שלום לבאי הפורום - מבקש הצעה עוף+אורז...

BellSouth

New member
שלום לבאי הפורום - מבקש הצעה עוף+אורז...

יש לי כרגע את המרכיבים\המצרכים הבאים: עוף - ירכיים. אורז תפ"א בטטה בצל האמת שבא לי איזה תבשיל מעורב (שהתחתית תהיה שרופה\כהה וספוגת טעמים). יש אזו המלצה טובה? תודה מראש רוני
 
אושפלאו- מאוד אוהבים אצלנו

3 בצלים גדולים קצוצים 6 גזרים גדולים פרוסים לרצועות "גפרורים" דקות- שמים במקרר ללילה לריכוך. 4 כפות שמן זית 6 שוקי עוף 2 כוסות אורז בסמתי מנוקה ושטוף- מכסים עם מים רותחים ומלח גובה אצבע מהאורז. מלח, פלפל בסיר גדול מטגנים בשמן זית את הבצל, מתבלים את העוף במלח ופלפל ומוסיפים לסיר ומערבבים עם הבצל. לאחר בישול על אש נמוכה של 20 ד`, מוציאים את הבצל והעוף לקערה ומוסיפים לסיר מחצית מכמות הגזר ומהדקים לתחתית הסיר. מחזירים את העוף והבצל, ועוד ¼ מכמות הגזר מוסיפים ½ כוס מים ומבשלים כ - 10 דקות. מוסיפים את האורז שנשאר ומעליו את יתרת הגזר, ומכסים במים (כ - ½ אצבע מעל לגזר). מתבלים היטב עם הרבה פלפל שחור גרוס טרי ומלח. מבשלים 30 דקות עם מגבת מעל מכוסה ומגישים .
 

חנהפ

Active member
אני מכינה תבשיל בתנור כך:

מטגנת בצל, גזר מגורר קוביות פלפל בתבנית שמה 2 כוסות אורז לא מבושל 3 כפות אבקת מרק פטריות את הבצל והירקות המטוגנים מלח 4 כוסות מים בכלי נפרד מתבלת את העוף בפפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח ושמן את קוביות התפו"א מתבלת אותו דבר מניחה את תפו"א על האורז ומעל מסדרת את העוף מכסה התבנית בניר אלומיניום מכניסה לתנור לאפיה של כ-3 שעות יוצא משו משו
 

pirge

New member
אושפלו כארוחה שלמה בתנור

עוף,תפו"א,אורז,ירקות (ארוחה שלמה בתנור) מקור:פירגה המלצה להנאה. התבשיל כולו בחוש וללא טיגונים. התוצאה מכובדת מאד. ממש לפני שמכסים את התבנית בניר כסף –לפני שמכניסים לתנור תזרזפו קורט של קינמון מעל לכל התכולה. ניחוח גן העדן וטעם מיוחד. בתבנית פיירקס גדולה ועמוקה להכין את הרוטב לעוף ולירקות: שיניים מראש שום מקולף , 4\1 כוס שמן זית ,3 כפות גריל עוף או 3 כפות פפריקה מתוקה, 2 כפות דבש או סילאן, פפריקה חריפה, כף רוטב סויה ,כף רוטב צ'ילי,כמון, 2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות . מלח, פלפל שחור. לערבב. להכניס לרוטב: 4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות דקות (יש גם בטטות ראו הערה למטה) גזר מקולף חתוך לעיגולים בצל גדול חתוך לעיגולים-נהדר להכין עם הרבה בצלונים קטנים שלמים-מקולפים כ-300 גרם פטריות חצויות. להכניס גם כ-8 חלקי העוף. לעשות מסג' לירקות ולעוף ולעטוף אותם ברוטב. להשאיר בתבנית ללא כיסוי כשעה. להוציא את העוף לצלחת. ליישר את הירקות בתבנית. לפזר מעליהם באופן שווה-כוס וחצי אורז (לפני הבישול)שבושל בהרבה מים רותחים----10 דקות וסונן. להחזיר את חלקי העוף מעל לאורז אפשר להוסיף גם:......... פרוסות מתפוח עץ כמה משמשים ותמרים או שזיפים מגולענים מיובשים. בצל נוסף גדול פרוס – וכמה שיני שום קלופות מעל לכל לסדר כ-10 עגבניות שרי חצויות.......... לפזר עוד 2 כפות פפריקה מתוקה על כל התכולה. לצקת מהפינות לתוך התבנית 2\1 2 כוסות מים ר ו ת ח י ם מעורבבים עם כף מרק עוף להניח מעל לכל כמה בטטות מקולפות שלמות לכסות בניר כסף—להדק ולאטום היטב בניר את התבנית--- ולאפות בחום 200 מעלות שעתיים. לבדוק שמוכן ורך.... ולהוריד את הניר. להמשיך לאפות ללא כיסוי כ-10 דקות ולהגיש. תהנו.
 
למעלה