שלום - לא כ"כ שייכת אבל שאלה אחת

שלום - לא כ"כ שייכת אבל שאלה אחת

נעם, בתי בת החודשיים וחצי, כבר שלושה ימים עם גבס בשתי הרגליים כי כפות הרגליים שלה נוטות פנימה (לא ק"פ). מהיום ששמנו לה את הגבס היא לא רוצה יותר לינוק - רוצה רק בקבוק (לקחנו אותה לרופא ילדים לשלול מחלות אחרות - ואכן היא בריאה!!) שאלתי היא האם אתן מכירות את התופעה של הסירוב בעקבות הגיבוס? ואם כן חזרתן להניק? (אומנם זאת שאלה שמתאימה לפורום הנקה - אך אף אחת שם לא עברה מקרה כזה - גיבוס התינוק...)

ברוך הבא

קודם כל איזה ממי היא.... נדמה לי שקראתי את הודעותייך בפורום הורים לתינוקות, לא? מה בכל אופן יש לנועם?אם אפשר לדעת? יכול להיות שבעקבות הגבס, בימים הראשונים, הילדה תתנהג אחרת, אצלנו זה היה בגלל בהלה,הוא פחד ועד היום מבוהל כאשר משכיבים אותו לחתל או לבדיקה שגרתית אצל רופא ילדים, אז אולי, לא בטוחה, גם התגובה של חוסר הרצון לאכול, נובעת מאיזהשהוא אלמנט של פחד. חכי ותראי עוד כמה ימים, אם זה לא יעבור, ואת רואה שהילדה מתנהגת רגיל, אז חכי בסבלנות, ואם משהו שונה בהתנהגות שלה, אז אולי תפני לרופא הילדים אולי בכלל ח"ח היא מפתחת משהו: נוזלת, גרון שיעול או שאר ירקות אחרים. עדכני אותנו יום נעים אורית

כן גם בפורום הורים לתינוקות אני

משתתפת... מחפשת עצות מכל הכיוונים... לנעם יש מה שנקרא - F.F.A, ז'תומרת כפות רגליים נוטות פנימה והיא צריכה להיות בגבס 10 ימים. כמו שאמרתי קודם - רופא שלל מחלות ואמר שהיא נראית בריאה (היא פיהקה אצלו והוא אמר שפיהוק זה סימן לילד בריא...) בכל מקרה היא די פעילה והיא מניפה את הרגליים, יכול להיות שהיא מבוהלת - אבל התאבון שלה לא נעלם, פשוט היא לא רוצה לינוק - היא רוצה לאכול מבקבוק... היא עקשנית ויודעת בדיוק מה היא רוצה- אם היא לא מקבלת בקבוק היא בוכה בהיסטריה!

רחליקה1

New member
היי,

ייתכן שלא נוח לה... אצלי הגבס יצר תחושה של ריחוק פיסי מהקטנטונת, ייתכן כי היא מרגישה לא בנוח עם תנוחת ההנקה, אולי היא חשה ריחוק? חסימה של מגע? .... עצתי לך: נסי בכל התנוחות האפשריות, אני הנקתי בשלב מסויים כשהיא שוכבת על הגב ואני גוהרת מעליה. מאחלת לכן המשך הנקה מוצלח. רחלי

נעם באמת לא רגילה למשקל ולכך

שהיא לא יכולה לכופף את הרגליים. רב הילדים כאן גובסו כבר בגיל כמה ימים ולכן הם התרגלו יחסית מהר. אולי היא כועסת? אין לי ממש מה לכתוב ולכן לא ארחיב. אני מקווה שהכל יחזור לקדמותו כשיורידו לנעם את הגבס. אצלינו למשל היתה תמיד בעייה הפוכה. אושרי לא מוכן לראות בקבוק. שאלת אולי את ד"ר ליבוביץ? תודה רבה על התמונה
שליחה שלא יכולה לעזור.

למעלה