שלום, לא בטוח שאני בפורום המתאים

billc

New member
שלום, לא בטוח שאני בפורום המתאים

אני שואף ללכת לכיוון תזונה צימחונית אבל חלקית (זאת אומרת לאכל מידי פעם בשר, אבל פחות) בגלל שאני הולך למכון כושר, ובגלל זה חשוב, אני מחפש תחליף לפרוטאין (חלבון) ואני לא מעוניין באבקות החלבון. איך אתם משיגים את החלבון שלכם? שמעתי על hemp protein, אומנם איך בו יותר מידי חלבון, אבל אומרים בגלל שהוא מאוד טבעי הוא הרבה יותר יעיל מאבקת חלבון שהמספרים שלו מבחינת חלבון יותר גבוהים. רציתי לשאול גם אם שמעתם על דיאטה Alkaline (שמתבססת על PH של המזון ) אלקליני לעומת מזון יותר חומצי? והאם יש פה אנשים שמתחשבים בטבלה אלקלינית כשהום בוחרים את המזונות שלהם רציתי גם לשאול גם על חיידקי היוגורט שאמורים להיות החיידקים "הטובים", אני קצת רגיע לחלב, האם יש לכם מוצרים/כדורים שאתם לוקחים לקבל את אותם חיידקים,

p e b b l e

New member
ברוך הבא

את החלבון שלי אני משיגה בעיקר משילוב של דגנים וקטניות או מוצרי טופו וסויה. שילובים מוצלחים (בעיני) ומשביעים הם: מג'דרה, אורז עם שעועית, קוסקוס עם ירקות וגרגירי חומוס, כריכים עם ממרחי חומוס או שעועית או עדשים, או עם "נקניקים" מסויה, "שווארמה" מסייטן וסויה (ואם היא באה בפיתה עם חומוס מה טוב), פלאפל, פסטות עם רוטב "בולונז" סויה או טופו או רוטב עגבניות עם עדשים כתומים, פשטידות על בסיס טופו ועוד ועוד. גם אני רגישה ללקטוז, אני לא לוקחת כדורים אלא פשוט משתדלת להמנע מצריכת מוצרי חלב. חלב ויוגורט עזים פחות קשה לי לעכל וכן גבינות קשות (למרות שרוב הגבינות הקשות בארה"ב לא צמחוניות וגם לא כל כך בריאות במיוחד) אני אומרת אם הגוף לא רוצה, למה להכריח? שיהיה בהצלחה.

billc

New member
אני חושב שדיאטה Alkaline

נוטה להיות אנטי סויה/חיטה(בעיקר לחם אבל גם פסטות במידה מסוימת) גם פחות לצרוך אורז, אמשיך לקרוא

p e b b l e

New member
עניינת אותי אז קראתי קצת על זה

יש סתירות בין הרשימות השונות של המזונות המותרים בדיאטה הזו. בעיקרון מותר לאכול פירות, ירקות וקטניות פחות או יותר. אסור בכלל מוצרי חלב, ביצים ובשר וכמעט כל הדגנים אסורים. שמנים מסויימים מותרים ברשימות מסויימות ובאחרות אסורים וכן סוגים מסויימים של פירות או דגנים וכד'. אישית, לדעתי, לא נשמע משהו אבל אני באמת לא מבינה גדולה.

billc

New member
זה לא שאסור, צריך לאכול ביחס מסוים

הם טוענים 70 אחוז מול 30 אחוז והם אומרים שרוב האמרקאים אוכלים הפוך

p e b b l e

New member
זה כבר נשמע יותר טוב

מה שאותי מבלבל זה שככל שאני פותחת יותר לינקים כך יש יותר סתירות בין מה מותר ומה אסור לאכול.

billc

New member
צריך למצא לינקים טוב

בגדול לפי מה שהבנתי יש מזונות ניטרלים יש מזונות של בטחים לגבם (ולכן יש סתירות) יש גם מזונת שקצת יותר אלקליות , הרבה יותר אקליות, וכו" וזה נכון לגבי המצב ההפוך

d a p h n a

New member
יש כאן, או היו בעבר לפחות

אנשים שעוסקים בספורט והנם צמחונים, כך שאם תחפש אחורה בחיפוש תקבל תשובות טובות בנושא. מן הסתם לא ניתן לך כאן מידע בנוגע לאכילת בשר, אבל אנחנו בהחלט מעודדים מעבר לאכילה צמחונית יותר ולא מפשפשים בצלחות של אנשים.
בלי הכרות ספציפית עם ספורט - ישנם הרבה מקורות חלבון צמחוניים שניתן לאכול כדי לקבל חלבון. בראש ובראשונה מדובר על קטניות - סויה, עדשים, שעועית וכו'. עבור צמחונים (ולא טבעונים) גם ביצים הן מקור לחלבון. בעניין היוגורט, אני לא במיוחד מקפידה בנושא אבל אני יודעת שאפשר לקנות מוצרי פרוביוטיקה שאינם בצורת יוגורט או מוצרי חלב אחרים.

billc

New member
הזמנתי באמזון מוצר פרוביוטיקה, עד שאקבל אותו

אוכל יוגרט לבן

TheFinalCut

New member
תזונה צמחית לאתלטים

ברוך הבא! לפי איגוד התזונאים האמריקני, אין שום בעיה להתאמן ולקיים תזונה אפילו נקייה לחלוטין ממוצרים מן החי. יש רשימה ארוכה של אתלטים ואף body builders צמחונים וטבעונים, חלק מהם אלופים ידועי שם (כגון קרל לואיס הטבעוני). עבור כל מי שלא מבצע תרגילי כח קשים על בסיס קבוע, מספיק גם צריכת חלבון רגילה של 0.8 גר' לק"ג משקל גוף ליום. כמו שנאמר קודם, מקורות טובים לחלבון מהצומח מונים בעיקר קטניות, דגניים ואגוזים. יש למטה מאמר מפורט על צמחונות ותזונת ספורט. אני לא מכיר את התזונה האלקלית, אבל שלילת הקטניות, החיטה והאורז כבר מעלה תהיות ומקנה לה נקודות שליליות. נשמע לי יותר מומלץ להצמד לסוגי תזונה שיש עליהם מידע מדעי נרחב, כגון צמחונות (הימנעות מבשר לסוגיו, כולל של דגים ועופות) וטבעונות (הימנעות ממוצרים מן החי, כולל בשר, ביצים ומוצרי חלב).

billc

New member
לא שוללים, רק מדברים על יחס

יותר אלקלאי פחות חומצי בצלחת צריך להיות יותר ירקות זה הכל

p e b b l e

New member
לי כבר יש יותר ירקות בצלחת

יכול להיות שאני על הדיאטה הזו בלי לשים לב. אז מה היתרונות שלה?

billc

New member
הרבה דברים צריך לקרא

צריך להיות מאזן 70% -30% אבל יש אוכל שהם באמת ממליצים להמנע, כמו לחם ועוד

למעלה