פרטי בחיק משפחתו.

itu1

New member
שלום אורן

עכשו נפל לי האסימון ואנחנו עדיין מתכננים יום אחד להעלות אתר של האגודה אחת התכונות שלי שכיון שהנושא בדמי שביתי פתוח לכל מי שהנושא מעניין אותו ואין לנו בעיה כל מי שבא ברוך הבא. כמו כן אני עוסק רבות בריבוי כי היבוא ארצה של צמחים טורפים צולע בלשון המעטה ואם כבר מביאים משהו אלו המינים הפשוטים והבסיסיים ביותר. ואלו לפעמים מצויים במקום שצויין במחירים מוגזמים וגם זה בלשון המעטה. פרט לעוד הרבה הערות וחוות דעת שליליות ביותר. כך שלסיכום גם אתה מוזמן לבקר אריה התמונה המצורפת טרריום לגידול צמחיפ טורפים (בעיקר כדניות)

לארי

New member
אורן ברוך הבא ! ../images/Emo142.gif, אני שמח לר

לראות שפאנל אנשי הצמחים הטורפים הולך וגדל. זהו תחום ייחודי ומרתק ובטוחני שעוד נדון בו לרוב.
לארי

לארי

New member
../images/Emo124.gif גלריה חדשה: צמחים טורפים-

גלריה חדשה נפתחה בפורום ואשמח אם תמלאו אותה בפריטים ייחודיים. אגב, הצמח Cobra Lily הינו אחד היפים שפגשתי (עד עתה רק בתמונה...), האם אפשר יהיה לקבל פרטים נוספים על הצמח כגון: מקורו, תנאי גידולו,דרכי תזונתו ועוד פרטים מרתקים?
ובתאבון ! לארי

itu1

New member
קוברה לילי

המידע בקישור הבא http://www.shalon.k-gat.k12.il/cp/darliheb1.html הבעיה הגדולה ביותר עם צמח זה נובעת מכך שהוא גדל באזור בו ישנה הפשרת שלגים בעונת גידולו העיקרית אביב קיץ וסתו מה שמביא לכך שיש לספק לו מים קרים מאד באזור השורשים לכן פעמיים עד שלוש ביום אני מפזר קוביות קרח (ממים מזוקקים בלבד) על פני המצע כך שיקבל את המים הקרים שהוא צריך. הפתח לקליטת החרקים מצוי בתחתית הראש העגול של העלה מעניין לראות את החלונות השקופים המבלבלים את החרק הנכנס כך שנראה לו שיש דרך יציאה בברכה אריה

למעלה